KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Saturday, November 10, 2012

DAY 1 : percutian ke bali.


Hai. Assalamualaikum.

Saya baru balik bercuti dari bali. And would like to share sikit tempat tempat best and how our holiday ran. Ada benda lawak and benda sedih and benda penat. Dunno how long my entry would be but i'll try my best to summarize it. ( kalau tak lupa la since i hv short term memory lost.. :p )


DAY 1 : 30 October 2012


Flight kami dijadualkan pukul 6.15 waktu tempatan. So maknanya 7.15 waktu malaysia.Tapi masa tu dah tak sedap hati sebab cuaca mmg hujan. Malas sebenarnya nak delay flight sebab dah deal dengan pak supir kat sana. Ku sangka kan panas hingga ke petang, rupa-rupanya flight delay sampai 8.30pm. Schizo aaaaa. Delay flight almost 2hours. Tapi oleh sebab kami dikurniakan kesabaran yang tinggi, maka kita cool cool aje..



After penat dah kami melepak kat Bandara ( bandar udara ) bandung tu, tiba-tiba one of Air Asia punya officer datang kat kami. Then.......Suspen tak? haha.

' Anda ni semua nak pergi Bali ye? Dah tempah semua ke kat sana? Student ye 10 orang?' - bayangkanla officer ni cakap dalam indonesia. Kang kalau aku tulis, nganga nak paham kang.haha.

' Kami dari pihak airasia nak tawarkan anda 10 orang flight esok pagi. Satu pesawat kami rosak jadi 2 pesawat kena merge jadi 1. Dan kami kelebihan penumpang 10 orang. Jadi nak mintak tolong 10 orang ni supaya fly ke Bali esok pagi. Penginapan dan pengangkutan akan ditanggung oleh pihak air asia. '    ( lebih kurang mcm ni la ayat dia. Ada yg diolah untuk menyedapkan lagi suasana. Loyar buruk dan gelak tawa semua terpaksa di cut ye. )

Hurmmm.....setelah berbincang dan menimbang tara, we all decide. 

' Okay. Boleh. Tapi dengan syarat. Kami nak hotel selesa and flight esok yang paling awal dan kami nak airasia sediakan tiket balik untuk kami semua 2hb. Dan kitorang nak mcd!!! '

hahahaha. Ingat senang senang tu je nak mengalah dengan air asia. Customer is always right. So kami demand several things. Sepatutnya ade beberapa orang akan pulang 1hb, paling lewat 2hb. Tapi ambil kesempatan, kami semua extend tiket jadi 2hb. See. Percaturan yang paling menguntungkan kedua dua belah pihak. Errr...Yang mcd tu pun menguntungkan jugak sebab pow mcd banyak gila bwk balik hotel. haha.


Then air asia hantar kami ke Hotel Mutiara. Okayla hotel dia. Selesa. ada hikmah jugak flight kami delay. At least, kami akan sampai di bali pada esok pagi dan masa akan jimat. Kalau sampai malam ni pun, flight dah delay dan tak dpt nak jalan jalan sangat. Perancangan ALLAH itu lebih baik dari manusia. Jadi selalulah bersangka baik dengan ALLAH. DIA lebih mengetahui. Sebelum tu izzatul hidayah dah membebel bebel dah dekat loveku sbb flight delay. That's not good izzatul hidayah..hehe.


Style kan. Pengalaman tu. hehe



Time dah pukul 11.30 tau. Dah takde orang kat airport. Sebab tu sesuka hati je aku melepak kat roller tu. haha




Sebelum tu sempat wish adik demooookkku Teah sebab time ni birthday teah yang ke 9. omomomo. Adik angah dah besar. My lil pwincesssss yang selalu angah rindu. mmmuuuuaaaaahhhhh mmuaaaahhhhhhhhh. Hadiah teah jauh datang dari bali kali ni. hehe.
proud dengan kejayaan adik adikku dalam hoki. :) 







Check in hotel and tidoooooooo.

Banyak betul dugaan sebelum nak pergi bali ni. Esok perjalanan ke Bali bakal bermula. Nasib baik la aku tak check in kat FB ; Off to Bali tonight. Kalau tak, lagi bertambah kebengangan. Aku upload ; waiting....
Sekali memang waiting ponnnn..... -.-

 sempat lagi my friends terjun pool malam tu. haha




to be continue....................... ( DAY 2 31 OCTOBER 2012 )

1 comment:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3