KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Friday, July 27, 2012

kemunculan sekali lagi izzatul hidayah di MHI.

Hi. Assalamualaikum.


Haritu saya tampar pipi belah kanan kot. Kali ni nak tampar belah kiri pulak so that, equality yang ini bukan mimpi adalah sama. hahaha.


Yup. This is my second appearance in MHI within this month. Baru je saya update pada entry bertajuk Kerana kidal Izzatul Hidayah di MHI lebih kurang 2minggu yang lalu then saya diberi peluang sekali lagi muncul dalam segment ' Berpuasa di rantau '



I know,people might wonder why me. And as i stated in my last writing, it is all about rezeki. It was a rare opportunity u had been given chance to come out live on televisyen program 2 times a month. Less than 2 weeks guys!



Again, time producer call, aku mamai mamai tgh tido. hahaha. Actually time tu baru balik beli barang rumah untuk stok seminggu so boleh bayangkan tak muscle muscle aku kepenatan angkat barang. Dahla puasa kan, so tido la ape lagi. Conclusionnya apa? Aku kena tido selalu dengan harapan producer akan call lagi bila tgh tido. harharhar. No. Im joking. Please believe me. haha.



Then, he asked me whether they can make live video call, same just like last 2weeks but this time with another topic ' Berpuasa di Rantau'. Dalam hati aku segan sebenarnya sebab macam tak berapa nak rantau je. Rantau abang jauh sikit kot naik kereta. Ni naik flight 2 jam je. But then,producer tu macam paham paham je kan aku sedang bermonolog dengan diri aku sendiri and dia pun cakap :

' Even indonesia dengan malaysia ni dekat je, tapi mungkin ada perbezaan, something yang menarik ke, aktiviti student malaysia kat sana ke...so izzatul boleh la story '



Bila dengar macam tu so aku pun accept the offer and why not kan? At least dah ada pengalaman before and dah tau what shoud i do. :)


TAPI AKU SILAPPPPPP....toing toing..( kena ketuk dengan tukul katak plastik )


Kali kedua live call ni punya menggelabah aku coz i really dunno what should i mumbling about. hahaha.


Nak dijadikan cerita, pagi tu kami kat sini ada program qiamullail. Then, lepas selesai solat subuh dan tazkirah tu aku pun mamai mamai la balik rumah. Tengok tengok jam pukul 5.45 pagi mcm tu la lebih kurang. Dey all nak call jam 6.50 waktu sini so lambat lagi kan....aku pun mengambil kesempatan yang tak berapa nak menyempat itu untuk tidooooooo dengan harapan hanya 30min saje..

( perbezaan waktu di indonesia dengan malaysia ialah 1 jam. Jadi ketika tembual itu diadakan, waktu malaysia ialah jam 8 pagi manakala di sini pukul 7am. )

Harapan hanya tinggal harapan...puuuiiiiii....aku kalau dah tido, memang ke laut la gamaknya 30minit..Bila terjaga, jam dah pukul 6.40...menggelabah basuh muka dan buat praktis suara supaya tak ketara sgt baru bgn tido...huahuahua. Then lebih kurang jam 7, aku terima panggilan and they asked me to get ready. So, sebab tu suara kelihatan agak tidak bersemangat kerana ku masih mamai...huhuhu....:)



Live call begin and i've been interviewed by Nurul Syuhada Nurul Ain!!! :) Last time with Ally iskandar. Terasa mimpi dan di awangan bila dapat bercakap dengan antara personaliti tv3 yang diriku minati. :')

Itu jela kot yang nak diceritakan. I dunno kalau lepas ni ada peluang lagi ke tak. Kalau ada, itu rezeki. :)
Dan saya diberikan peluang sampaikan Salam perantauan secara live. Saya memang tak jangka pihak MHI nak bagi saya peluang tu so tetiba saya macam terkejut and eh eh..ntah pape saya sebut..hahaha...sorry kalau ada yang tak tersebut. :')  



And terima kasih kerana memberikan saya peluang ini pihak mhi. :) 


Sekian sahaja. Selamat berpuasa di ucapkan dan marilah kita bersama sama berdoa semoga ramadhan kali ini lebih baik dari tahun sebelumnya insyaALLAH.. ameen.

Salam dari kejauhan,
Nur Izzatul Hidayah bt Ahmad.
Bandung, Indonesia. 

No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3