KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Friday, December 02, 2011

inilah dia.

Assalamualaikum.


Belajar reproductive system nak jadi OBGYN. nak sambut baby. nak jadi PEDIATRICS. nak main dgn baby baby comel selalu.

Belajar endocrine system nak jadi doctor INTERNAL MEDICINE. nak diagnose patient. nak jadi mcm dr.House.

Belajar neuro behaviour system nak jadi neurologist. nak explore2 otak manusia. nak cabar diri kononnya.

Belajar psychiatry nak jadi psychiatrist. nak involve with people. nak mendalami diri manusia dari sisi yg berbeza. 

Belajar dermato system, nak jadi surgeon. walaupun kidal kan. konon konon surgeon yang kidal ni lagi cool la kannn. konon jela..ada hati walau tgn tremor.

ahhhh. semua nak jadi. tak ada pendirian. mencikkkkk betol. :P


doktor memang tak suka pakai kasut dalam lab ea?????






2 comments:

  1. akak, nak tanya, saya lepasan spm. mngkin nak smbg doktor. kalau belajar jadi doktor, boleh pilih ke nak ambik bahagian ape?

    ReplyDelete
  2. tak boleh dik..sebab belajar 5,6thn tu untuk jadi doktor umum atau general practitioner. Selepas habis belajar, housemanship 2thn then baru lepas tu boleh fokuskan nak jadi doktor pakar dalam bidang apa. :)

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3