KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, December 26, 2011

Instrumental song untuk menemani anda ketika nak menjiwang seorang diri.

Assalamualaikum semua yang membaca. Good night. Macam nak tido la pulakkk kan wish nya. Memang update sebelum nak tidor pun. Actually kannnnnn....................



( Bayangkan tengah sengih sorang sorang sambil ditemani lagu latar blog. Kalau agak agak tak suka lagu tu, boleh la pausekan. Nampak tak butang pause tu? Jangan tekan pakai tangan pulak sebab laptop korang bukan touch screen kannnn. Bawak cursor anak panah tu ke situ dan klik. Tidak semena mena akan diamlah suara Christina Perry yang menyanyi lagu - A Thousand Years tu. )



Sebenarnya........... Saya macam terkejut bila tengok dekat chatbox, ramai yang suka content blog ni. *ok,perasan sendiri kbai.*
 Sejak kebelakangan dan kedepanan ini saya memang akan mengupdate blog bila saya rasa ada jiwa dan perasaan sahaja. Mungkin neurotransmitter serotonin saya dah kurang, so saya kurang rasa excited nak mengHUPDATE blog ni! Malas kauuuu senang cerita!



Tapi bila membaca komen2 anda yg ditinggalkan umpama anda meninggalkan fingerprint ke page ini, rasa macam seronoknyaaaaa kalau apa yang kita share dengan niat untuk membantu dari aspek yang tak seberapa ini dihargai. and menambah kerajinan untuk berblog dari 2minggu sekali ke seminggu sekali. Okayyyy la tu kannnn. hehehe. 



Let's have nasi ayam penyet sebagai balasan dari saya untuk anda yang sudi menjengah ke blog EAST ni. Jemput makan semua...... 
*bayangan secara maya itu amatlah penting untuk diaplikasikan di sini*



So, another thing that i want to share and spread the love is about instrumental music. I love to hear when im not focusing toooooooo much during my study. hahaha. 
*ketuk kepala samaaa tukul katak plastik tauuulaaaa*



I've already subscribed AffanAizatMusic dekat youtube. So far dia banyak buat cover instrumental and cover nyanyi. Btw, blog OHBULAN pernah buat view pasal mamat ni. He is very talented and i really love his way in presenting his karya. 



Takde nak show off sangat, takde nak nyanyi gelabah2 ke apa, so cool yawwww. And dia bekas student matrix penang. Yeee....tak payah jerit kuat kuat, i tau semua ex student Matriks Penang memang cool....ahakssss! 
*rasa mcm nak buang kahak kannn bila tulis ahakss ahaksss ni *



Layan la video ni. Video yang selalu menemani bila saya study buku medic yang menakutkan malam malam tu. Creepy tauuuu. Macam kita tengok cerita hantu seorang diri di malam hari sambil makan popcorn. Ok tipu. 



Nahhhh...amik niiiii.....sambuttttt...hehehe...penyepakkk taula east oi! subscribe la dia kalau nak tau latest video update. Saya sambung study balik. 









assalamualaikum w.b.t ya sohabat. * 2jari tabik dekat dahi sambil pejam celik mata byk kali*

*
*
*
*
*


( Korang mesti try buat jugakk kannnn....hahahaha)

Tuesday, December 20, 2011

Kita ada 10hari lagi dari tarikh ini.

Lama nampaknya tak mengetuk keyboard. Jari tengah aku sakit. tak boleh taip. ( alasan dan alasan lagi ) hehehehe. Instead of that, saya dah tak sunyi lagi sebab tu jarang menaip. ;) I had 10 draft yg dah ditaip tapi tak dipublishkan. Rasa mcm bila dah ada seseorang di sisi, kita tak perlukan tempat lain untuk luahkan perasaan, kebimbangan, kegembiraan. Those who love you will spend their time to heard you mumbling mumbling even they are busy. Ok, im in love sekarang so mood jiwang2 bila menaip. haha. ( sila abaikan jika anda merasakan histamine anda TERrelease dgn banyaknya dan menyebabkan gatal gatal geli bila baca statement ini )



2011 dah nak meninggalkan kita. Perasan tak?? haaa.... i repeat. Perasan tak?? 2012 dah nak masuk. OH really. rasa mcm baru je bergelar umur 20thn, tiba2 tup tup nk 21 dah. Orang kata 21 ni kunci kebebasan. Yeke. Mana mangganya tak nampak pun kalau betul ada kunci. hehehe.


Rasa rasanya nak buat rumusan 2011. Yeah. It's important tau. Why? Since DIARY aku hilanggggggg dan aku tak tau mana aku letak diary tu, aku telah kehilangan sejumlah besar kenangan2 aku tahun 2011 nie! tolongla jangan cakap kalau ada org jumpa diary tu dia akan peras ugut aku sebab byk rahsia memalukan dlm diary tu. kehkehkeh.. im still old style person that wrote something before i sleep and then dilanda mimpi ngeri bila tido. Pity me. :-B


Dont worry, aku akan berusaha sehabis mungkin mencari diary tu balik sebab mungkin keadaan bilik yg tak berapa nak mengizinkan telah membantutkan usaha aku yg dah bantut ni untuk menemui diary tu. Ohhhh duniaaaa... perasaan paling indah ialah bila bangun2 tido, bibik tgh kemas ruang tamu, aku pun melangkah ke bilik air untuk mandi and bila masuk bilik balik, bilikku sudah tersusun rapi dan seharum bunga ros. pffft.......
WE love you bibik!! ;))



So let's people marilah kita bersama2 memikirkan apakah lagi angan2 dan impian kita yang tak tercapai lagi di tahun 2011 ni. Sempat lagi tuuu sebab harini baru 20hb. You have around 10days more. Errrr...what i said? YOU? actually WE! sebab ada angan2 aku tak tercapai lagi ni....ngeh3...tunda tahun depan laaa...kikikiki



Since i have a lot of works to do, since i am a student, since i am a full time lover ( errrrrr.....) got to move now. Take care peeps. Add me kat twitter laaaaa. My bebelan almost 10k tau. hehehehe. 


Happy working and studying everyone. Hope your day is blessing by ALLAH and dimurahkan rezeki hendaknya. aminnnnnn. Say aminnnn everyone. :))


p/s : some friends keep asking me who's my 'him'. It is not a big matter to you all whoever my 'him'. hehehe. Biarlah nanti akan sampai juga masanya. Rilek rilek sudah kan. :)) so far, i'm in love and yeahhh that's all...:D

Assalamualaikummmmm w.b.t ya sohabat. 




Friday, December 02, 2011

inilah dia.

Assalamualaikum.


Belajar reproductive system nak jadi OBGYN. nak sambut baby. nak jadi PEDIATRICS. nak main dgn baby baby comel selalu.

Belajar endocrine system nak jadi doctor INTERNAL MEDICINE. nak diagnose patient. nak jadi mcm dr.House.

Belajar neuro behaviour system nak jadi neurologist. nak explore2 otak manusia. nak cabar diri kononnya.

Belajar psychiatry nak jadi psychiatrist. nak involve with people. nak mendalami diri manusia dari sisi yg berbeza. 

Belajar dermato system, nak jadi surgeon. walaupun kidal kan. konon konon surgeon yang kidal ni lagi cool la kannn. konon jela..ada hati walau tgn tremor.

ahhhh. semua nak jadi. tak ada pendirian. mencikkkkk betol. :P


doktor memang tak suka pakai kasut dalam lab ea?????