KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Tuesday, August 02, 2011

9 PERKARA-PERKARA

Assalamualaikum.

Wah wah meriah semalam makan kan. Mentang-mentang 1st ramadhan kan. Bazar pon mantap mantap. Saya hanya mampu tatap kebestttttan nya dekat twitter and Facebook jela. hukhuk...terbatuk sedih. 

Ada masa sekejap ni so feeling like nak buat typing error. So, orang selalu kata benda bila kita dah hilang baru kita nak hargai kan? so do I. Bila dah duduk over the sea ni baru terhegeh hegeh nak rindu nikmat puasa kat Malaysia. Kan tahun ini sudah masuk tahun ke 2 puasa di perantauan, maksudnya semakin banyaklaaa makneka makneka yang dirindui. Tahun ini insyaALLAH balik Malaysia 28hb. Takpela, janji dpt jugak puasa dekat Malaysia. Kan? dari non hado lgsg mcm last year. kuikuikui.


PERKARA-PERKARA YANG DIRINDUI CIK EAST KETIKA BULAN PUASA DI TANAH AIR TERCHENTA 


  • Berbuka puasa dengan family laaa. Haiyak. Mana sama nikmat bukak puasa dengan member if compare to family kan. Tapi kalau bukak puasa dgn family konporm2 angah bgn paling lambat dari meja makan kannnn?? :P



  • Bazar ramadhan!!!!! Serius sirius black sini tak best langsung bazar nye!! actually sini bukanla bazar sangat pon. Cuma dia bukak kedai jual jual je. Tapi meriah sikit la compare to bulan2 lain. Tapi nikmat dan kebahagiaan perasaan itu amatlah tidak sama. huh. :(



  • Makanan makanan yang hanya dijumpai ketika bulan puasa. Contohnya kuih tepung pelita. erm erm erm. bulan lain jumpa tak? :P



  • Kueytiaw goreng kerang menu wajib cik east bukak posaaaa nohhh. Hangpa tanya abah dgn mak tgk betapa gilanya anak dia kat Kueytiaw goreng. ohh mennn. Sini susah nak jumpa kerang pon. Semua kerang merajuk takmau duduk sini. Nak tunggu masak sendiri macam malas je kan. :P



  • Bubur lambuk. kuikuikui. Sedapnya. Selalu adik jantan aku la yang kena hamik kan....ohhh, sini takde bubur lambuk. Bubur lamm lammm lammmm bukkkk...( lap air liur )



  • Iklan yusuf taiyob. Ko tipu la kann kalau tak rindu. T.T  yusuf taiyobbbb~~



  • Pengumuman waktu berbuka yang keluar lepas asar tu haaa. Terkejar kejar aku depan tv nak tgk klang bukak pukul berapa. Bila tgk pukul 7.30 tu mcm longlai je nanti...hahaha. 



  • cerita jejak rasul. dulu konon nak cepatkan masa nak dekat bukak puasa mesti tgk jejak rasul. hehehe. padahal bukan nak minat pon. terukla cik east ni! ( bammmm. dino belasah )



  • Gelakkan adik adik yang letih. muahahahahahaha. angah yang nakal!! akan berbahagialah hatiku bila melihat adik adik ku terdampar seperti ikan paus yang keletihan. kuikuikui. tak baik tau angah ni!!





itu jela kot yg sempat terfikir. Oh, i miss that moment. Sesungguhnya di perantauan ini mengajar ku erti kesabaran dan menghargai sesuatu. Sabar. InsyaALLAH lagi beberapa tahunn saja maaaa.... hekhekhek.

No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3