KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Friday, July 01, 2011

Ye. Ini buah hati baru saya.

Assalamualaikum. 

Kahkahkah. Gelak abes volume baru lepas tgk final maharaja lawak. Lambat mcm siput gondang kan aku?? nak buat mcm mana. Inilah nasib perantau yang internet rumahnya bagai dilambung ombak.



Orang kata kalau patah tumbuh hilang berganti. Orang kata. Aku tak kata. Aku tulis je. So, bila hati dah kecewa dengan yang lama, kita keep move on cari yang the best untuk kita. Setelah bertahun menanti, akhirnya, dia datang jugak. 



Blackberry Bold 9078.
White color.

Since i love white.
Since he said i look nice in white.
Wahahaha. Suka sangat gelak mcm ni kan?? =.='



A year maaa tunggu. Kumpul duit sikit sikit. Jangan tanya aku macam ni.
Kenapa tak beli Iphone?  Kenapa tak beli Curve? Asal warna putih?

Sebab dah suka nak buat macam mana. Cinta tu kan buta. As long as aku rasa nice, okay, can get along with me, then itu yg jadi pilihan.
Takyah nak bermadah sangat la ye eAst.........
=.='



Apa nasib handphone yang dulu? Dont worry. Banyak kenangan aku dengan handphone tu. Handphone tula yang pertama aku beli pakai duit gaji jadi promoter Jusco. Then, handphone tu la jugak yang digenggam setiap kali event penting dalam hidup aku berlaku. 
Masa aku di matrikulasi, itulah harta aku paling berharga. Aku rakam kebanyakan kuliah lecturer. Semua kenangan kat matrik, ada dalam telefon tu. Gambar, video, message yang beribu.



Waktu aku tekanan temuduga di HUKM, telefon tu la aku genggam. W910i tula yang jadi peneman masa aku serabut balik naik LRT.
Bila aku fly, telefon tu la yang aku pandang. Itulah harta yang tak boleh aku tinggalkan walau sesaat. Telefon tula aku buat nangis2 telefon emak and abah.



Itulah benda first yang aku capai setiap kali bgn tidur. Itulah teman waktu tidur. Ade je kat sebelah. Tak pernah curang pon. Kuang3x.
Ehem.
Serius balik.
Kadang-kadang mandi pon aku bawak sebab adik adik aku suka curi baca message. Kan?? korang kan memang suka baca message angah kan?? baik ngaku kalau tak angah gigit. 



Walaupun handphone tu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaama sangat nak response sebab ade beribu ribu message dalam tu, tapi kalau dia rosak, mesti aku nangis. Kenangan - kenangan cintan dulu semua dalam handphone tu. So, kau gila aku nak delete kan??? 


But, bila dah ada 'buah hati' baru, i just keep the old one. Biarlah dia duduk situ diam diam. Terima kasih W910i kerana bersama sewaktu susah dan senang. Terima kasih sebab setia membunyikan alarm walaupun aku tak pernah nak bangun. Terima kasih sebab izinkan saya bersama dengan awak 2 tahun 1/2. 


Berbaloi bila dapat guna sampai tahap maksimum. Tapi nak buat macam mana, jodoh kita tak panjang. Semoga memori yang ada, kita simpan elok elok kay! :)


Terima kasih sebab pernah jadi harta paling berharga dalam hidup saya. Say hi to kawan baru kita. Nama dia bold. :)
Take care my phone. Lots of love ; eastzatulhidayah.






* kisah ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang sudah meninggal atau dengan kisah peribadi penulis. Silalah percaya. Harap maklum.


3 comments:

  1. untung la dapat blackberry...ekekeke

    ReplyDelete
  2. hee. nak bb pin? boleh bbm! woot woot! <3

    ReplyDelete
  3. wei tgok ue kaw punyer hanfon keypad pon tanggal!!hahaha

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3