KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Saturday, May 14, 2011

Semalam jumpa Pasha UNGU. bye.

Assalamualaikummmmm. 


Sejuk sejukkkk. baru lepas hujan lebat. alhamdulillah. bandung kembali sejuk. tula zatul. semalam bebel bebel lagi dok panas.  =.=



Since jumaat secara tidak rasminya izzatul hidayah telah menamatkan peperiksaan akhir semester. Sebenarnya aku ada exam lagi. Tapi takpela. anggap je exam dah abes. eh eh.. boleh pulak macam tu?? suka hatila east. Ok. ok. Stop pasal exam. Ingat nak sambung story pasal dinner dekat Hilton. TAPI MALASSS. ahhh, malas and malas. Nantila bila mood gedik gedik aku dah mai, aku update. Sekarang ni tengah berdarah hidung. Ko tau kenapa?? bukan sebab penyakit platelet kurang ke apa. tapi pasal ni!



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Ni bukan pakwe baru I okai. Kalau jadi pakwe I pon okai jugakkk. Tapi jenuh la nak balek raya. wakaka.
PASHA UNGU okayyyy! 
* terus hidung berdarah dengan lajunya melihat kehensemannnn mamat ni. Pengsan, jaga balik, pengsan balik!!!



Semalam konon konon feeling habis exam, so aku and kwn kwn pergi celebrate la kannn. Pe lagi. Party la!! party kedai ayam bakar tepi jalan je derrr....=.=
Nak clubbing macam jahil sgt kan. Tak kenyang pulak tu. Baik pergi makan ayam bakar. Sodaap, kenyang, ditambah pulak abang tu memang kalau nampak muka kitorang pergi kedai dia dah tau dah.

" Bang, nasi lebih, sambel lebihhh!! "
" Ya....nggak usah malu malu neng kalau mahu tambah sambelnya. "


abang tu comel.......:(
serius comel sebab bagi can kitorang tambah sambel kedai dia. 
I lappp u bangg!!


Then, ngongeng ngongeng makan sampai perut dilate 10cm, gosip gosip, gelak sampai nak roboh kerusi, we all rasa macam tak cukup heaven lagi. Nak celeb abeh exam mesti gempak gempak weii!! baru ada bahan nak citer kat anak cucu cicit nanti. So, pe lagi. Movie time la. So, berlari we all ke Jatos. Takdela lari sangat kan. =.=


Thennnnn, jeng jeng. Bila naik panggung je, kau gilaa!! Pasha Ungu berlakon dengan Nirina Zubir laaa!! Lagi la hormon ngengada aku increase dgn galaknya. Fine, tiket 10000k je okai. Bersamaan rm3.50. Nak nangis tak tiket wayang murah macam tu?? Heaven wei. Aku suka Bandung. I love Bandung. ecece....



Panggung dia boleh tahan mewah. Kerusi pon luas. Ni pes time aku menonton wayang kt cinema sini. so, agak batak di situ. Orang pun tak ramai sebab kitorang tengok midnight movie. Sini kalau movie pukul 9 pon dah kira midnight dahhh. Rasa macam bertuah gila tgk muka Pasha Ungu kemainnnn beso dalam panggung tu. Sebelum ni tak pernah ponnn tgk muka mamat ni besar gedabak mcm tu. 



Kami tgk cerita purple love. Okayla. Kecomelan Nirina Zubir memang style la....tapi tiap kali Pasha buat adegan romantis memang aku berdarah hidung!! dan juga mesti terkeluar perkataan
" Pasha hensemmmmmmm ( sambil cakap banyak kali dengan harapan pasha akan dengar =.= )
Mamat ni memang hensem. Arghhh. style pulak tu. Suara sedap pulak tu. Ok. Ok. Dah menggeletis. Fullstop pasal Pasha. Layan gambar dia yang boleh buat korang berdarah hidung macam aku jugak okaiiiii!!!





ni semua sumber google yer. 




Pasha, i nak u dedicate 1 lagu kat i boleyyy??
( boleh blah )




Mak aiii..... sasanya tangan!! terbayang dia hug Nirina Zubir semalam. Amboi dahla bini orang.




Kenal kan dia ni?? Ala, selalu berlakon sinetron. Dulu dia kena gosip dengan pasha. But haritu aku tengok kat tv time tengah makan, si Pasha ni dah tunang dgn orang lain. Pakai tudung pulak tu tunang dia. hurmmmm....... Perempuan atas ni pon comel jugakkk.




ungu, u all tak nak buat show kat bandung ke?? Nak tangkap gambar dengan Pasha...hahahaha.
Takpe, dekat klinik gigi dekat sini, doctor dia macam muka Pasha ungu. Adehhhh. tetiba izzatul hidayah sakit gigi. Rasa macam nak pergi klinik japp....wahahahaha.....


Daaaaaa........ :D


( Aku tau korang tak suka bila blog ada lagu kan.Tapi ni lagu Ungu yang best. Akhir akhir ni mood east ialah menjiwang. Ade ape hal kan derr... watever happen pon hidup mesti diteruskan. Layan laaaa
Percaya padaku : ungu 

4 comments:

  1. gedik tahap cipan weh... x tahannnnnnnnnn. HAHHAHHA

    pst: betol ke dr kd sini muke cam pasha? yg mane satu?@__@

    ReplyDelete
  2. weh aku igtkan ko jumpe betol2 tau! :O hahaha

    ReplyDelete
  3. wahahaaha...gedik kan?? biasala org kurang kasih syg. doctor gigi laaa...ade,ko cari. tny dayah. haha

    ReplyDelete
  4. diyana, jumpa btol btola tu.. kat dlm skrin panggung...hek3

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3