KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Tuesday, May 03, 2011

GAGAH TAIP LEPAS BGN TIDOQQ!!

Assalamualaikum. Nak bagi pahala free ni. Jawablaaaaaa salam sy. Jauh kirim ni. Dari  Bandung. ^^
Holla. Gud evening. Im tired. 


Izzatul Hidayah baru bgn tidooo. Sorry. Promise to bangun awal sikit. Pukul 3. but migrain menghalang. Im trying to bangun east bangun but then BOMMMMM sambung tido balik.  Selalunya bila selesai paper MDE Question memang i will pengsan bila balek. 200question banyak tuuuu. Okay, kalau ada sesiapa yg kata sikit, then go ahead. But it is not only question because it  ++ statement about patient problem and etc.  So, tadi i handle almost 100++ patient woooo.....hehehe. Kalau la realiti nya mcm tu kan, patah riuk bdn. Krukkk kraakkkk krukkk krakkkk bunyi tulang. hek.



BTW, so far  paper tadi okayla. It is not too difficult compared to my previous Fundamental of Basic Science. Not too difficult bukan maksud betul banyak kan east kan?? kan kan?? =.='



But, i need more time. Seriously. Tak sempat derrrr....Dahla aku masuk exam hall LAMBAT! sebenarnya aku sampai 5mins before 8. but then semua org dah masuk sebab beloved doctor yang super duper cute and funny DR.Manoe memang suka suruh student start awal. Aiyakkk. Apnea aku tauuu time sampai tu. Gasping breath and tachycardia abeh. 
Dahla tempat yg tinggal cuma depaaaaaaaaan sekali betol betol dpn meja lecturer. =.='   
Baca doa apa yang patot, hembus kanan kiri, tawakal apa yang patut and START!



Terkejar kejar aku menyiapkan. Kelajuan membaca dan menghitamkan soalan tak payah story arr. Memang berbulu abeh bijik mata. 
Then, pemadam jatuh laaa, nak terkencing la sebab aircond kuat sangat la, kaki kebas la, kepala teleng la, berangan nak makan apa satgi sebab tak breakfast la, semua tu aku rasa tadi. 
And i just terus duduk bersila atas kerusi and buat mcm study kat bilik.hehe.



SAYA NAK MEJA EXAM UNTUK ORANG KIDAL!


susahhh tau bila tempat menulis tu belah kanan. Aigoooo. Sakit kepala sebab more to the right. Diskriminasi ni. Dahla orang tangan kidal ni special. Yeaaa!! sapa kidal angkat hidung!!!



Usai exam, then terus rushing nak pergi tengok rumah pulak. Sebab dah deal dgn tuan rumah then kena la pergi jugak kan. Because ibu tu sangat baik. Goshhh. balik bilik tukar baju, sempat telan paracetamol 500mg and go ahead rumah terus. Tak lunch lagi ni. Perut dah bebel bebel dah. Shut up you. I dah 20. banyak urusan orang tua i kena setelkan. u diammmm arr jap. Macam selama ni i tak bagi u makan kan. Tuan badan emo. =.='



Habes je tinjau tinjau rumah, baru dapat lunch. Dekat pukul 2 waktu indonesia barat baru makan. Singgah bungkus beli makanan tepi jalan je. Sempoi arr duduk sini. Dorongan ajaaa dong. Enak sekali. I try for the rujak buah since i thought it was very sedap like Rojak Mak Bee kan.huhu. But then very dissaponted because memang tak KAWWWW... hurm.... takpe, balik Malaysia lagi 25hari okaiiii.....HAPPY!! ^^



 


After i setel all the urusan, baru terpikir sorang sorang sambil hugging my super cutey Dinasour ; 

Hurm.....dah besar rupanya Izzatul Hidayah ni. Banyak benda dah kena setel sendiri sejak duduk sini. Thennn, awan nano pon kua and eh, sleeping dah??



Letih sangat hari ini hanya ALLAH yang tahu. I should not mengeluh. Be strong eAst. Sikit lagi okay. Nak berjaya bukan senang. Perlukan pengorbanan. So, I will never regret walaupun tak sempat enjoy and duduk dalam bilik 24/7 and finish my study. Agaknya kalau kat Malaysia mesti enjoy, pergi mall ke, tengok wayang ke kan bila dah stress belajar. Here, nak bersocial memang tak sempat. So, my way is bukak Facebook, Twitter and situ dah boleh social dengan kawan kawan. 


Nampak mcm takde life but then takpela. Because im not social person yg keluar jalan jalan dengan kawan pergi sana, situ, overnight ke apa even masa kat matrix. Most of my time duduk bilik, or rumah, tengok tv, selongkar dapur cari makanan, belajar memasak ( ececece. lempang kang ) dan bermain gelak ketawa dgn adik adik. 



Maghrib sudah??ala, macam membebel banyak pulak. Then masa tengah taip ni pulak internet down. Ko saja je kan internet. Siku karang. Penat taip panjang panjang. Takpe, save dalam draft dulu. 



GTG, and terima kasih siapa singgah baca. I sayangggg u lebihhhh la.... =)


Love : eAstzatulhidayah. ni bukan nama surat beranak!! nanti mak kitaaa marahh tauu!! 


No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3