KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Wednesday, April 06, 2011

DINNER YG BEST. best sikit laa..:D

Assalamualaikummmmm....heeeeeee.....senyum tunjuk gigi and taik lalat kat bibir...awww...seksi!! hahaha.


Nak tau awat aku seronok bagai?? Because tonight i had a great dinner ever since balik dari Malaysia, Jan yg lalu. Okay. to make suspen, now i would like to story mcm mana kisah pemakanan di Bandung ini. Atau lebih tepat lagi sekitar my uni yg fofularrr ni Universitas Padjadjaran ni kannnn. We call our place J-Town. :D



Baiklah, kalau ada yang berkata budaya dan pemakanan di Indonesia lebih kurang mcm Malaysia, um...saya nak kata yang ianya tidak tepat 100%. Ye. tidak tepat. Semenjak 9bulan saya menetap di sini, saya akui memang semangat kemakanan Malaysia meluap luap dlm diri. hahaha. ade ke ayat kemakanan tu?? Budaya pulak. hurm...no komen. sini banyak benda open. Anda patut bersyukur tinggal di Malaysia. Saya nak kata yang budaya di Malaysia takkan boleh disamakan dengan mana2 tempat. Coz Malaysia, u're special. ececece....:P


  • makanan sini tak pedas sgt. Tak kawww. 
  • Kebanyakan makanan kat sini tak berkuah mcm kita. Dyorang makan KFC dgn nasi bro...boh sos cili buat kuah. erkkk. Tercekik aku mkn.
  • Sambal belacan dy tak kawww. Arghhh.....aku jiwa melaaayooooo
  • hurm..hurm..hurm....sini makanan tidak byk yg bersantan.
  • byk ngomel sgt gi masak sendiri laa wei....hahahaha


Sudah. Now, the great dinner ever......i present to you. Taraaaaaa.......

Sudu siapa tuh? aku pinjam kat pantry. hahahaha
this is nasi goreng paprik....hehehe..agak sedikit riak nak tunjuk sebab selama ni aku asyik dok pelahap nasi ayam penyet je kan. muka aku pon dh mcm tempe dh nie haaa!
Oleh kerana ada 1 kedai ni baru bukak dan menjual makanan-makanan Malaysia. 
Tauke dia dulu keje dekat Malaysia oh tanah airku. So, adela rupa makanan msia ye dokk....


So, keexcitedan aku mengalahkan muka Qi makan time mengacara JJCM ko tauu!!

Ohh. terujanya. Senior sy promote kt skype. hehehe. 
Rasa biasa jelah. Tapi aku kesah ape kan. Janji ade rasa paprik. Tak rasa durian ke, jagung ke. Kalau kat msia ni aku jeling sebelah mata je kat paprik ni. hahaha.




haa...ni cawan sape pulak ni haa aku pinjam kat pantry jugak....hahaha
tea sbg pelengkap. kang tercekik excited mkn susah pulak  kan. jenuh nak panggil ambulans. dahla sini ambulans kena bayo. =.='


So, ape lagi. Mamak mamak kat msia tu mohh le niaga kat sini. Nanti aku abeh 3thn, kome balek la Msia balek. Nasi kandaq line clear ka kan..... konprom kayoo! hari2 untung juta juta rupiah!! hahaha

Takpunnnn.....abah ngn mak jela mai meniaga nasi beriyani kat sini...hekhekhek.




No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3