KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Wednesday, April 27, 2011

cepatnya masa???

Assalamualaikum. =)


Wahhhhh.....perasaan teruja seperti baru first time nengok KEY ELL SI SI.....caye tak caye tak....sesungguhnya saya baharu sahaja menamatkan system untuk semester ke 2 iaitu reproductive system. System yang memang berserabot cephalic ( kepala versi medic ) la jugak.....rasa macam baru je aku teruja teruja sebab belajar Reproductive system kannnnn......jeling jeling belakang tengok, eh eh...habeh dah??



Seronok wa citer dgn lu belajar repro ni. Mula mula malu tak hengat!! perghhhhh.....direct sound je wa cakap. Time kat sekolah sekolah dulu malu je nak nengok benda benda tu ha.... Sekali bukak buku anatomy, gini haaaaa dia tunjuk je!! Real punya pulak tu. Bak kata teah yang tengok buku tu, buku ni lucah la angah.



Case tak payah cakap la. Semua patient perempuan. Gender aku la tue..... =.=  Sorang je haaa patient laki tersesat. Tu nak tunjuk bukti tu pompuan memang kena jaga diri baik baik okai. Badan kita ini dilahirkan memang untuk melahirkan. So, memang banyak masalah yang mungkin timbul kalau kita tak pandai manage diri.


Skills lab lagilaaaaaa menarik. Oleh sebab repro system ini merangkumi Gynecology ( sakit puan ), Obstetrics ( kebidanan ) and Pediatrics ( kanak-kanak ) so memang skills lab agak menarik la jugak...... Terketar  la tgn nak buat Pap Smear.. Kalau aku terketar, budak budak laki tu macam mana pulak?? hahahaha. Tak terkejut beruk ke sekali kena tgk benda yang mcm tu?? hahahhaahaha...sukanya aku gelakkkk..... =.=



Ohh kecomelan baby baby doll itu memang mengexcitedkan kami. Walaupun kadang kadang keganasan rumah tangga berlaku terhadap baby baby itu, seperti menekannya dgn terlalu kuat, bermain2 mencucuk vaksin di hidungnya ( bukan AKU!! ) tapi we are still the gentlest doc to be ever....ahahaha



my housemate to be


Tapi atas dasar niat menuntut ilmu, memang kami open. Baik yg girl mahupun boys. No hal la kalau takat nak tanya kat dyorang :


" Wei, vagina kan, vascularization dia mcm mana? "
" Breast punya histology during pregnancy and waktu breastfeed berbeza tak?"


Perghhhh....diorang lagi pro bab tu dr kami ni haaaa.....hahaha


faculty of medicine universitas padjadjaran. 
Aippp.... 'dia' kata universiti pajak gadai.....waaaaaaaa.....nakal tau 'dia' ni


Untung tauuu sapa dapat suami doctor kerana dia akan lebih memahami anda wanita wanita sekalian kerana dia sudah terbiasa sejak berkurun lama belajar..hehehehe...eh eh...dapat bini doctor pon untung jugaklaaaaa......sebab tu Ashraf Muslim untung...:P



Dan skill lab terakhir tadi memang heaven. Pasal kena undi sekali aku org last kena perform. Ceh, menggelabah badak dah tinggal ayam dh pasal lamaaaaa sgt tunggu. Last skill lab pasal Breast examination. Repeat, breast examination. Angkat angkat kening ni....... Sempoi kan? hahahaha...nak gelak2 la jugak masa mula2 tau kena buat. Tapi sebab semua org serius, aku terus tak jadi gelak. =.=  



Yeaaaaa......now berakhir sudah semua pembelajaran tahun pertama. Tunggu aku nak muntah jawab exam pulak. Work out for my 1st year. And going back to Malaysia with happy happy meal...!!! And after going back, insyaALLAH call me 2nd year student of school of medicine and im going to be a good muslimah doctor insyaALLAH.



Updating : baru pulang makan dengan my senior 3rd year yang akan pulang ke Malaysia esok buat selama-lamaya. ( ceeewahhhhh. Nanti beli baju kawen mai la pasar baru. ngeh3...) 

Semoga mereka terus sukses di HUKM. Nantikan adik2 junior ini lg 2thn yerrr.....*wink-wink. Izzatul Hidayah seronok la tu.....:P



Papai......... Lots of  Love : eAst

1 comment:

  1. boleyla buatkan papsmear tok akk eak.takot ar nk g klinik. sakit tak??

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3