KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Tuesday, April 19, 2011

TAHUKAH ANDA??

assalamualaikum.


Saya tengah bersenang senang ni. Lunjur lunjur kaki atas katil. Sambil suap buah anggur dalam mulut. Sambil tengok persembahan wayang kulit. Yelaaa...mestila aku bersenang senang, sebab jadual exam baru keluar td. Ade ape hal kan derr.... Lek lu......lambat lg....2minggu lagi.....( PANGGG... kena penampar jepun sekali! )



Last tutorial, i was having chat with my doctor. She is specialist in OBGYN. Even muka garang sekali rupanya baik daaa. Seriously, doctor doctor di sini sangat baik. Ohh... memang heaven gila. Ko takkan rasa ko study medic sebab ko ada lecturer yg baik. hehehe. 



Kadang - kadang naik berlemak laa jugak kan dh dapat lecturer baik ni. Lelagi taip kali hari jumaat and Lab activity ialah pasal Farmakologi. Konprom konprom aku pemalas nak buat pasal lecturernya sgt baik dan sooooo nice Prof!! Lepas tu dalam exam aku tergolek golek bila soalan Farmako keluar and tak dapat jawab. =.=



Masa sembang tu, doctor tu pon tanya la pasal life and ape semua laa. almaklumlaaa.... aku baik hati selalu kena duduk sebelah lecturer. Tempat yg selalu semua orang mengelak.
 Baik kan aku?? ( padahal aku selalu sampai kelas lambat and tinggal tempat tu je )


Then dia tanya :

" Gaji permulaan doctor di Malaysia berapa ? "

Oleh sebab aku ni biol bab bab gaji ni kan, membe aku la tolong jawab. Cer citer kat doctor tu. Cer citer.


" kurang lebih RM2900 doc "


aku pon baru tau....so aku pon ber " oooooooo " dengan doctor tu sekali.


Then, dia cakap, lebih kurang 7juta rupiah la kan....


Dalam hati aku " perghhhhh.... lajunya doc ni convert. Aku baru terkial2 nak bawak kua kalkulator! "
( selingan manja )


tu aku no hal la kan. Takla terkejut sangat. Sekali doctor ni bawak keluar statement. ( mcm bergosip pulak kau ek )


" Gaji permulaan bg doctor di Indonesia ini 2juta lebih la begitu "


Aku pun oooooo buat kali yg ke dua. Sekali...... bila aku pikir pikir balek, eh....2juta tu bukan rm800++ ke?? Takkan gaji permulaan doctor sikit mcm tu??


Hurm....mungkin doctor tu bercakap masa zaman dia mula mula jd doctor dulu. Tapi dia muda lagi. Melihat keadaan ekonomi indonesia ni, kalau nak naik gaji secara mendadak tu memang susah la kan. Kalau betul la apa yg doctor tu cakap, maksudnya gaji permulaan doctor di sini menyamai elaun sara bulanan yg penaja berikan kepada kami...... ( lets virtual hug for my scholar )



So....... bersyukur tak duduk Malaysia?? Bersyukur tak bekerja di Malaysia?? Tapi memangla kos sara hidup di Malaysia mahal. No doubt la kan pasal itu. Patutla orang indonesia yang bekerja di Malaysia bila balik sini boleh buat banglo!! Perghhhh....Kau gilaaaaaaaa..... Keje pam attendent je! eh...tu bangladesh. Silap silap.



Banyak benda buat aku terkezut bila ada di sini. Tapi nak terkezuttt banyak banyak pon tak boleh yerrr dokkk..... Nanti kang kena hypertension. Kojol aku awal awal kang sia sia je. Ramai menanti di Malaysia tu. hekhekhek. 
( mood ngengaaadaaaa ) 



So, let's bersyukur for being in such a lovely country!! alaaaa...gaduh gaduh politik tu kan lumraahhh. Baru ada warna warni kehidupan sikit! ( amacam??ada gaya ketua puteri tak?? ) ----> kena side kick sekali.



Lots of luv ; eAstzatulhidayah.   ( rse pelik menaip tnp cincin kt jari........hurm.........)




anda rasa entry ini bermanfaat? show ur love by say  " nice one " at comment box
eAst wish thanks for read. =]





1 comment:

  1. ait??nape tak de cincin di jari?? ape yg berlaku??
    cer cite..cer cite..

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3