KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Sunday, March 13, 2011

Nak belajar resepi CHICKEN TENDERNESS?? by chef eAst

Assalamualaikum dear!

wahaaaa.....BOHSAN! hari ini ialah weekend paling membazir bagi aku. Kawan-kawan aku ramai pegi jalan-jalan hari ni. Walaupun sebenarnye takdela jalan sgt kan sebab dyorang naik kereta. =.=


so, aku membuang separuh masa dengan membuat video. Suka aku rakam rakam aku buat procedure basuh tgn masuk operation room, then Leopold Examination kat Dino. muahahahahhahaa... entah ape yang lawak tah minah ni gelak sampai camtu. =.=


tapi bila internet aku down, aku rase nak lempang internet aku. 
So, aku pergila dapur. 
Tengok ape yang ada.
Lapo la pulak kan.
Terasa nak masak.
So, aku pon masakkkkkk..... Jeng Jeng.....




Chicken Tenderness !!!!!
Jom aku tunjuk resepi.


taraaaa..... tu bukan aku. Tu sape tah. 
Paling penting kepala aku tak bald. LOL



Baiklah tuan tuan sekalian. Puan puan jgn masak ye. Tengok je. Bagi tuan tuan yang masak hari ni. 
Amboiii, bagi mam besar rehat yerr hari ini. Barulah mithali.
Eh..eh... melalut.
Back to topic.


mula mula crack an egg. Nampak tak tu? Siap ade model kat atas tue.
Nak bape bijik pon boleh. 
bergantung kepada bape banyak ayam anda bertelur hari ini




Then, amik roti and sagat.
Eiii...lecehnye!
beli je serbuk roti kat kedai.
ko nampak, kemain arahan dia. =.=


Next buat ape Chef eAst??
( name nak glamm je )



then, telur yang dah diCRACKkan tadi, campur dgn garam, black pepper and Paprika.
Bubuh sesedap rase.
Paprika tue ape?
Haaa......paprika tu kan..............................aku tatau ! =.=




haa, lepas dah campur tue kan, kacau kacau kacau sampai rata sesedap raseeeeee~
Nak baek sikit ikut line ijau tue. 
Nnt dapat extra marks .... :P



dah? dah kacau sampai rata dah?
now sesi celup mencelup.
Dilarang mencelup dgn dye rambut sampai nmpk macam mat salleh celup ye.
Ini celup isi ayam tadi dgn telur yang dah dikacau td, then golekkan sesedap rase di atas serbuk roti tadi.
Sambil tu nak nyanyi nyanyi boleh gak.
Aku no hal. Layan je.




Okay, u go babeyh!
sikit lagi!
now, gorengkan sampai korang rase dia masak.
yang nie pon sesedap raseeeee yer~
kalau korang jenis yang suka hangit, tak dapek den nolong haaaa.........




taraaaaa......
dah siap chicken tenderness!!
see, aku dapat A+
korang ader??? hahaha


sebelum makan bace bismillah yer....





moral of the story :
  • takde keje aku nak masak bagai pakai periuk karen tu je haa kat sini!
  • sebenarnye nak tunjuk game baru aku!! hahaha... ganteng bangat game nie. boleh rse kenyang bila maen. LOL!!
  • Akibat mati kebosanan terperap di dalam suite mewah ini 24/7
  • ehhhhh....tapi kan????? macm logik je resepi nie???? urm.....nantila aku try. Kalau jadi, aku tunjuk. Kalau tak...........??
Perasan tak aku tipu name resepi tue???hahaha

2 comments:

  1. hahaha aku igt betol2 la ko masak kat pantry tu taw! rupe2 nye.... haih :P huhu

    ReplyDelete
  2. heheheheh...will be...brg tkde, so aku jd pemalas!!!

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3