KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Thursday, March 10, 2011

CALL INDONESIA OKAY, NOT INDON

Assalamualaikum. Kom ape kombat. Bat ape batmen. Men ape mentol. Tol ape, ko sambung la sendiri.



Fuhhhhhh…berpeluh peluh cik eAst. Baru balek makan la bersukan la katakan. Bersukan la sangat. Main badminton 60,70 kali pukui lepaih tu dok sebelah tangan kat pinggang, sebelah tangan kat tiang lampu. Ni macam mana nak fit nie. Auta je lebih. Ceh.



Nak dijadikan perisa tambahan. Lepas main konon nak pergi beli Teh kotak je. Sekali nampak kerepek pisang. Sekali ternampak Bale Café. Sekali terorder Nasi Goreng Ijo. Sekali termakan.


But, im very grateful that I can makan finally. It is been a week and 3 days since I keep vomit and nausea after eating.
Since that, my appetite was low. Nak makan, tapi bila makan mesti tak abeh. Macam bukan aku je kan? Macam ade org lain menyamar jadi Izzatul.



Bila aku mula buat perangai pelik iaitu makan dengan sikitnya, ( bagi mereka, aku makan sikit itu pelik! ) maka aku akan mengusik kawanku QIQI dengan berkata ;
“ wei, aku ‘membela’ ni wei….” Hahaha….


I dunno why.
Although aku memang NON ADE selera nak ngap, tapi oleh kerana aku kesian kat lemak lemak aku, aku pun menggagahkan diri yang sedia gagah dengan makan jugak.
Lu kalau tau lu saket, lu jangan layan. Nanti dia mengada. Lu suap arr jugak. Jangan jadi lembik mcm pondan. Walaupun lu makan tak abeh, at least lu makan. Lu ada paham ka?  - bayangkan seperti ahli kongsi gelap sedang berstory telling.

Walau aku tak gelap sangat kan….:P


So, risau dengan keadaan yang seperti ini, dengan berat yang semakin menurun, so aku surrender. Tomorrow mesti pergi check darah. Sebab…….sign and symptom of Hep A macam banyak je. So better amik langkah berjaga-jaga.


What is Hep A ? or nama dalam surat beranak nye ialah HEPATITIS  A.
Hepatitis A ialah satu penyakit yang blablablablabla. Google sendiri. Jangan malas. Gi perpustakaan. Cari dalam buku medic. Bukak surat khabo kesihatan.
Jangan dok bukak Pancaindera dengan B-pop je hari ahad tue! :P      
- lecturer aku suka cakap mcm nie bila kitorang tny soklan. Tapi ada unsur-unsur penambahan kalimah ye di sini. C[=



Jadi, saya sangat berharap blood test esok tidak mahal. Cause I dunno how system kat Indonesia ni. Make sure u pronounced Indonesia okay. Not Indon. They don’t like. Just like they call our country Malaysia. Not Malay.


Nie ape ke hei aku mcm backup2 indonesia nie?? Makan banyak jamu la nie. Muahahaha…



No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3