KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, March 14, 2011

ANGAH tak lupa besday KAKAK la....:)

hey, Assalamualaikum....


Actually tomorrow i got class at 7am. So, i should dummmm at my bed rite now. But, something distract me to keep writing. What is it? yeahhhhh.....
today is my sister's BIRTHDAY!!!!


she....given name NUR IZZATUL SYAFIKAH BT AHMAD. So called Izzatul. Duhhh..susah giler kalau org panggil Izzatul. Sumer pandang!


but we called her Kakak. Sometimes i called her 
CAPIKAAA....OHHH CAPIKAA.... bangun tidoq cepattt!!!!

asal muka ko matang sangat nie?? 


and she is now officially 12. Wow, aku ade adik anak dara la.. tuanya aku...hek3...
so, as adik yg paling tua tinggal di rumah, dia harus lebih bekerja keras menggantikan along and angahnya yang menjadi musafirrrrr di angin lalu nie. :P
tapi............


But, honestly izzatul syafikah adik yang cukup penyayang. hahahaha. mesti ko kembang rambut kan angah puji ko. bahahahaha.
and izzatul syafikah seorang yang cukup berseni ( compare to angah dia la. yelaaa...angah dia tangan pengkau! )
dia pandai kelim karipap.....
waaaa...asal aku buat penyet2???



She likes to create something new and lukisan yang cukup cantek dan kemas. 
Okay! I give up bab tu kalau lawan dgn dia.
And sebagai adik yang banyak mewarisi kebakatan angah dia,
 (  peghasan!! :P )
 she reminds me of my primary schooltime. :)

but sometimes i look more 'adik' than her...hahahaha...LOL


im busy with my hockey, my pidato, my olahraga and my leadership during schooltime. yeah, she's also.
so, i never think that those things will make her lalai.
this year, she will be seated for UPSR examination.
i hope that she will do something for herself.
and of course for mak and abah.



sebagai kakak yang suka mengusik, aku suka kacau dia sebab dia paling suka menangis. hek3
tapi bila dia takde kat rumah mesti aku kecoh kecoh mana hang nie!
tapi bila dia ade kat rumah, aku akan menjadi sejahat mungkin dengannya....he3


harini besday dia. tapi saya menjadi org terakhir yang telefon untuk wish dia.
so, dia merajuk and tak nak cakap dgn saya. :)



tapi dia tak perasan, saya wish dia awal awal lagi kat Facebook, and saya tidur lewat mlm smlm sebab nak siapkan post nie untuk dia...he3..
tapi baru dpt publish harini disebabkan idea lari jauh2 pergi Venice.
Kenapa Venice?
sbb aku nak pergi sana...hahaha


abaikan muka 18tahun saya.

To my lovely sista :

Angah bukan lupa la besday kakak. 
Angah cuma terlambat je.
Sori ek, harini kelas angah padat.
Kakak pun tak balek sekolah lagi kan. :)
Tu angah saja tunggu sampai malam.
But angah ingat besday adik angah. :)
Nanti angah belikan kakak hadiah okay......
Angah tau, kakak akan baca nie.
And
Angah merajuk tau tadi..hahahaha....
Hey, dah 12 tahun tau!
Sila jgn bangun lambat lg.
Nanti angah siram pili bomba pny air kat kakak...
he3

Salam dari jauh ( jauhla sangat kan, 2jam naik flight, merangkak taktau bila taun sampai )
Angah~~~~




1 comment:

  1. Serius ghupe adik mike tu macam puteri china dalam filem Hikayat Merong Mahawangsa...hehehe

    Akaknya dah ada Merong sendiri dalam hati ;)

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3