KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Thursday, March 31, 2011

CANTIK.....skirt maxi....:)

Assalamualaikum.

Tadi saya baca dekat blog kawan saya. Kawan saya paling garang dalam dunia. Sebab tu dulu dia head prefect girl. Wakakaka. Sape yg jd head prefect kan memang garang-garang. :P

Blog list  : KASUT TUMIT TINGGI

Dia share kata Jersey MU tu tak boleh pakai.


Alamak.


Cik eAst ada bantal peluk panjang yg buat cik eAst tak bgn pagi gambar MU.
Cik eAst ada keychain, gambar MU.
Cik eAst ade. Eh. dh takde pape dh. :P


Halamak. halamak. Nak buang syg. Sume org bg. Takde keje cik eAst nk beli sendiri gamboo MU tu haaa. Conteng buang je corak syaitonnnn tu boleh tak??


( Dah tau punca bgn subuh lambat. haha )


***************************************

Sudah. Sudah.

Now. Lepas baca kat blog k.nona tu haaa pasal skirt tu. Kan dah jatuh cintaaa....
Ayooo.
Chantik sungguh!
Skirt maxi. :(


Saya nak pakai skirt tak berani. Sebab saya kan. saya kan. tinggi cuma 150 je. wakakaka. Mangkok pergi kantoikan skirt sendiri. eh. kantoikan skirt pulak. kantoikan tinggi sendiri! haih! makan kuey tiaw pedas sangat la tadi nie! ( ape kaitannnn???? )

Ala...saya cilok gmbr ni kat blog k.nona. Tgk je dekat list blog saya. 
Mommy EZ tu.

Ihsan : blog k.nona



Ni yang saya google.
ihsan : mr. gOOgle. awwww.



Tapi org rendah mcm tak sesuaiiiiii ( sengau di situ yer ) je pakai skirt maxi. :(
Dahla saya ni kurus.
TETTTT pon tak berapa nk . hahaha. eh,yg baca blog aku ni fomfuan kan sumerrr? <--- malu.


TAPI ianya cantik! repeat. Cantik! :(
korang pon mesti akui cantek kan?


1......2.......3.......
Cik eAst dah memulakan senaman meninggikan diri.
 hak3


eleh.....ade ape hal kan....
Sarung laaaa wedges 5tingkat i tue.......:P
Ade ape hal derrr....


Update : yeayyy. dh usya lebih byk skirt maxi di RnR collection kat FB. Tapi gambar dia sikit sgt. Tapi cantikla. Hurm... macam nak je..... ( hurm...sambil mulut dok mengunyah biskut )


Monday, March 28, 2011

Amacam? ada sifat keibuan? ke kenenekan??


taraaaa....... tup tap tup tap ada baby??
jeng jeng...

tomei takkk? tomei tak?? ngehngeh....
jenuh bedung tu. tak bulih dok diammm!
grrr.....

mau kena tokak den sama along den.
ko lompat bendul aku yerr....
BMW sejibik! 
hekhek...

nie baby girl.
umo kelahiran tak sempat nak interview.
tapi bila sampai kat tgn cik eAst, abeh aku gomol budak tu.
errrr....
takdela budak sgt. 
Baby doll je pon.

Tapi bukan sebarang baby doll yer.
Berat menyamai bayi matang.
Kekerasan kepala boleh tahanla lebam kalau hentak kat kepala sekali.
Cuma perut dia bila tekan tak kua bunyi mcm doll selalu je..hahahha

This is my first skill's lab melibatkan baby. Last week tak dtg klas. Ohhh....fever.

Comeinyaaaaa baby............. :(
kenapa semua baby comei...............:(
kamu membuatkan cik eAst gila tau tgk bibi cuteyyyy.....

Long..... Kawen cepat!! hahahahaha.......
Lariiiiii ~~

Saturday, March 26, 2011

ITULAH PENTINGNYA ENGLISH EDUCATION! by usop

Assalamualaikum....... Bangun awal nampak pagi ni eAst. Bila semalam merajuk memang pagi kena bgn awal. :"(



Senyap je bale aku hari ini. Kedengaran bunyik bunyik unggas berkeliaran kat belakang aku. Kalau pejam mata, memang dah rasa mcm kat hutan khatulistiwa. Bila bukak mata, mcm kat kubor pon ade.



Kang kalau aku suruh unggas tu diam, diam betol betol mau fainted aku on the spot. Yela, kalau unggas tu tak buat bising, benda apa lagi dia nak buat. Nak tulis blog pon tak boleh. Nak online Facebook pon tak boleh. Nak shopping pon dia tak boleh. 1 je dia boleh! Dia boleh terbang balik ke Malaysia. Yang tu aku tak boleh. :(



Smart Tag seketika sebab smlm mimpi kena peluk dgn mak. :"(
Tapi tiba-tiba ada monsterrr datang dan berusaha menyempit di antara kami.!!! iyaaaarghhhhh.....

nama manja : teahhhhh.
Tapi klu angah dia tgh geram dgn dia, maka dengan lajunya angah akan menjerit..............
Izzatul patehah mana izzatul patehahhhhh ...errr. Kelajuan 220km/h kuasa kuda ya...


*************************************************

Actually today i want to share about MUET. What is MUET? alamak....lupa lak pulak dia stand for apa??? Almaklumlah setahun dah tinggal matrikulasi. Watsoeveridontcare. Yang penting, exam ini perlu untuk memasuki Universiti. Correct me if im wrong yaww. And kepada budak budak yang dah berada di matrikulasi, your band in MUET will be your problem when you want to fill UPU's form.



First off all, bagi mereka yang berlidah lidah panjang sehingga boleh pronounce British styyyyleeeeee dengan rasa riaknya ( tapi aku nak penampo kalau yang dok buat buat slang tu! ) maka mereka akan menganggap MUET hanyalah petik jari boleh skor derrr. 


Tapi...........

Kalau mcm aku, yang ketika di matrik bahasa rasmi ialah bahasa KEDAH, trauma dgn keputusan English ketika SPM dan rasa malu seperti org membogelkan kau ketika bercakap ENGLISH, maka MUET akan menjadi mimpi ngeri yang akan menghantui kau sehingga..... err....sehingga.......... ( pikir ayat ) sehingga ke garisan penamat. HURM! aku yakin dgn ayat aku.



Sorry.... saya tak nak share pasal teknik teknik menjawab MUET. Sebab dulu time matrik saya suka ponteng,menguap,main,bebel kat lecturer time kelas BI. hahaha. Sebab tu saya kena hukum. =.=


Saya band 3 je.......bukan band indie ye. Aku luku kang. Tapi markah saya lagi 2marks nak ke Band 4. Should i berfikir kenapa mcm tu?? yeaa... hukuman setimpal untuk kau! yerr....kau! ( err....aku?? )


Tapi ade pehal kan derr.... Aku rasa band 3 tu dah cukup bagus bagi aku yang dulu serius bila nak ckp english kat depan, high score aku adalah untuk perkataan " errr errrr errrrr "


Tapi kan dah ada org tua kata " persekitaran tu penting bro. Persekitaran! "


Ko rasa apehal mat salleh boleh cakap English?? Ini soalan tahap universiti Oxford ni eAst.... hurm...


And ko rasa apehal adik ko kalau baru boleh bercakap, cakap melayu?? tak cakap urdu ke or watsoeveridontcare?


Apekah ada genetic bahasa sewaktu fusion ovum and sperm yang membawa kepada exchange of maternal and paternal side yang sekaligus melalui proses DNA replication untuk membentuk protein dan watsoeveridontcare?


ko rasa kenapa Anwar Hadi yang terkenal tu sampai Lisa Surihani followed dy kat twitter tu boleh cakap english sampai bila kita pejam mata ghasa mcm Edward Cullen dok cakap padahai tu mamat kedah ja? Oh, aku bangga dgn oghang kedah!! hahaha


Sebenarnya persekitaran yang membentuk semua tu. :)


Apa yang adik ko dgr dr persekitaran dia and analysis masuk brain, apa yang mat salleh tu hari hari dengar di sekeliling dia, and also Anwar Hadi yang belajar di luar negara akan terinfluence bila hari hari org bercakap dan buat benda tu disekeliling beliau.


Alhamdulillah keupayaan english saya makin meningkat sejak hari hari dok dengar lecturer speaking. and dalam tutor kena bentang case in english. Bila semua org disekeliling kita melakukan benda yang sama, it is not awkward to do the same thing! So, istilah malu untuk bercakap english tu tak ade kan. :)

Smiley face


Saya rasa budak budak universiti yang belajar subject which needs english as their main language akan setuju 97% with above statement. Jadi anda akan rasa nak balik ke zaman MUET kembali dan piawwwww macam ayaq batu campoqqq dok gebang dpn ang punya examiner MUET habaq hang! ( aku syg bahasa KEDAH aku. hahaha )


Jadi, kalau anda yang nak menduduki MUET akan datang ni, rajin rajinkanlah wujudkan persekitaran itu. :)
Kalau nengok movie petang petang buang masa melaghooo tu kan, buh la subtitle english. Then kamus kat sebelah. Perkataan tak tau GOOGLE je kat kamus tu. Jangan jadi baloqqq liat sangat haihhh! :P


Tapi......

Tak bermaksud lupakan bahasa ibunda kan? :) 
macam mana tak nak lupakan bahasa ibunda? 
selain dari bercakap bahasa ibunda? meh cheq nak habaq mai jawapan.




TOKSAH DOK TULIS LAGU NI kalau menaip kat facebook tu. 

kitew bel0m maKan lg laaa. Kenapewww yerr lau kitew tk makan je kitewww cam nk terjOn lOmbOng????

eiii.....berbulu mata aku nengok!! tulis elok elok tak boleh ke? 
Bala ni, bala!! ( hantu kak limah balik rumah )

By : eAstzatulhidayahmad

Thursday, March 24, 2011

SPM?? ala, 3thn berlalu sudah

Assalamualaikum......

aku tatau ape jd dgn aku akhir akhir nie.Ayat kat blog mcm skema. Mcm aku dah dirasuk hantu skema. Header blog pon dh mcm panda. Gedabak semacam. Aku yang tengok pon naik menyampah. Bila aku nak tukar balik kepada header lama baru aku perasan aku tak igt folder mana aku simpan header tu. 


So, sekarang aku tension. So bila aku tension, aku nak makan. Tapi masalahnya sekarang lidah aku dh bau mcm mcm ubat. Not mcm mcm AZNIL. And aku makan pun tak boleh abeh dah. Hilang semua deria rasa. Cis.
Tu lagi satu hantu mana tah rasuk aku. Jelus la tue tengok aku suka mkn byk. =.=    Tamat sudah ngomelan ku.......



Semalam budak budak amik SPM. muahahaha. Aku boleh rasakan kecuakannya. Padan muka korang. :P
Aku rasa SPM tu akan menjadi cuak sebab nanti handphone ko, atau handphone mak ko, atau handphone ayah ko, atau handphone kakak ko mungkin, atau abang angkat ko akan dipenuhi dgn pertanyaan seperti :

" haaa, mcm mana anak kau? straight A's tak? "

jgn tanya mcm nie pulakkk

" haaa, mcm mana anak kau? straight E's tak? "

kesian budak amik SPM tu. T___T

Sabar yer..aku boleh rasakan ketegangan urat bila result kita tak segempak yang kita harapkan. And org lain meletakkan harapan yang besar di bahu kita. Patutla bahu aku senget sebelah je selalu. hehe ^^
Apepun result kita, SPM baru permulaan je. Ayat cliche bagi tenang jeee nie. Tapi memang betol pon. Kalau rase result tu buat kita rasa nak tutup muka dgn guni, so bila masuk matriks or u, pulun laaaaa....takkan itu pon nak ajaqqq kottt.....hehehehehe.  


Ramai je kat matriks aku yg result SPM biasa je. Tapi BAPAKKK arrrr....kat matrik 4 RATA bebb....ha, kau ada? Aku pon tak 4 rata. Berangan banyak lerrrtuwwww....:D    ( wa tak 4flat ma kat matrix. tu arr wa ngomong sama u all. nie sume rejeki ALLAH )

Apepun, tahniah untuk ex-school aku. SBPI SABAK BERNAM. haa? nama tak glam? grrrr....okla, INTESABER laa....ranking 14 out of berapa tah SBP. aku tatau. ramai straight A's. Tahniah2.... Cikgu cikgu hebat belaka muu.... Awat aku bengong sgt time SPM tu ek??? hurmmmm.....


eiii...bosanlaaaa...nak menulis pon bosan. nak pergi mainn laaa....
main dgn buku. 
nak itut tak??


korang korang. tgk cerita despicable me tau!!! wah, semakin membara aummm aummm tgk budak tecit yg comei lote dlm filem tu!!! err..abaikan jela elemen iluminati yg banyak, and Gru yg kaki dia cekang nak Mamp!! =.=

Much kisses : eAstzatulhidayahmad

Tuesday, March 22, 2011

SEDIKIT PERKONGSIAN MOTIVASI BY eAst

Assalamualaikum.....


Ini kejadian benar.
Let me speak.


My name is Nur Izzatul Hidayah. Umur 20tahun tak sampai sebulan. Tempat tinggal sekarang luar dari Malaysia.
Done.
Cukup ke sebagai seorang kawan, hanya tahu itu sahaja pasal saya?

********************************


Frankly speaking, saya telah diajar dari kecik lagi apa itu erti berdikari. Yes. Not belikari okay... itu apek haa yang suka sibut belikali maaa. Jadi saya dah terbiasa buat sesuatu by my own.


Umur saya 6tahun, saya pergi tadika naik beskat tayar warna warni. Orang lain kat tadika tu sume pergi naik van la, mak hantar la, kalau up sikit, ada pemandu jemput. Saya sorang je budak gugurl kat tadika tu yang naik beskat. dahla kena melintas jalan nak pergi tadika. Sebab mak abah saya kerja. So, saya and along saya harus independent.


Bila masuk sekolah rendah, naik bas sekejapla. Sebab sekolah jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuhhhhh sangat. See, jauh kan?? but tak lama lepas tu, jiwa batinku meronta ronta nak naik beskat. So, jauhla kayuh beskat tu pergi sekolah.


Dahla sepanjang perjalanan lalu dekat pokok kelapa. Kayuh beskat tu laju laju sebab takut buah jatuh atas kepala. Kesian budak comeiii comeiii lote kalau kena BUKKK ngan kelapa annn....ann annn?? :P


Ni kalu jatuh atas kepala nie, mau amnesia aku!


Oleh kerana mak saya wanita bekerjaya dolu dolu kala, balik sekolah je, amik kunci dalam pasu bunga, then mandi, tukar baju, makan yang mak dah masak siap siap and terus pergi skolah agama pulak.
itulah rutin harian hidup sekolah rendah dulu.



And saya telah dihantar ke Boarding School since saya form 1. Abah saya je hantar saya. Mak saya tak ikut. Masuk dalam dorm je ada makcik ni tanya.

"mak tak datang ke? "
" Tak." east jawab.


Then, saya kemas almari saya sendiri, cadar sendiri and so on blablabla. Orang lain mak dia tolong. 
Sedih?? taklah..buat ape saya nak sedih. Saya dah diajar berdikari dari kecik. Saya gunalah pengalaman itu.


Masa tingkatan 1, first time balek bermalam, saya balek naik bus. And Form 3, saya pernah tak balek 3bulan sebab sibuk dgn aktiviti sekolah. Muka saya memang jarang menempek kat Klang tu. So, sorry la kalau saya tak tau jalan jalan kat Klang and sama waktu dengannya.


Pengembaraan eAst tak stop situ je. Tu baru bus stand no 2 bro.....wa kena hantau gi PLKN maaa... itu lagi berdikari abeh! Dahla dapat langkawi nuuuuu. Err.....sendiri mintak langkawi kan...lalalala~~


Pengalaman hidup asrama 5tahun memang membentuk diri saya sekarang.



Kehidupan di PLKN and selepas itu dicampak lagi 1tahun di Matrikulasi Penang.
Masa duduk penang, lagi boleh kira berapa kali je balek.
So,kalau makcik2 nampak muka aku di kawasan kejiranan tu dah macam 1 kejayaan besar dah!
Tahniah la kalau dengar suara aku gelak kuat2 kat rumah tue...hahaha



Nenek kat kedai depan taman aku suka norrr kalau jumpa aku tanya :

" Ko belajar mane lagi ni? Sabak bernam lagi ? "
( Tak nek....saya dah merentasi selat Melaka dah ni.......=.= )


Menyesal ? Takla....Sebab itu yang make up diri saya sekarang. Haa, asal aku cakap make up je jgn dok terbayang Maybelline ka, Garnier ka...or


pulak kan.....=.=


Sebenarnya bukan itu main point aku menaip petang petang yang dingin ni. Baik aku tidooo kan. Dari dok tambah power spek dpn lappy nie ape kejadahnya.

Actually, disebabkan semua pengalaman hidup inilah saya buat sesuatu more to my own way. Ye,saya suka bergerak ke mana sahaja saya suka. Saya tak suka ikut rules sangat. Saya tak kisah berjalan ke Jatos sorang sorang. Kadang kadang saya rasa jalan kat indonesia ni selamat sikit.
I dunno why i said like that. But yeah...trully...


Bukan bermaksud saya sombong kalau mengorak langkah ke mana mana tanpa tunggu kawan kawan.
No. 
Sebab dari matriks saya dah terbiasa bergerak dengan lajunya. ( sebab wa suka bgn lambat maaaa kat matriksss!!! )


Tapi saya memang selalu ditemani my besties friends ever.......
Yatt and k.Mira......hey miss u all!!


Saya tak suka kalau orang yang terlalu bergantung dengan seseorang. Ko nak pergi makan nak berteman. Kalau tak ade kawan nak teman, ko tak nak pergi makan..... hello, it is ur body. Do pity it! Pergi jela jalan ke kedai yang terdekat and order it and bungkus! Makan la kat bilik. And nak buat benda simple pun nak kena berteman, kalau tak merajuk...


Sorry to said this but i hate it! 
Seriusly, i meant it!

U have to imagine kalau u dicampak ke padang pasir. No one. How u want to survive?

I dont said we dont need friends at all. Yeah. Every1 need friends. Include me. And you. But if in every step u need to rely on ur friends, or others, come on, ko takkan boleh hidup dekat Padang Pasir la wa cakap...


Do work out man, girl.... Hidup jangan bergantung dekat org sangat. Senang citer jangan manja la. Aku allergic org manja manja nie. Lagi aku allergic kalau merajuk tak kena tempat. Jadi perempuan nie kena kuat. Takleh lembik lembik macam pondan bab kata FL.
Oh yer..my senior last year tgh exam. So,hope they do da best. tu haa, kak FL korang tu nak balek Msia dah...sonok lerrrrtuwwww.....:P



Err....eAst...FOCUS kay.



Basically, my point is sometime hidop nie kita kena kuat. 
Jangan nak harapkan org yang menentukan hala tuju hidup kita.
okay?
So, let's motivate ourself!


By : eAstzatulhidayAhmad


Thursday, March 17, 2011

HARI INI EAST main gitar.....

im sleepy.
but still wanna writing.
LOL. salam tak bagi!
Assalamualaikum....


bila dh mkn, perut kenyang. Makan tomyam plak tue kan. Tomyam is tomato+ayam. Sebab tu klu aku buat tomyam,mesti byk sayur. So, kawan-kawan sume kena makan! aipp..jgn tak makan sayur! heee....


Actually, today is my holiday time since it is THURSDAY. but LI tak siap lagi. ( LI is Learning Issue . Here we don't call assignment. So, i never had assignment. he3... )


and yet, today i make tomyam just for satisfies my NAFSU MAKAN since i pity to my stomach! everyday i got belly ache and nausea. Nasi selalu ngap tak abes. Duhhh....membazir!


and because my tomyam is not fully accredited today by myself ; lack of perencah, no daun limau kasturi, and i was so geram!! and i said to my friend,

" this is the last time i cook tomyam! "   =.=


Actually,  the words ' last time' i refer to cook using rice cooker...DAMN. seriusly!
but that's da only way. No jalan alternative or jalan takyah kena tol. LOL!


**********************************

i have no mood with my Facebook. and also my blog. Just wrote when i have nothing to do. 

Korang tak rase ke sape yang selalu hidup depan computer dan melayan FB 24hours is like hidup di alam dia sendiri? and sorry to said. U GOT NO LIFE!


yeah..u make friends. maybe kawan - kawan anda beribu. beratus2. but trully, btol ke itu kawan anda?? atau sekadar add mengADD untuk berlawan, kawan sape lagi ramai. Ko ke aku?


Sorry, i dont approved friends who i dont know. and aku juga tak suka add org sekadar nak kejar FRIENDs no. 
ek eleh.....aku usya je prangai member aku ni. Abeh sume adik beradik aku dy add. Dengan pakwe kakak aku pon dy add?? ape kejadahnya sumer tue?? memang kwn ko beribu. tapi serius ko desperate! 
( wow, kasarnye bahasa cik adik oiii )


Terima jelah eAst kan....( gigit bibir, mata pandang tempat lain...lalalala ~ )


kay, gtg...nak tgk ngangkung!!!
daaaaa


East....tadi kata LI tak siap lagi~~~~~~ no ngangkung2....... ( kedengaran sayup sayup suara dino dari bawah katil aku....... )

- tajuk memang takde kaitan. No idea laaaa....


MEMANGSAJEDITINGGALKANDALAMENTRY
today is 1years,10months. 



Monday, March 14, 2011

ANGAH tak lupa besday KAKAK la....:)

hey, Assalamualaikum....


Actually tomorrow i got class at 7am. So, i should dummmm at my bed rite now. But, something distract me to keep writing. What is it? yeahhhhh.....
today is my sister's BIRTHDAY!!!!


she....given name NUR IZZATUL SYAFIKAH BT AHMAD. So called Izzatul. Duhhh..susah giler kalau org panggil Izzatul. Sumer pandang!


but we called her Kakak. Sometimes i called her 
CAPIKAAA....OHHH CAPIKAA.... bangun tidoq cepattt!!!!

asal muka ko matang sangat nie?? 


and she is now officially 12. Wow, aku ade adik anak dara la.. tuanya aku...hek3...
so, as adik yg paling tua tinggal di rumah, dia harus lebih bekerja keras menggantikan along and angahnya yang menjadi musafirrrrr di angin lalu nie. :P
tapi............


But, honestly izzatul syafikah adik yang cukup penyayang. hahahaha. mesti ko kembang rambut kan angah puji ko. bahahahaha.
and izzatul syafikah seorang yang cukup berseni ( compare to angah dia la. yelaaa...angah dia tangan pengkau! )
dia pandai kelim karipap.....
waaaa...asal aku buat penyet2???



She likes to create something new and lukisan yang cukup cantek dan kemas. 
Okay! I give up bab tu kalau lawan dgn dia.
And sebagai adik yang banyak mewarisi kebakatan angah dia,
 (  peghasan!! :P )
 she reminds me of my primary schooltime. :)

but sometimes i look more 'adik' than her...hahahaha...LOL


im busy with my hockey, my pidato, my olahraga and my leadership during schooltime. yeah, she's also.
so, i never think that those things will make her lalai.
this year, she will be seated for UPSR examination.
i hope that she will do something for herself.
and of course for mak and abah.



sebagai kakak yang suka mengusik, aku suka kacau dia sebab dia paling suka menangis. hek3
tapi bila dia takde kat rumah mesti aku kecoh kecoh mana hang nie!
tapi bila dia ade kat rumah, aku akan menjadi sejahat mungkin dengannya....he3


harini besday dia. tapi saya menjadi org terakhir yang telefon untuk wish dia.
so, dia merajuk and tak nak cakap dgn saya. :)



tapi dia tak perasan, saya wish dia awal awal lagi kat Facebook, and saya tidur lewat mlm smlm sebab nak siapkan post nie untuk dia...he3..
tapi baru dpt publish harini disebabkan idea lari jauh2 pergi Venice.
Kenapa Venice?
sbb aku nak pergi sana...hahaha


abaikan muka 18tahun saya.

To my lovely sista :

Angah bukan lupa la besday kakak. 
Angah cuma terlambat je.
Sori ek, harini kelas angah padat.
Kakak pun tak balek sekolah lagi kan. :)
Tu angah saja tunggu sampai malam.
But angah ingat besday adik angah. :)
Nanti angah belikan kakak hadiah okay......
Angah tau, kakak akan baca nie.
And
Angah merajuk tau tadi..hahahaha....
Hey, dah 12 tahun tau!
Sila jgn bangun lambat lg.
Nanti angah siram pili bomba pny air kat kakak...
he3

Salam dari jauh ( jauhla sangat kan, 2jam naik flight, merangkak taktau bila taun sampai )
Angah~~~~




Sunday, March 13, 2011

Nak belajar resepi CHICKEN TENDERNESS?? by chef eAst

Assalamualaikum dear!

wahaaaa.....BOHSAN! hari ini ialah weekend paling membazir bagi aku. Kawan-kawan aku ramai pegi jalan-jalan hari ni. Walaupun sebenarnye takdela jalan sgt kan sebab dyorang naik kereta. =.=


so, aku membuang separuh masa dengan membuat video. Suka aku rakam rakam aku buat procedure basuh tgn masuk operation room, then Leopold Examination kat Dino. muahahahahhahaa... entah ape yang lawak tah minah ni gelak sampai camtu. =.=


tapi bila internet aku down, aku rase nak lempang internet aku. 
So, aku pergila dapur. 
Tengok ape yang ada.
Lapo la pulak kan.
Terasa nak masak.
So, aku pon masakkkkkk..... Jeng Jeng.....




Chicken Tenderness !!!!!
Jom aku tunjuk resepi.


taraaaa..... tu bukan aku. Tu sape tah. 
Paling penting kepala aku tak bald. LOL



Baiklah tuan tuan sekalian. Puan puan jgn masak ye. Tengok je. Bagi tuan tuan yang masak hari ni. 
Amboiii, bagi mam besar rehat yerr hari ini. Barulah mithali.
Eh..eh... melalut.
Back to topic.


mula mula crack an egg. Nampak tak tu? Siap ade model kat atas tue.
Nak bape bijik pon boleh. 
bergantung kepada bape banyak ayam anda bertelur hari ini




Then, amik roti and sagat.
Eiii...lecehnye!
beli je serbuk roti kat kedai.
ko nampak, kemain arahan dia. =.=


Next buat ape Chef eAst??
( name nak glamm je )



then, telur yang dah diCRACKkan tadi, campur dgn garam, black pepper and Paprika.
Bubuh sesedap rase.
Paprika tue ape?
Haaa......paprika tu kan..............................aku tatau ! =.=




haa, lepas dah campur tue kan, kacau kacau kacau sampai rata sesedap raseeeeee~
Nak baek sikit ikut line ijau tue. 
Nnt dapat extra marks .... :P



dah? dah kacau sampai rata dah?
now sesi celup mencelup.
Dilarang mencelup dgn dye rambut sampai nmpk macam mat salleh celup ye.
Ini celup isi ayam tadi dgn telur yang dah dikacau td, then golekkan sesedap rase di atas serbuk roti tadi.
Sambil tu nak nyanyi nyanyi boleh gak.
Aku no hal. Layan je.




Okay, u go babeyh!
sikit lagi!
now, gorengkan sampai korang rase dia masak.
yang nie pon sesedap raseeeee yer~
kalau korang jenis yang suka hangit, tak dapek den nolong haaaa.........




taraaaaa......
dah siap chicken tenderness!!
see, aku dapat A+
korang ader??? hahaha


sebelum makan bace bismillah yer....





moral of the story :
  • takde keje aku nak masak bagai pakai periuk karen tu je haa kat sini!
  • sebenarnye nak tunjuk game baru aku!! hahaha... ganteng bangat game nie. boleh rse kenyang bila maen. LOL!!
  • Akibat mati kebosanan terperap di dalam suite mewah ini 24/7
  • ehhhhh....tapi kan????? macm logik je resepi nie???? urm.....nantila aku try. Kalau jadi, aku tunjuk. Kalau tak...........??
Perasan tak aku tipu name resepi tue???hahaha