KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Friday, February 04, 2011

SEDIH

assalamualaikum.........
syahdu je bunyi bagi salam nye. Kalau tak, ceria bagai aku. Mcm baru lepas menang game Mario. Sebab sedih kan, so nak lompat-lompat papan anjal pon dah malas dah akhir-akhir ni. hurm..... dunia oh dunia....



semua orang mesti pernah rasa sedih. Sedih sebab baca ending cerita doraemon kat blog kawan aku pon kira sedih jugak. Nanges- nanges aku baca. Korang dah tau mcm mana ending citer doraemon?? pegila usya-usya blog dia. Kot-kot sangkut ke dgn dia. ahahaha. eh,kata sedih. Mana boleh gelak!




Bila sedih, aku mesti mengeluh. Lepas tu mesti ada bunyi 
isy!! 
pastu terdiammmmmm lama je. 
mata gerak kiri kanan
cari barang nak baling




itu aku la... budak baran kan.. tapi sejak belajar jauh-jauh ni, baran aku kurang sikit dah. Aku tinggalkan kat KLIA time departure dulu. Suh abang pramugara tu simpan sat baran aku. Ti free-free aku kutip arr balek.
=.=
Kalau baran aku dulu, aku men pistol senapang je. Or pintu loker dorm aku ke. ahh, standard charted arr dak hostel.




tapi mcm mana kalau kita sedih pasal benda yg bkn salah kita. Mungkin ALLAH dah takdirkan untok kita. Kita takkan tak nak terima kan. Ko sapa bro nak lawan-lawan takdir TUHAN ni. Tapi perasaan sedih tu mesti ada. And mesti selalu berkata :

Kenapa aku?
Why me?
Timkaiya?
Ngapain sih?
errr...bahasa tamil aku tak khatam! sodakallah hul azimmmmmmm......



kadang-kadang kita tak kisah pun dgn apa dugaan yang ALLAH turunkan kat kita. Sebab orang yang ALLAH uji maksudnya ALLAH sayanggggggg kat dia. tapi makhluk-makhluk di sekeliling kita yang menyebokkk menggelababun pasal dugaan hidop kita. Itu yang kadang-kadang buatkan kita DOWN! bukan down syndrome or baby are you DOWN,DOWN,DOWN,DOWN,DOWN.


...dan sungguh,yang kemudian itu lebih baik bagimu daripada yang permulaan...(Ad-Dhuha:4)


macam sekarang ni, aku sedih. and aku pelik kenapa orang lain tak berada di situasi aku. Tapi sedih-sedih aku pun aku kena gak let's the life going on and berkata kepada aku YOU GO BABEH! tapi asal orang kat sekeliling hidup aku pulak yang terlebehhhhhh sudeh concern bagai?

 masalah aku kacau hidop ko tak? 
masalah aku buatkan laptop ko susah nak connect wifi ke? 
masalah aku buatkan ko makan banyak ke? 



Let me be the one who i am yang takkan amek kisah apa org sekeliling cakap!
Ada aku nak benda tu berlaku?
Ada ko nak aku geram sampai tulis kat Blog?
Ada tak ko belanja aku lepas ko cakap pape yang ko interfere hidop aku?
Ada tak duit elaun aku berkurang lepas apa ko cakap?



rasa-rasanya macam semua jawapan tu NOP KAPTEN EAST je..... so, why nak amek kisah kan. We just have to go on and tabikkkkk for the spirit!



dalam hati ada taman, aku pun tau istilah kecik hati jugak derrrr.........
Do TC... salam....

Ohh.... nak pelukan emakku........


1 comment:

  1. hehe.. chillax2..

    weyh.. bole ajau mcm mane nak tggalkan baran kat KLIA.. ak nak gak suh bro pramugare yg kac-chak tuh simpan sikit, hehehe:D...

    gurau jeks:)

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3