KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Sunday, February 06, 2011

GAMBAR aktiviti pelancongan east di Bandung

Assalamualaikummmmm..... 
wah, dah gembira dah bagi salam harini. Mestila, bagi salam sambil mkn straw....beri! ahaha.. saja jarakkan!
Semalam cik eAst pergi sesi berjalan-jalan dgn kawan-kawan untok bulan Feb punya. 
Uisy, seronok sakan la...
Tapi kalau dtg dgn family mesti best lagi kan??
:)



Kami pergi tempat siket je. siket-siket pun nak patah kaki la jugak. Rasa mcm nak berwheel chair la jugak!
So, air liuq takdak harini nak membebel.
Pasai tadi tak makan lunch. Layan gambaq cukup nohhhh




inilah part paling penting hari ini!
part student Malaysia berpusu-pusu bawak kuaq duit elaun...
eh, asal muka aku terselit kat situ nu mak kiah oi......
ha, iyolah.... becoz we love MARA! :P




sebelom apa-apa hal, kita kasi sarap dulu. so, sarapan yang sangat sedap!! yummmy...sampai harini aku teringat...( bab mknn aku jarang lupa senonyaaa ) =.=
this is nasi kuning and also hot cappucino
aku pasti akan ke kedai itu lagi coz murah!!


then, kitorang berlari ke BEC ( Bandung Electronic Centre )
mcm low yatt la jugak. Sejibik. harga?? hurm....tatau nak habaq.. Ada murah, ada mahal. Tapi yang pastinya Blackberry semakin hampir dalam genggaman. Iphone baru 3.3juta?? OMMO.... Cintaku berbelah bagi....

yeee... begitulah uzurnya HAPE ku ini...bahasa indonesia tu.
sadis.....!
tapi sayang sebab ada fingerprint encek syg disitu~
lalalalaa~



setelah membeli apa yang patut it is time to showing tempat paling aku suka sepanjang jalan-jalan cari pasal aku semalam......jeng - jeng


taraaaa...east dekat Cihampeles Walk. Ah, kalau salah eja lantak la. Non-ado aku kesah. Janji tempat ni so superb sebab mall dlm hutan. Sapa soh byk sangat pokok. Kan dah kena label ngan aku mcm tue..... =.=



at skywalk. Enjoy view of chiwalk dari atas... 
mana hutan?? ko kata mall dlm hutan?? 



errr.... tak cukop hutan ke?? hutan dara lagi ni... Awww...:D

letih la jugak aku menjadi pemauntau di situ. Ommo! Baju murah and chantek!! tapi aku tak beli pong~ =.=
ko bosan eAst. Sumpah Bosan. 



haaa...ye ye.... projek juta-juta tu sebab tu posing bagai sambil ckp tepon! 
padahal handphone dh boleh campak bg jerung mkn!


more pics at my FB page.. bajet glam nampak~ mau makan penampaq



then pergi mana lagi ek?? apetah nama tpt tu... Kampong Daun? ke Kampong Boy?
yang pastinya aku layannn je 


serius.... ini bukan wallpaper....
ciptaan ALLAH yang indah..... bukan yg model comot dpn tu! tu haaa, aku cakap air terjun belakang tu haaa!
kat situ semua restoran..... style kan restoran dalam waterfall??
errr... kalau kedai mamak bukak kat sini agak-agak laku tak?
nasi kandaq line clear ke.....perghhhhh!!



taraaaaa...bunga ini untok awak!! ameklaaa... ameklaaa... org dh bagi tak nak pulak... haih! =.=






haaa, strawberi ni bukan untok awak... ni untok HAKU! sarapan aku pagi tadi......
korang nak tau aku buat apa??
aku tenyeh muntot stawberrri ni kat choc nutella....muahahha
kan nampak mcm Datuk Siti suka makan tue!!
buekkk bueekkk!!





ada bajet2 berjiwa penyayang dan kental tak??
padahal jerit bape kali pun aku tatau time nak pegang nie....=.=
dah macam qabil ambak dah aku nengok!!
muahaha.... 

baby, stay calm arr... dun tendang2 me while i take photo wit u. U nak masuk FB and Blog tak??
itulah jampi serapah aku kat kuda tu
and i did it!
LOL.....

***************************

apa benda yang tertinggal dalam entry ini??
yup....i should say 
ALHAMDULILLAH...makasih YA ALLAH ( versi nabila mutiara hati )
aku berada di sini dan dapat menikmati nikmat ini semua kerana rezekiNYA
mungkin rezeki anda di tempat lain...
jangan berputus asa dari rahmatNYA....:)


Salam Sayang : EastzatulHidayah.....( tak sabar tunggu k.nona datang!! :D )

1 comment:

  1. hahaha.. edisi ke 2 bakal menyusul.. sopping part ke bape buat zatul..hehhe

    nantikan kedatangan ku.

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3