KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, February 14, 2011

AMINKAN DI HUJUNG PEMBACAAN

Assalamualaikum......

hurm... rasa nk menulis datang. Ah, takde menulis sangat pon. Aku ting tang ting tang keyboard nie je. Kadang-kadang aku slalu harap org tak dapat baca tulisan aku. Biala aku tulis just for express my feeling je. Tapi kadang-kadang 


WOI ORANG KAMPONG OIII.....MEHLA BACA AKU NULIS NIE HAAA...MEMANG AKU NAK TUJU NIE TOK KO NIE HAA....BG KO SEDAR SIKIT HAA.....


aisy... akhir-akhir nie cik eAst rasa mcm nk jadi baik arr.... kadang-kadang rimas sebab selalu rasa annoy dgn org. nak je aku jerit sblh telinga dia ;
psst...aku annoy ngn ko arr... tlgla paham..=.=


tapi bila teman pikio pikio, timbang timbang pakai penimbang tu ha, kita ni perfect sgt ke nak kutuk-kutuk, kritik-kritik bagai org lain??   
fitrah manusia kot kan, bila dy rase mcm diri dia je btol.
Ape yang org lain buat semua salah, semua tak betol.
Awak tu betol sgt ke?
Awak igt org suka ke apa yang awak buat...



sayang-sayang,
cik east ni bukan baek sangat pon. nama pon pompuan. Bab kutuk mengutuk nie susah norr nak melarikan diri. Kalau org kampong cik eAst panggil escapism...haaaaa... Milleniumnye!


Tapi cik east ada sorang kawan ni.
Baik, Cantik, Ayu..
cik east suka kawan dgn dia.
Dia sangat susah nak kutuk org. Serius!! ( haa, nk ngorat la tu ! ) :D
Walau cik eAst kadang-kadang berapi citer cik eAst bengang ngn org annoy ke, cik eAst sampai nak terkeluar contact lens bercerita klu cik eAst nyammmmmpah nye makkk oii kat orang ke, dy senyum je.......
rileks je. Takde nak kutuk-kutuk orang. Sebab tu muka dy nampak beriman je. HAHAHA



Sejak kawan dgn dia, cik eAst rase 
" eh, dia nie takde receptor nak marah ke?? "



mula-mula cik eAst pelik gilerr... Dy susah norrr nak marah. Tapi lepas tu cik eAst paham. 
Kita nie tak semuanya sempurna. Memangla kadang-kadang kita kritik seseorang tu sbb salah dia, tapi geram sekejap cukupla... Lepas tu buat-buat la tak layan. Jangan buat pertandingan story telling lak lepas tu....


Cik eAst skrg tgh belajar cara nak control kemarahan. Itulah benda yang dari dulu cik eAst nak hilangkan. 
Tapi kadang-kadang selalu je cik eAst terlepas. Marah jugak....:(
and encek syg selalu igtkan cik eAst. 
" Takmo selalu marah-marah.....:) "
and itulah punca utama cik eAst masih kekal dgn dia. Temp. dia susah nak naik.....
tanks syg........:)



Sekarang umur cik eAst pun nak masuk 20s.......
selalu azam nak ubah perangai tue.
Nak pikir matang sikit.
Abaikan benda remeh temeh and focus to my aim

Boleh, kalau nak kritik orang.....Kalau tak kenapa ada pengkritik tetap dalam AF kan...muahaha...
tapi, berpada la.... jangan sampai setiap apa yang org buat itu menjadi kesalahan bagi diri kita.
Bayangkan kalau diri kita dikritik dan dihentam dgn jentolak sebegitu rupa??
Haa...Tau pulak kita mengamuk beruk kan....


Bagi cik eAst, senang je...
cuba kita belajar diamkan diri.
Mungkin itu lebih baik.
cik eAst ingatkan diri sendiri jugak......
sebab im not a perfect.


tak pon, kalau kita rasa bengang, tepon je HOT FM ZON BENGANGGGGGG.
haaa, ko pun lega, glamor pon dapat..:P


YA ALLAH, PELIHARALAH HAMBAMU INI DAN KUATKANLAH IMAN KU AGAR TERHINDAR DARI PERBUATAN SIA-SIA.............

jom pakat aminn ramai-ramai.....moga kita sama-sama boleh terhindar....:)





1 comment:

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3