KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, February 28, 2011

SPEECH DARI BUDAK 20an

hello semua.... Assalamualaikum.......
What a relief day~
internet dah pulih seperi selalu. Walaupun kelembapan tahap siput gendong nak gerak berat muntot. Exam harini pon alhamdulillah aku boleh buat. Walaupun pagi tadi awal-awal pagi lagi aku dah mengamuk sebab kasut aku kena culik dgn cleaner. Buat tambah dosa je pagi pagi.  =.=


Walaupun dah lepas, tapi i nak story moly jugak. I dah 20. Uwekk! bes gilerrr bila umur dah 20. Rasa mcm org besar. hakhakhak. Biala walau aku tak tinggi. Bila org tanya, anak ko umur berapa zah? ( zah di sini ialah mak aku ye )

" oooo..yang no 2 tu doploh.. "
wahhh, terasa bangga mak aku ada anak umo doploh.   :P


walaupun sewaktu malam besday I, I tak dapat nak buat Video Call sebab aku rasa agency internet kat sini berholiday ke hawaii gamaknye. Sampai seminggu internet down. Oh sukati u oll la. Janji sekarang internet dah ada. 


malam besday memang masyuk sebab kena prank sampai nanges kan...ooo..cmni arr korang, cmnie arrr... aku kena tipu dgn member hidop-hidop. tapi bila pikir balek ape yg diorang buat rase mcm kelako nyahhhh!
muahahaha.. bapak segan aku... kikikiki



And malam tu dapat panggilan special dari my dear. :)   senyum kambeng aku sorang-sorang. Dia bagi hadiah special malam tu. Ucapan dan doa semoga aku berjaya di dunia dan di akhirat. That's enough for me. thanks diy.....:)



esok paginya pukul 5, aku dah dikejutkan oleh nyanyian happy besday from abah,mak and adik-adikku. Gila arr. Awal gila diaorang bangun! ada pertandingan ke??
Dah beso anak mak abah yang suka nanges ciwek ciwek nie kan...:P

and i got a super duper call and message kat handphone. Along call lewat petang konon bebajet glam, k.nona yg nakal kenakan aku wish lelambat..haha... my beloved friends, nazat and ika.....thanks all my dear~~ :)


Walaupun internet tak ada, aku sempat meninjau dan membalas ucapan besday dekat facebook. Alhamdulillah ramai doakan kejayaan, dan semoga menjadi doctor yang berjaya and mempunyai sikap yang baik. aminnnnn.......
err...bab doa bg cepat menikah tu cmner tue haaa... takpe, aku aminkan jugak.. hekhekhek... gelak gatai! :P




Alhamdulillah ALLAH memberi aku kesempatan untuk memasuki umur 2 dekad. Is it 2 dekad?? Sori,dah lama tak belaja m3 so I donno. =.=      Dan memasuki umur 20 tahunla menyebabkan sudah genap 8 tahun, I AFFIRM ; genap 8 tahun menyambut hari lahir tidak bersama keluarga. Kali terakhir berhappy besday bersama beloved family ialah ketika darjah 6. Ye. Sedih. Dari aku pakai spek macam betty, sampaila ke sekarang aku dah pakai contact lens nie haaa…




Last but not least, terima kasih yang tak terhingga buat my lovely mum, mengandungkan angah 9bulan 10hari, bagi nutrient and oxygen yang berguna kat angah sampai angah boleh lahir Alhamdulillah sempurna. Menjaga kandungan sebaik mungkin sampai brain angah boleh develop Alhamdulillah dengan sebaik ini. OMG. Banyak tau penyakit penyakit yang boleh berlaku kalau mak tu tak jaga kandungan. And bila kita ni lahir dengan sihat, say thanks to our mum because apa yang mak makan, effect kat anak. If you are healthy, means ur mom did a good job during her pregnancy! :D


Then, after angah lahir, provide me with love and care, guide me with bekalan agama, teach me about how life is actually, pukul angah dengan harapan I wouldn’t did the same thing and cook such a tasty and healthy food sampai angah boleh supply nutrient kat body and membolehkan angah belajar. Walaupun berat angah tak naek2 sangat. Huh.


And of course to my great abah, yang spend a lot of money kat angah, belikan angah basikal tayar warna warni untuk angah pegi tadika and be an excellent student. Spend duit buatkan angah spek yang mahal sebab power tinggi sangat sampai angah boleh jawab exam dengan baik. Bagi angah duit belanja supaya angah boleh dapat sumber glucose yang baik untuk belajar. Bagi angah main hoki time darjah 6 walaupun time tu angah nak UPSR.haha.. abah yang percaya anak dia nie boleh lg go on skor untuk amik medic walau SPM result cam kambing gurun.


And finally im here, standing who I am today because of them!  Gabungan genetic between mak and abah  melahirkan insan yang gedik kadang-kadang nie, 20tahun yang lalu.


HAPPY BIRTHDAY NUR IZZATUL HIDAYAH AHMAD!!

sweetnye kwn2 syaye~~ :D


Hey, aku 20 tau. Jangan lepas ni aku pegi SACC pastu nak jual pencil box budak sekolah menengah kat aku! Grr….. Mentang-mentang la aku tak pakai wedges time tu. Ceh!



semakin lena tido dgn bantal MU! mcm landing atas tilam vono! kahkahkah....



Tuesday, February 22, 2011

( MV ) SAPA NAK JADI MODEL AKU NIE??

holla... Assalamualaikum...:D


Dah lama rasanya tak story pasal my study. Dulu rajen jugak kan. Sekarang dah jadi Baloqqqqqq Liat kalau orang kedah kata. Hang sebut kasi qalqalah okey! Baloqqqq liat!


So, now i'm facing 6months study about Reproductive System.


Amboi cukup terbeliak la mata student-student ni kan kalau belajo bab cenggini. Tapi doktor kena arr buat buat ilek sudeh. Dun wori be happy. Nanti hari-hari ko menghadap 'benda' tu. So, being cool like me! ngeh3.....sengih kerang busuk!! :P



Bab ini jugalah bab paling ditunggu-tunggu ketika belajo sains time Form 3. Haaa....toksah dok geleng-geleng kepala buat siulan siulan unggas. Korang pon same je kannn?? kan?? kan?? eleh, sume time belajo part tu time Form 3 tak titow.... aku je sengguk sorang sorang....=.="



This week skill's lab is about Obstetric Examination.....

oh, i cannot tengok ala kuci kuci pregnant women... so sweet dey all... Nak dapat baby tuuuuu. Setelah bersusah payah bersama-sama... ngeh3... Woit, doctor kena open. Nie bukan open, nie gedik! :p



Ada gambo nak upload pasal kami buat examination ni. Amboi suke bebeno sampai siap buat fotografi bagai! seb bek pakai patong. Kalau pakai ibu mengandung betoi2 tak pasai pasai berteloq kepala kami kena bantai...

" suka kome yerr amik gambo peyott aku kembong2 nie....."
mungkin itulah kot dialognya....entahla....mungkin andaian aku benarrrrrr belaka....=.="



* entry ini bersambung keesokan harinya sebab internet aku memang suka menghanjingkan aku.....so, oleh sebab entry bersambung, gambo nak upload pon amek masa sejam. Mungkin 2 jam? mungkin 3 jam? haaa..yang tu kita tak tau... laju lagi delivery dari Malaysia ke Bandung..... 
ouchhhh...kalau aku cakap nie dekat syarikat uruskan tenet tu agak2 kena blacklist tak aku??


seronok belajar pasal sistem repro ni becoz aku ada simpan 0.1% minat nak jadi OBYGYN....@ pakar saket  puan ni la. Kenapa 0.1% ?? okayla tue, janji ada gak percent. Manyak songeh aihhhh....!

Aku pon saket abeh dah tengok lecturer aku untok sem nie major lelaki. Haih... pupus abeh ke doctor OBYGYN pompuan?? So, marilah kita beramai-ramai memenohkan timeline ( amboi dah mcm Twitter! ). Silapla. Marilah kita beramai-ramai memenuhkan Jabatan OBYGYN dgn wanita. Kita?? errr....yelaaaa...kita la....korang nak tak agak2 aku sambut baby korang?? ngeh3.....



ala, bdn tak sedap laaa... Mungkin tentera-tentera kat dalam badan tengah buat Roadblock @ Operasi. Abehla pendatang-pendatang tanpa izin dalam badan aku kena halau. :(    saket tekak dah nie. Go lymph node!! I love you!! keje elok2 sampai aku elok tau!! nanti nak sambut 20 takmo saket-saket....hikhikhik....


Okla, nak berlatih buat pemeriksaan ibu hamil jap. Esok ada test. TAPI.........................................

sapa nak jadi model aku nie????????????

DINOOOOOOO.......jangan lari.....~~~~ 
Dino berlakon jd preggy preggy ek malam nie tlg cik eAst....ngeh ngeh ngeh... Wish me luck semester exam nanti... Do take care....:)

MV kat tajuk stand for : Medic Version


Assalamualaikum....:)

Saturday, February 19, 2011

( GA ) SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY!! :D

Assalamualaikum!! :D

Entry gedik-gedik sebab nak join GA!! yeaaa....sudah lama nampaknye cik eAst tak join GA... bab kata Dr.Nabilla @ kak nabilla yang mengeTAG aku nie, GA tu bukan General Anesthesia yerrr...hikhikhik...kelako!

Okay, ni GA yang dianjurkan oleh Kasih Mommy ....


jom join GA nie....CLICK HERE

wah,seronoknye dapat adiah...
tarikh tutop GA nie 28 Feb 2011
wah, mommy tamau bagi adiah besday kat cik eAst ke??
lewat 2 hari je tue~
hikhikhik 


okay, mommy kata tag 3 org....
tapi sape2 nak join pon boleh....
u oll tamau adiah ke??
PREE lak tue...:D

okayh, cik eAst tag 3org yg cik eAst syayang....ngeh ngeh ngeh

# k.nona @ mummy EZ
# Nazatul aleena @ kasut tumit tinggi
# Yumilianalisa @ unspoken words

join tau!!
bes nie....:P



EAST STORY PASAL SEMANGAT AND makanan :P

Assalamualaikum....

Semangat kechentaan aku pagi-pagi lagi dah update blog tu haa. Dengan tuala berlilit kat kepala dah mcm Singh dah nie haaa! 

Before mula struggle, kita update apa yg patot okai!  Ni zaman Facebook, Twitter, Skype and Blog. So, aku memang orang yang up-to-the-dating la. Sumer tu aku aktif... Ne la tau kot-kot boleh ganti Mark tu. :P

my skype : izzatul hidayah
my twitter : @izzatulhidayah
my Facebook : izzatul hidayah
my blog : aku sekeh kalau dah bce entry ni tapi tatau..haha


Pagi ni aku bangun awal gila. Fine arr. Aku memang tak reti menghayati weekend aku sebaik mungkin. Aku memang fobia bangun lambat. hahaha. Memang nak kena hentak. Serius. Serius aku tipu. ngeh ngeh ngeh.



Sebenarnya akhir-akhir ni semangat study aku yang terbang jauh-jauh gi Uganda tu dah datang balek dah... 
Welcoming room my dear!! muaahh muuaahhh... Yeeeaaaa!!
Lama I tunggu U tau.... I dah kat sini 7 bulan, baru U nak mai balek kat I. I hentak U kang~~



28 Feb I hve mid sem examination. 
But as my bad side always said ; Lek Lu Derrr.... Sempoi arr. Macam lu tak pernah study last minute.  --> beberapa saat selepas itu, aku melempang bad side aku!



My angel side would said ; east sayang...... Mara intai u tu dear~~ Takmo nakal-nakal......kena babap nanti.....--> beberapa saat lepas tu aku XOXO my angel side.... :P


sebenarnya takut bila berdepan dgn keadaan ko selalu ragu-ragu ko boleh buat @ tidak... Tapi oleh kerana prinsip hidop aku ; aku layan je.....
so, aku dgn riak dan penoh kepoyoannya terpaksa memejamkan mata and go drive thru jela labu.......err, Chicken Mc.Deluxe 1!!! mcD barang yahudi arr...BOIKOT BOIKOT.... tengok bape lama aku boleh boikot...;p



Tau kan, aku kat Bandung 3thn je.. Then if i lulus with a great mark ( AMIN....aipppp..AMINkan laaaaa....) insyaALLAH akan sambung di UKM 3thn lagi. Waaah, dengan nada teruja dan mata bersinar-sinar aku suka add senior-senior Twinning Program kat UKM and selalu baca blog pasal life as a doc-to-be kat HUKM tu... frankly, i always think ; boleh ke aku berjaya mcm mereka? OMJ... all my seniors are great! and i really hope to be like them 1 day....



jap...aku benti makan bread toast chocochip jap... yummy gila! semalam aku beli time menggemukkan badan aku dgn kawan-kawan aku...  kitorang pegi melepak makan Nasi Padang Ayam Bakar.... bapak sedap!!!!!!!! kedai tu lu org mesti tak caye tu kedai. Mesti korng ingat

 " eh, kedai ke?? ingatkan MidValley tadi "  

ouuucchhhh...analogi kau sungguh haprak!




Kitorang makan tepi jalan je bro.... Sempoi arr kan... Dulu mula-mula sampai sini susah gak aku nak mkn tepi jalan. Lama-lama dah mcm org local je aku nengok diri aku yang sadis nie.. =.=   
 Tapi serius sedap wei ayam bakar dia. Kitorang siap mintak tambah SAMBEL... hahahha.. bab makan aku sentiasa laju ke depan.. bab bayar paling belakang... ngeh ngeh ngeh...



eh, bukan tadi aku mencarut mencoret pasal semangat ke?? haa, tu arr pasal... aku bukan boleh kena suap dgn makanan nie...=.=

Halamak.
Gua hangin arr mcm nie..

Embryology dah panggil.... 
" east...come to mama..come to mama....."
bukan boleh tgk aku gembira-gembira di hari raya langsung!! grrrr.....


kaylah, saya doakan anda-anda semua berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat.... terima kasih luangkan masa baca entry bila saya kebosanan nie.... i wrote blog for my own satisfaction. Assalamualaikum......



time ni aku baru kemas bilik... So nak bangga-bangga tunjuk bilik aku yang kemas!! :P
selalunya mcm bilik wiring system..muahaha

Wednesday, February 16, 2011

BILA MEREKA BALAS TWITT, EAST PENGSAN**



aku tatau harini hari bertuah aku.....
okay, aku memang kaki twitter skrg.
Facebook jarang arr layan, kalau ad notti je baru aku usya. Then, aku bia je FB tu..
But twitter, ko takyah nak duduk dpn lappy lama2 compare to FB..


selama ni aku ade gak twitt artis..besa arr kan...
sekali, ptg td and mlm nie,
wow, berderet sume bls twitt aku....


okay...jgn jerit2 kata aku batak...hahaha
aku cume teruja arr....hihihi
Fafau, SUSU hot fm @ dinda brader, maulana AF, Irine Nadia....
ala, irine nie pon kategori artis dh nie...
hangat meletopppppp
tapi irine mmg friendly, slalu twitt with me...
aku lagilaaaa.....
kaki melayan... siap ajak dy mai shopping baju kawen sini....hahaha


okay2...sudah aktiviti menggeletis...
petang td pon menggeletis,
bawak kete Honda Jazz kak fatin...
hahaha
sirius aku igt aku mimpi.....
kak fatin pon sempoi je bg kitorang bwk kete dy....
perghhh..dah lama mengidam nak drive Jazz...
tak dpt beli, dpt drive sekejap pon jadi arrrrrr

tanks kak FL!!!   :D

aaaaaaaaaa........pengsan2............byk sgt benda berlaku harini~~~

p/s : tgh sembang sal Pasar Baru ngn irine kat twitter skrg... aku rasa mmg Bandung patot suh aku jadi duta promosi Pasar Baru laaaaa... abeh sume org aku promote...haih! gigih!

blogging memang bagi saya jumpa org2 chantek lagi fofularrrrrr....:)


Monday, February 14, 2011

AMINKAN DI HUJUNG PEMBACAAN

Assalamualaikum......

hurm... rasa nk menulis datang. Ah, takde menulis sangat pon. Aku ting tang ting tang keyboard nie je. Kadang-kadang aku slalu harap org tak dapat baca tulisan aku. Biala aku tulis just for express my feeling je. Tapi kadang-kadang 


WOI ORANG KAMPONG OIII.....MEHLA BACA AKU NULIS NIE HAAA...MEMANG AKU NAK TUJU NIE TOK KO NIE HAA....BG KO SEDAR SIKIT HAA.....


aisy... akhir-akhir nie cik eAst rasa mcm nk jadi baik arr.... kadang-kadang rimas sebab selalu rasa annoy dgn org. nak je aku jerit sblh telinga dia ;
psst...aku annoy ngn ko arr... tlgla paham..=.=


tapi bila teman pikio pikio, timbang timbang pakai penimbang tu ha, kita ni perfect sgt ke nak kutuk-kutuk, kritik-kritik bagai org lain??   
fitrah manusia kot kan, bila dy rase mcm diri dia je btol.
Ape yang org lain buat semua salah, semua tak betol.
Awak tu betol sgt ke?
Awak igt org suka ke apa yang awak buat...



sayang-sayang,
cik east ni bukan baek sangat pon. nama pon pompuan. Bab kutuk mengutuk nie susah norr nak melarikan diri. Kalau org kampong cik eAst panggil escapism...haaaaa... Milleniumnye!


Tapi cik east ada sorang kawan ni.
Baik, Cantik, Ayu..
cik east suka kawan dgn dia.
Dia sangat susah nak kutuk org. Serius!! ( haa, nk ngorat la tu ! ) :D
Walau cik eAst kadang-kadang berapi citer cik eAst bengang ngn org annoy ke, cik eAst sampai nak terkeluar contact lens bercerita klu cik eAst nyammmmmpah nye makkk oii kat orang ke, dy senyum je.......
rileks je. Takde nak kutuk-kutuk orang. Sebab tu muka dy nampak beriman je. HAHAHA



Sejak kawan dgn dia, cik eAst rase 
" eh, dia nie takde receptor nak marah ke?? "



mula-mula cik eAst pelik gilerr... Dy susah norrr nak marah. Tapi lepas tu cik eAst paham. 
Kita nie tak semuanya sempurna. Memangla kadang-kadang kita kritik seseorang tu sbb salah dia, tapi geram sekejap cukupla... Lepas tu buat-buat la tak layan. Jangan buat pertandingan story telling lak lepas tu....


Cik eAst skrg tgh belajar cara nak control kemarahan. Itulah benda yang dari dulu cik eAst nak hilangkan. 
Tapi kadang-kadang selalu je cik eAst terlepas. Marah jugak....:(
and encek syg selalu igtkan cik eAst. 
" Takmo selalu marah-marah.....:) "
and itulah punca utama cik eAst masih kekal dgn dia. Temp. dia susah nak naik.....
tanks syg........:)



Sekarang umur cik eAst pun nak masuk 20s.......
selalu azam nak ubah perangai tue.
Nak pikir matang sikit.
Abaikan benda remeh temeh and focus to my aim

Boleh, kalau nak kritik orang.....Kalau tak kenapa ada pengkritik tetap dalam AF kan...muahaha...
tapi, berpada la.... jangan sampai setiap apa yang org buat itu menjadi kesalahan bagi diri kita.
Bayangkan kalau diri kita dikritik dan dihentam dgn jentolak sebegitu rupa??
Haa...Tau pulak kita mengamuk beruk kan....


Bagi cik eAst, senang je...
cuba kita belajar diamkan diri.
Mungkin itu lebih baik.
cik eAst ingatkan diri sendiri jugak......
sebab im not a perfect.


tak pon, kalau kita rasa bengang, tepon je HOT FM ZON BENGANGGGGGG.
haaa, ko pun lega, glamor pon dapat..:P


YA ALLAH, PELIHARALAH HAMBAMU INI DAN KUATKANLAH IMAN KU AGAR TERHINDAR DARI PERBUATAN SIA-SIA.............

jom pakat aminn ramai-ramai.....moga kita sama-sama boleh terhindar....:)





Friday, February 11, 2011

PENGHARGAAN UNTUK WANITA2 :)

yo..yo...err..lupa bagi salam.. Assalamualaikum...

harini aku gilerr.. sumpah gilerr.. gelak dari kuar bilik sampai balek bilik. entahla.. tersampok syaitooon mana pon aku tak tau. Ke aku tersangkot ulat-ulat bulu yg suka norr tergantung mcm titi hayun otw pegi kelas ke... haaa, yang tu kita tatau. 


muahahahaa... 
Gelak buang tebiat jap... okay, serius. 
Perlu diingatkan, saya tegaskan, blog saya merangkumi my personal life. So, sesuka jantung, upper limb and lower limb akula nak tulih kalau aku gi jalan2 Bali ke, Jakarta ke, Timor Leste ke, zimbabwe ke kat blog aku...kan...kan...kan... ko takyah nak perli2 aku bagai... ek eleh... ku siku karang....
muahahahaha..mau??


okay. Kalau tak paham gak, bior den translate. 
Ehem. 
Test power jap.

i would like to reaffirm that my blog is about my personal life. So it is up to my heart, my upper limb and my lower limb whether i want to write about my trip to Bali, Jakarta, Timor Leste as well as Zimbabwe what so ever at my blog..isn't it? isn't it? isn't it? so, you dont have to interfere in my life...!



buuueeekkkk!! kan dh kata mlm nie aku gila.... 
so jom layan lirik lagu Bruno Mars jom~~ 
waaah, Bruno Mars, nyanyi arr lagu nie kat I.... PANG!!! dapat penyepak free.... hihihi....
nak bagi feeling, sambil2 tu pasang arr lagu Bruno Mars kat lappy.....

Just The Way You Are ~ music pleaaaaseeee!!!!

Oh her eyes, her eyes
( hai...mata sapa la tu kena puji...mata aku dhla pki spec..konprom kena reject shop!! )

Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

( errr.... pakai tudung la pulekkk... )

She's so beautiful
And I tell her every day
( pompuan tu lama2 bosan laa dah dok hari2 dok kata dia cantekk..pekdah pe mamat nie..hahaha)





Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me

( haaa, btoi tak aku cakap??? )

And its so, its so
Sad to think she don't see what I see
( alaaa...touching la plakk mamat nie )
But every time she asks me do I look okay
I say
( alamak, aku pon suka tny cmnie....err, tudung sy mangkok tak?? )




When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are

( bapak sweet lirik lagu nie...........cair..........PANG!! gedik! )

And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
( wowww.... mcm iklan Sendayu Tinggi Rozita Che Wan je niee.....)
Cause girl you're amazing
Just the way you are
( yeahhh.. itu yang kita mau.....jadi diri kita sendiri!! )
Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me

( kejadah apa cium kuku org?? )

Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy
( alamak...tang gelak nie fail! hihihi....gelak bantai tk igt glob dunia! )
She's so beautiful

And I tell her every day


Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change

( yeaaa..tau dah....i know dah.....)

If perfect is what you're searching for
Then just stay the same
So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

( okayh...dia ulang balik tang lirik tu same jee....dah..toksah dok perasan lebeh2...haih! )




Aku tujukan lagu ini untuk semua wanita-wanita yang sudi meluangkan masa singgah di blog buruk lagi daif lagi berserabai aku nie..... :)


tak kesah la korang ada pakwe ke, takde pakwe ke, ada kucing ke, ( eh,apa kaitan?? ) yang penting kita kena jadi diri kita!! Kita kena ad prinsip, jgn bagi kita dibuli oleh lelaki! kita buli lelaki takpe!

yeah....girl power! we go girl!! 



pssttt.....sok-sok aku bertanding Ketua Puteri UMNO lu org jgn lupa support...muahahaha.... :D



remember nie....Girls you amazing just the way you are.....:)

Tuesday, February 08, 2011

100TH entry : KAKAK DY MINAH GLAM TUE!

Assalamualaikum....

tadi aku blogwalking kat junior aku punya page. Dia sangat kelako bila tulis blog. And i love cara penulisan dia. Sapa nama dia? Gaban kot. Tu bukan nama sebenar. Tapi org kan slu igt nama GLAM lagi dari truly name.

Abaikan kesah itu. 

Yang penting time aku tgh baca tu, one part of entry dia mention pasal sorang budak ni. Adik dorm dia kot. And aku cam-cam budak ni. Err.. time aku sekolah tu budak nie form 2 ke form 1 tah. 

Abaikan kesah itu jugak.

Yang pentingnya state kat situ budak tu adik HANIS ZALIKHA. aku repeat HANIS ZALIKHA. Apa? ko tak kenal? okay. Ko memang standard zaman Y2K. Y2K pun tatau?? GOSH... tatau nak describe ko ni jenis macam mana. 



HOT. SUPERB. ADORABLE


Abaikan kesah itu jugak.


Yang pentingnya, haritu aku tgh tunggu comuter kat KL Sentral dgn encek sygku, kitorang gelak mcm KL Sentral tu kitorang punya. Bantai gelak gila bapak arr. Tiba-tiba budak nie tego. 

BUDAK : hai, abg nady kan?

lerr.... igtkan nak suh kitorang diam siket. Ghupenya junior skolah.


DEMM.. kalau la aku tau budak tu jugak la adek HANIS ZALIKHA, aku dah sound dia time skolah lagi.



" wei, kimsalam kakak ko! "
" wei, nak signature kakak ko! "
" wei, asal ko gi KL Sentral time tu jugak smpi aku kantoi dating dgn ko! "


and budak tu igt aku laaa. Walaupun dh lama aku tinggal skewl. euuwww...eja btol-btol la. Baiklah, school!

berani ko lupa ex-PKR ko yang garang lagi tegas lagi berkakilebar nie!


apa perasaan ko jd adek orang GLAM ek??

apa perasaan adek2 aku agaknye ekkk...hahahahahaha  BONGOK.




:: baru aku perasan nie entry ke 100 aku. Banyak dah aku mencoret. Thanks blog for make my life less bored! zzzzz

Sunday, February 06, 2011

GAMBAR aktiviti pelancongan east di Bandung

Assalamualaikummmmm..... 
wah, dah gembira dah bagi salam harini. Mestila, bagi salam sambil mkn straw....beri! ahaha.. saja jarakkan!
Semalam cik eAst pergi sesi berjalan-jalan dgn kawan-kawan untok bulan Feb punya. 
Uisy, seronok sakan la...
Tapi kalau dtg dgn family mesti best lagi kan??
:)



Kami pergi tempat siket je. siket-siket pun nak patah kaki la jugak. Rasa mcm nak berwheel chair la jugak!
So, air liuq takdak harini nak membebel.
Pasai tadi tak makan lunch. Layan gambaq cukup nohhhh




inilah part paling penting hari ini!
part student Malaysia berpusu-pusu bawak kuaq duit elaun...
eh, asal muka aku terselit kat situ nu mak kiah oi......
ha, iyolah.... becoz we love MARA! :P




sebelom apa-apa hal, kita kasi sarap dulu. so, sarapan yang sangat sedap!! yummmy...sampai harini aku teringat...( bab mknn aku jarang lupa senonyaaa ) =.=
this is nasi kuning and also hot cappucino
aku pasti akan ke kedai itu lagi coz murah!!


then, kitorang berlari ke BEC ( Bandung Electronic Centre )
mcm low yatt la jugak. Sejibik. harga?? hurm....tatau nak habaq.. Ada murah, ada mahal. Tapi yang pastinya Blackberry semakin hampir dalam genggaman. Iphone baru 3.3juta?? OMMO.... Cintaku berbelah bagi....

yeee... begitulah uzurnya HAPE ku ini...bahasa indonesia tu.
sadis.....!
tapi sayang sebab ada fingerprint encek syg disitu~
lalalalaa~



setelah membeli apa yang patut it is time to showing tempat paling aku suka sepanjang jalan-jalan cari pasal aku semalam......jeng - jeng


taraaaa...east dekat Cihampeles Walk. Ah, kalau salah eja lantak la. Non-ado aku kesah. Janji tempat ni so superb sebab mall dlm hutan. Sapa soh byk sangat pokok. Kan dah kena label ngan aku mcm tue..... =.=



at skywalk. Enjoy view of chiwalk dari atas... 
mana hutan?? ko kata mall dlm hutan?? 



errr.... tak cukop hutan ke?? hutan dara lagi ni... Awww...:D

letih la jugak aku menjadi pemauntau di situ. Ommo! Baju murah and chantek!! tapi aku tak beli pong~ =.=
ko bosan eAst. Sumpah Bosan. 



haaa...ye ye.... projek juta-juta tu sebab tu posing bagai sambil ckp tepon! 
padahal handphone dh boleh campak bg jerung mkn!


more pics at my FB page.. bajet glam nampak~ mau makan penampaq



then pergi mana lagi ek?? apetah nama tpt tu... Kampong Daun? ke Kampong Boy?
yang pastinya aku layannn je 


serius.... ini bukan wallpaper....
ciptaan ALLAH yang indah..... bukan yg model comot dpn tu! tu haaa, aku cakap air terjun belakang tu haaa!
kat situ semua restoran..... style kan restoran dalam waterfall??
errr... kalau kedai mamak bukak kat sini agak-agak laku tak?
nasi kandaq line clear ke.....perghhhhh!!



taraaaaa...bunga ini untok awak!! ameklaaa... ameklaaa... org dh bagi tak nak pulak... haih! =.=






haaa, strawberi ni bukan untok awak... ni untok HAKU! sarapan aku pagi tadi......
korang nak tau aku buat apa??
aku tenyeh muntot stawberrri ni kat choc nutella....muahahha
kan nampak mcm Datuk Siti suka makan tue!!
buekkk bueekkk!!





ada bajet2 berjiwa penyayang dan kental tak??
padahal jerit bape kali pun aku tatau time nak pegang nie....=.=
dah macam qabil ambak dah aku nengok!!
muahaha.... 

baby, stay calm arr... dun tendang2 me while i take photo wit u. U nak masuk FB and Blog tak??
itulah jampi serapah aku kat kuda tu
and i did it!
LOL.....

***************************

apa benda yang tertinggal dalam entry ini??
yup....i should say 
ALHAMDULILLAH...makasih YA ALLAH ( versi nabila mutiara hati )
aku berada di sini dan dapat menikmati nikmat ini semua kerana rezekiNYA
mungkin rezeki anda di tempat lain...
jangan berputus asa dari rahmatNYA....:)


Salam Sayang : EastzatulHidayah.....( tak sabar tunggu k.nona datang!! :D )