KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, January 10, 2011

EAST'S OPINION ABOUT AJL

baiklah......( this is trademark memulakan penulisan )
satu worldwide tahu semalam AJL ke 25...aku yang dok tersepit kat indon nie pun tahu..apetah lagi anda yang berada di Malaysia dan tidak perlu tercangak dpn laptop countdown buffering nak sampai 100%......=,= 
so pathetic u olls i semalam....~

then,seperti biasa apabila keputusan diumumkan..........BAPAK ARRRRR.......ala,mesti ramai cakap cmtu kan....!! kan?? kan??

selaku pemerhati muzik tanah air, ( wakakaka) aku terkejut bila ramai yang tak puas hati dengan keputusan malam tu...tak caya?? tengok facebook sudahla wei....tak caya lagi?? tengok beautifulnara la wei....tak caya lagi?? tengok ohbulan la wei..... tak caya lagi?? tengok rotikaya la wei......ha, kan aku kata aku pemerhati muzik tanah air...korang tak nak caya..........O,o  ( kalaulah medic ada specialist pasal hiburan mesti aku jadi doctor pakar!! )



CAUTION : THIS IS WRITER'S OPINION...SO IF HER OPINION IS NOT SYNCHRONIZE WITH YOURS, JUST KEEP IT IN YOUR HEART...THANK YOU

we start,
harus diingatkan, AJL mempertandingkan LAGU..i repeat, LAGU...jadi, kepopularitian seseorang artis itu tidak menjamin kemenangannya....tak kisah la artis tu baru or lama, janji melodi and lirik dia fresh and ada sisi lain dalam muzik, boleh menyumbang kepada kemenangannya...

kalau nak undi yang popular2, mcm anugerah ABP...haaa,yang tu popular2....
ini pertandingan iktiraf komposer and penulis lirik..

next,
cuba tengok mcm mana sewaktu kemenangan itu kamu by estranged pada AJL 2007, ramai pertikaikan jugak..but impak dari situlah bermula era lagu indie diterima ramai....

kalau u olls bukak beautifulnara , ramai tak puas hati HANYUT by FAIZAL TAHIR tak dapat jadi juara....kalau mcm tu,patut pertikaikan lagu yang dapat tempat ke-3 and ke-2 jugak...jgn pertikaikan lagu yang no 1 sahaja sebab kan pakai sistem markah...at least HANYUT patutla dpt no 2 or 3 jugak kan kalau no 1 tak kesampaian...tapi ramai yang cenderung terus menyalahkan lagu no 1....


baiklah, ( betulkan spek )
sapa yang buat keputusan dalam AJL? juri kan...siapa ketua juri?? M.Nasir kan?? siapa juri-juri yang lain?? semua orang yang berpengalaman dalam muzik...kalau kita fikir balik, takkan mereka nak pilih lagu yang tak bagus...M.Nasir tu beb...SIFU!! hait! 
jadi, keputusan juri is the best...bukan lagu lain tu tak mantoppppp, tapi TOLONG INGATKAN AKU mungkin lebih layak....lagipun nak nobatkan 1 lagu je..kalau boleh 14,14 nak boh bagi menang,aku rasa juri tu dah boh dah semua menang...kopak arr TV3 cmtuuuu...hikhikhik....


aku lihat, Hafiz memang lyk menang vokal terbaik, bersahaja and suara dia nyanyi live sebijik macam dalam radio..tapi aku suka ziana zain nyanyi lagi time penutup!! wahahaha....kalau dia yang bertanding, u boleh menang la kak ziana!!

but, sincerely, Faizal Tahir is a good singer...he come out with a fresh idea and good performances...so,no wonder semua orang tunggu persembahan dia...ehem2...aku punnn!! 
mungkin ada element lagu hanyut yang tak berjaya pikat hati juri...who knows kan??
maybe bukan rezeki dia....


always remember that a good thing is for someone who wait....- KHAIRUL FAHMI CHE MAT

so, don't too emotional and become rational....:)

last but not least,
it is all duniawi je......:)

***************************

SURATAN ATAU KEBETULAN??

when i was form 2,

k.yana : zatul,rasa-rasa sapa menang AJL malam nie...
aku     : urm...spider kot..lagu dia dengar tak jemu..lirik pun cm best je......

TAP! mlm tu spider menang

when i was form 5,

aku  : najwa, aku rasa estranged menang la malam nie..lagu dia bes...fresh giler...
atak wa : yeke ton....bla..bla...bla...( tak igt dialog tapi bangkang habes2 laa~ )

TAP! mlm tu estranged menang

when AJL last year,
aku,abah,along,adik2 lawan sapa punya tekaan paling banyak menang.....

TAP! tekaan aku no 1 and no 2 menang

when AJL this year,
msg ngan k.nona...aku pun cakap la ana rafalli boleh menang...

TAP! ana rafalli menang

**************************

pe lagi.....tak reti2 nak panggil aku jadi juri AJL tahun depan??????muahahahaha...........

I REPEAT THIS IS MY OWN OPINION.....:)

by : eastzatulhidayah ; we are izzatulians, peace!!



ko nie budak medic ke pengulas hiburannnnnnnnn???aiyyooooo.....minachi!


4 comments:

  1. wah2...bekas debater dah bersore..tapi yg bab kaw cakap ini pertandingan lagu tu aq amatlah setuju...aq pon dh bertelagah ngn budak2 ni..dorg x paham perkataan ANUGERAH JUARA LAGU dgn ANUGERAH JUARA PENYANYI tu berbeda~~~kan3...give me 5

    ReplyDelete
  2. hahaha..debator pencen!!ngeh3..itu pandangan aku je..:) hurm,papepun,layaaannnn jela...:P

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3