KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Friday, January 14, 2011

APA MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD?

baiklah, ( betulkan spek )
sejuknya petang nie di Jatinangor...eh,cik eAst kata dok Bandung???
so, Jatinangor is like Shah Alam and Bandung is like KL..got it? 
( DAMN! kalau la perumpamaan Jatinangor itu seperti s.alam menjadi kenyataan...T.T )
but if i wrote Jatinangor mesti tak glamm punyerrr...( tak baikk punyeee~ :D ) so better it is clear to state Bandung...nice one..for shopping!! haha...

so, isu serius petang yang sejuk sampai bersweeter dpn lappy nie ialah :

APA YANG MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD?

gambar sekadar hiasan..!! hahaha..miss u gemokk!

when I was decided to have my own blog, it is like ; okay, you think something and u share...but now, i feel like it is so hypocrite...

kau ada pembaca tetap...MAYBE...tolong jgn perasaaaaaan sorang2 cik eAst!! i said maybe laaa kan....

and kau ada silent readers.....MAYBE....silent readers ni bahaya tawww...( tak baik punyeee~ :D ) dia baca-baca blog kau and tak tinggal track...bahaya la tue...macam ko masuk rumah orang tak bagi salam...VoV

kot-kot musuh sek rendah yang selalu berebut time rehat nk main tiang ke baca blog kau??
kot-kot musuh sek rendah yang selalu pancitkan tayar beskal ko ke baca blog kau??

so kenapa aku ckp hypocrite? sebab bila tulis, kita mesti fikir bahwa ramai orang baca...so, still keep our word kan?? so,tulis pun bajet2......( ke aku je pikiaq lagu tue?? )

jadi, bila masanya aku BOHSAN dengan cengkerama sekeliling hidup nie, aku capai ACER and aku ketuk keyboard...so u just imagine ko duduk dalam 1 bilik sorang2 and ko nie jenis kaki sembang...( dengan kaki2 ko bersembang kalau bosan! ) tapi takde orang nk bersembang ngan kau?? dino pun ada mulut tp tak reti bersembang...so, blog la jawapannya....( 10 markah sapa jwb blog tadi!! )


sekarang nie zaman internet bro....kau nak bercerita untuk hilangkan bosan kau..tapi kau sedar tak, kau tulis di tempat yang boleh dibaca....and kau kan ada 2 jenis pembaca ; permanent and silent....
kadang2 bila kita berkongsi, mesti ada perkara yang patutnya kita simpan sendiri, TAPI......ada tapi tu.... tershare jugak....

" oppss,sori, i tanak share ngan u...tapi i tertekan butang share laaa..." - kata hati eAst kot.....

and entry yang ditulis ketika emo,gembira,rindu,cintan,cintut tue terkeluar habes....kadang2 orang tak suka apa yang kita tulis...tapi, bak URL HANIS ZALIKHA ; ini belog aku!!  

sedar tak sedar, walaupun kita duduk di tempat yang dikunci dgn 40 mangga sekalipun, tapi kalau kita ada laptop sebuah, eh....ke sebijik laptop?? errr...kantoi sudah lama tak belajar BM...zzzzz okay,sambung....cukuplah ada laptop and jaringan internet, dah boleh buat hidup kita tak secure...lagi2 kalau kau ada FB,BLOG and TWITTER...!! ( adeh,buah kelapa jatuh gedebukkk atas kepala sendiri! @.@ )

jadi kita dah tahu benda tue..semua orang tahu...walaupun tak pernah sua muka, tapi dia tau segala mcm hal hidup kau...erm...takut kan?? yakyakyak....jadi....

APA YANG MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD??

( buang pandang ke luar jendela and sigh....huh......)

by : eastzatulhidayah, jatinangor...

1 comment:

  1. amboii. kemain ko yek. berfalsampah laks.. eh slh. berfalsafah:D

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3