KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Sunday, January 30, 2011

GRAND DINNER OF TWINNING PROGRAM

assalamualaikum sayang-sayang sekaliannnn.....sume org dh makan belomm? harus makan yer.... jgn diet-diet sangat...hihihi


waahaaa... baru bgn tidoq...smlm baru balek clubbing..eh eh eh... silap2.. smlm bru balek grand dinner...ha, baru betoi..haiya, bikin kontroverC sudeh... mlm yang sangat seronok... !! everyone look so beautiful nyahhhhh. can u imagine budak2 medic yg orang LABEL skem, boleh reform mlm tu jd mcm Anugerah Juara Lagu dah aku nengok!! haha...

dat dinner tok raikan la senior 3rd year nk balek msia dah bulan 4 nie...sob3....aku lagi 3thn!


and now i know why org label medic students as SKEMpot.... ko akan tido lewat mlm nk siapkan case and ko akan gelabah bgn pg2 buta nk gi kelas awal and kau akan sarung je ap yang mudah... and u will go to class dlm keadaan sememey tak sempat nk makeup makeup touchup touchup bagai!  spt bercakap di cermin!! demmm...

stop... stop...byk gambau nak kena layan ni..... aku tkleh le bergambo meriah bagai mcm org lain nyaahhhh.. aku kena jge PAS.... bukan PAS yang bulan tu! haih kome ni..... ni PA System... sat nak tukaq lagu, sat nak control music... senang je keje aku kan?? sbb aku pemalas nk buat menda ghenyah... hihi... so, aku dpt tempat VIP dok depaaaaannnnn sekali ngan bibit... so aku la paling galak time tgk persembahan. amboi, gelakkan org suka ko yer eAst!


so, let's start the journey of ceremonia de despedida~~

taraaaa....sapa yang kitorang tunjuk tu?? ala, yg purple tu..jeng jeng....baca sampai abeh tau!! sapa skroll sampai bawah nak tau, SIAP!! haha



wahaaa...luasnya aku senyummmm....=.='
dah arr bergambo ngan akak chantek!
akak best dress nie.....oh k.fara, kenapa kau sungguh ala tomey-tomey......
eAst lak buat muka kerang busuk and syibuk2 je nak pegang munge-munge best dress tuuuuuee....
terasa seperti huduh bile bergambo ngn akk chantekkkk 
T.T



hihihi...aku mmg suka bergambo ngn org-org diraikan nie.... so aku tumpang dua kaki glamorrr skali! 
so aku gi nyendel tangkap gambo ngan queen of da nite!! ahaks
k. taty sungguh baek and syeeewwwiitttt.... so baek ngan junior.... sorry arr derr... gua tak berkenan akak senior sombong mombong nie... haha
kak taty, i VOTE for u!! :P


eAst with qiqi... klu aku takot mlm2, aku slalu lari tido bilik dia!! hahahha
kenapa aku rasa aku tinggi??
aku kena pakai belt la mlm tu.....baru nmpk slim lg.... =.='

my frenz yang memang beauty beauty muah muah!! 
err...walaupun kdg2 keanak-anakan dan kenenek-nenekan.... haha

and pemilik tudung purple yang di first pic tadi..................................
silalah anda semua jelus.......

*
*
*
*
*
*


memang anda patot jelus....sy dipeluk oleh blogger hot lagi ternama.....
yang dipeluk tu budak comot-comot je....=.='
yg memelok tu gorjes and adorable and pretty awesome....
she's so nice and softly spoken.....
sapa tak kenal sila masuk kandang beruang sekarang~!
and ramai berebut nk snap2 pic ngn kak fatin liyana or so called FL.....
aha... mmg mcm artis dia mlm tu!! 




sudah...sekian sahaja laporan midnite movie pada malam ini...menaip dr pagi, ke malam baru siap!
but im so happy dat nite......
and i love the twinning community...!!
budak medic twinning mantoppp...!!
kasi gegar sikit sebot tu....
mantoppp!!
 yeazzzaaa.... mantop tak mantop tu keje tak siap lagi tu!
kay laa...gtg.... 


with love : eastzatulhidayah....

Friday, January 28, 2011

CANTIK....EVERYONE DESERVE IT DEAR...:)

selamat nak dekat malam Jatinangor and Malaysia!! oh  yeah...mood gembira sebb baru lepas memenuhi fisiologi hidop iaitu makan...!  kalo ko makan, berat ko naik, itu normal... tapi kalo mcm aku, makan selera tp berat tak naik yang itu kena beware tu east.... hopefully bkn thyroid or so wateva... i really need blood test....:( 
cepatla balek Malaysia.........


wahaaa... gosip si Fasha ni maken hangat ni.... laku abeh surat kabo... aku mmg tak suka sgt kak Fasha ni dulu... ecece.. BERSOPAN NYE AKU PANGGIL KAK :P  
besala, kita mesti ada artis kita tak suka kan.....
tapi i heart dia sebab dia mmg seorang yg pendirian teguh sikit... dia tau apa yang dia nak and dia bangkit walaupon byk suara sumbang mambang belakang dia... maybe dia pikir mcm nie kot

peduli hape aku... life aku, aku yang make up... 
see....still tercalon ABP... ko hade??

i heart org ad pendirian ni... and now, aku memang suka ketegasan dia... benda baik kita bley amik contoh, kita amik la kan... peace, no war...~


credit : we love fasha sandha page....

see, dpt nek helikopter.... aku? naik mas je mampu... wakaka... penampaq laju2 kang!

**************************

sudahla east. suka norr jadi wartawan tak betauliah...!
aku memang suka tau layan dunia hiburan ni...
entahla, suka tgk orang2 chantek, comei, pki baju kelawar pun lawa.....
ciptaan ALLAH yang indah tu.......

kita ni pon ciptaan ALLAH yang indah...
so, kalau kita rasa rendah diri dgn diri kita, kita seolah-olah menyalahkan ALLAH sbb DIA yang ciptakan manusia berbagai2 rupa paras....
jadi.....
kita semua adalah cantek!!
jadi jangan malu untok akui anda cantek or encem! aha....

so, ubah persepsi kita terhadap kecantekan!
semua org chantek!
kecantikan itu dtg dr dalam,
if u have a faith in urself, u are more beautiful than they are....
keyakinan diri tu boleh buat kita cantek, dear.....
jadi, bila kawan anda ckp begini ;
ko ni cantek la.....
sila jgn  poyo blushing @ nak penampar kwn anda, atau nak side kick dia sbb takot dia memerli anda!

alalala... blushing blushing la pulak!!!!!

balas la balek....
" manusia tu kan adalah sebaik2 kejadian.... kau pon cantek jugak! sbb semua ciptaan ALLAH tu kan indah.......... "

by budak comei sikit : eastzatul hidayah...ahaha...

kamu pon cantek kucing......miawwww.....

Thursday, January 27, 2011

SESI MENGISI KANTUNG PEROT & HABESKAN FULUS

assalamualaikum and selamat pagi Jatinangor and Malaysia!!
takdela nak pagi sangat ponn... org baru bangun yelaaa cakap pagi~~ =,=


waaahaaa...baru aku riak2 cakap muka haku muka rajen update blog... haaa, kan dh kena sumpah jd katak puru pemalas.. wokeh2.. dun wori be happy meal becoz aku agak sebok banyak minggu nie.... wa buat pap smear beb minggu nie! PAP SMEAR!! ahahaha.... buat kat patong je pon. tapi aku cukup riang gembira di hari raya sebab aku minat habes la sama bidang OBGYN nie...apa org kata? pakar sakit tuan  puan?? haa.. yang tula dia....wa heart gileeerrr arrr sebab aku minat baby...:P 

  tapi sorry la derr..... aku minat je... tapi aku takde heart langsong nk jadi OBGYN..!! sebab? yeah...tepat sekali... sangat sebok! hari-hari orang beranak.... saya menolak kesibokan... aku nk goyang kaki tapi duit in je.... hahaha...


abaikan kesah pelamin anganku musnah itu, now tengah dok tunggu sipot VAVI mengupdate gambo aku kat FB.. even aku tau FB nak tutop, aku still nak upload gambo... kenapa? haaa.. yang itu kita tak tahu.....dari tadi dok 1% je donload.... mmg nak makan kaki.... tapi tkpe, aku akan bersabar sampai aku balik shopping beli baju tok dinner Twinning Program satgi...ahaks! tettttttt.......adakah aku dpt snap gambo Kak Fatin Liyana gorgeous?? haaa.... tunggu dulu....


so semalam aku membuang masa dan duit, candle light dinner bersama teman-teman seperjuanganku.... ecece... rakan sejawat la kire nie... bakal-bakal doctor yang cun hebat...:P tapi takde la membazir duit sangat... sebab aku makan beef black pepper, spagetti and also watermelon juice, baru 30ribu...haaa, jgn tanya kenapa aku mkn 2 menu....anda ada jawapannya! 30ribu baru rm9 lebih....!! woiii, celah mana nak korek makan byk tu dpt 9 hengget... ko kunyah-kunyah bege mcD tu pon dh belas2... now, sesi melayan gambo... aku edit dgn penoh kaseh sayang...ahaks!  mmmuaahh...muaaahhhhh....


ini yumi...semalam besday ayah dia...let's say happy besday to pakcik Tomoyoshi..!! :P


sesi makan memakan blm bermula..let;s hav a pic dulu ek...korang nak glam tak??haha


nampak tinggi nor ayer yang aku minom tu..padahal, sedot sekali je dah abeh!! ceh....watermelon juice...kat sini we called it as juice semangka...jgn tny aku kenapa....lecturer aku dlm kuliah tak sempat aja kenapa semangka...


taraaa.....my food!! beef black pepper....rasa pon black pepper... takde pun rasa mee goreng ke, kuey tiaw ke....agaga


aku tatau nape aku kelihatan putih...ahaha.... 

okay...muka aku boleh bawak mejelis....tuan rumah tidak akan rugi menjempot aku...then, aku order lagi spagetti bolognes... ah,aku tak reti eja... makan tau...

spagetti nye sedap la jugak...sebab tu aku abeh jugak...haha...
anda mau jugak mkn sedap dan murah??
sila tempah tiket & dtg ke sini sekarang hny tok makan....:P


just nice for today.....entry buat dr pagi, malam baru boleh upload... dunia oh dunia... =,='

bulan 1 dah nak abeh dah.... haih, mcm2 citer! dari ke ayu-zaquan kawen sampei ke Fasha-Jejai putus......
eh, lari topik?? :P
ape-ape pun....bulan 2 becoming....Feb, here u come...ahaks! :D


Sunday, January 23, 2011

EAST, aku akan pastikan one day...

today is disaster...
bangun2 pagi, badan dah sakit mcm baru lepas kena lenyek dgn lori balak....adehhh, kaki cramp, muscle aku hypertrophy....ARGHHH! sekali bgn2 dah lewat...baju tak basuh lagi...DEM DEM.....ni akibat kegalakan berlari-lari tanpa warm up semalam...hello...zaman atlit kau dh berlalu! so jgn bajet nak stamina high-high bagai sampai tak warm up...!! gggrrr....

then LI tak siap lagi... haaa?? tak siap lagi?? ko nak makan kaki?? dahla aku dapat LI paling 'best' dalam dunia....zzzzz... dahla mlm tadi aku mimpi masuk eksplorace! hahaha... sengal~
err...pe kejadah mimpi masuk eksplorace? 


sakit-sakit badan tu pon aku gagah la jugak basuh baju... woi, asal takde mesin basuh nie? ggggrrrr.... MARA tak nak bagi peruntukan mesin basuh ke kat student??ahaha... penampar nak?? then, bila abeh banjir 1 bilik air tu aku kejekan, tersenyum kambeng tgk baju dah siap basoh..ahaks! diy tau bangga nie awek dia rajen basuh baju...hahaha..


sekali nak pegi makan, YA ALLAH....ape ke hei nye kedai tak bukak sumer nie?? hey..hey...ni nak meniaga ke tak nak nie?? nasi kandar line clear pun tak dak kat sini.....haih.... =,='
terpaksa la aku gagahkan kaki melangkah ke kedai jauh sikit....DEMMM...! dah arr cramp kaki....takde wheelchair ke kat sini?? 


sekali sampai kedai, urgghhh... lauk pun tak dak banyak?? petani mogok ke ape? *ada probability di situ....
fine,aku tau jawapannya...makan ap yg ado....makkk......sedih tak tgk anak mak nie?? dah turun 3kilo dah nie!! 
 so, berdasarkan disaster di atas, boleh tak nak balik rumah bulan 2 nie??ahaha.....

MOTIF : GEDIK!


**********************************

haaaa...see...see...banner cik eAst dah berubah...taraaaa!!! *muzik latar please....!
simple but nice
EAST
tapi kenapa ada cafe sendiri??
dah tukar jurusan ke?? amik kuli...eh,kulinari dah ke?

haa,tu namanya impian..!
impian kena bina dari awal....biar ad motivasi yang besh!
so, disebabkan hobi dan minat yang mendalam terhadap makanan, ahaks! maka telah berminat untuk membukak 

eAst's CAFE.....

ni kira perniagaan family la....oleh sebab kami semua nama izzatul dan izzuddin, so mcm alalala kuci2 pampers hey je comelnye.......* lompat2 papan anjal!!! sonoknya meniaga!!!

hurm.....tak sabar tunggu saat dan ketika itu....:)
aku nak buat apa yang aku idamkan....sebab honestly, aku memang seorang yang mempunyai cita-cita yang saaaaaangaaat besarrr!! sekarang ni kena belajar, so, kenala belajar dulu....angan-angan tu kena simpan dalam almari dulu...ahaha...

jangan takut untuk punya impian.... jangan takut orang lain gelakkan kita sebab impian kita tu.. sebab nanti one day bila kita dah capai impian kita tu, ternganga sampai masuk lalat la orang yang gelakkan kita dulu tu....( tapi kalau dia still igt la yang dia penah gelakkan kita...tapi kalau dia tak ingat, cakap cmni kat dia )

" eh, dulu ko pernah gelakkan aku tak bila aku kata aku nak jadikan EAST tu as a branded yang dikenali?? "

always be extraordinary....kalau hidup kita sama je mcm orang lain, mcm tak sweet-sweet candy pulak kan.....wahaaa, aku nak bukak cafe tu sebelah dengan klinik aku...CONPROM orang mai....abah,mak jadi tukang tinjau keadaan semasa...ahahaha...

EAST.......aku akan pastikan kau jadi brand satu hari nanti!  bukan ayam brand or brand factory outlet pulekkkk.... eh aku cepuk kang!!



** nama aku di alam bunian ialah keropok lekor???? WHAT THE?? keropok lekor??? err....takleh nak glamor2 lagi ke derrr........

Friday, January 21, 2011

ETON simple but nice..ahaks!

DAMN! aku nak barbiturate sekarang jugak!! bagi aku tido supaya aku boleh cari identiti aku dalam mimpi......

2,3 menjak nie macam ada kecelaruan identiti....haish, tengok blog sendiri pun rasa nak muntah!! aku nie ada hyperemesis gravidarum ke nk muntah2 nie?? hahaha...LOL..... =,=

sudah....
aku rasa blog aku macam pencintaalamsemulajadi......sengaja tidak dijarakkan untuk menunjukkan kekecewaan aku tu...:(   muka busuk aku bila lecturer panggil suruh buat rumusan case dh dtg......tapi kalau lecturer hensem, takpe.....:P   penampar nak??

harini semua serba tak kena...blog tak kena, header tak kena,....aku nampak blog aku mcm 

" budak skem spek tebal, rambut ikat dua, buku kat tangan, baju butang sampai atas "

adeh,mana identiti east nie....!!!!!!!

tadi aku boh gambar pompuan seksi lepas tu aku tukar....kang org igt aku nie layan sekaum pulak.....
lepas tu aku boh gmbr kucing aku nmpk mcm kanak-kanak suka minum air ribena yang abby abadi jd duta dulu tu haa......then aku boh blacky header nie dah macam gothic pulak....aiii, nak makan kaki betol la....!

aku suka arr KASUT TUMIT TINGGI nie....header chantik, blog smartttties nak MAM!
nazat, aku puji ko nie!! nak kasut tumit 1 nie!! hahaha

" nazat pon berkata " dlm mimpi

boleh2 eton....tunggu 26Feb ha......

** glamor gila nama aku ETON....20sen.....woi, terkenal tu eton...ko tanya kat SBPISB, sapa tak kenal eton...hahahahahaha....ADOIII!! sapa baling aku dengan batang mop nie!! nak riak pun tak senang...haish!

oucchhhh....mencari identiti....identiti...identiti....

pantang tok nenek aku no 14...yang no 13 dan ke atas aku skip arr....

" kalau dah baca blog aku tu, diam-diamla.....takyah nak jadi pengulas sukan lak depan aku yer siap bagai2 nak ulang ayat aku dalam blog....."

dalam blog, aku EAST
luar blog aku ZATUL.....

auwww.....baik gila nama zatul tu....sebab bila org panggil aku ETON, aku mutate seketika dan boleh gelak dengan kesepaduan suara yang tinggi....

tapi.........................................aku rindu dengan panggilan eton itu......dan rindu kepada mereka yang memanggilku eton...................rindu nak gelak bagai nak mampus sampai aku nak tergolek tangga surau sekolah!




ABAIKAN ENTRY INI...PENULIS TULIS DALAM KEADAAN LAPTOP TERBALIK! SAMA SEPERTI OTAKNYA SEKARANG....

Thursday, January 20, 2011

FILEM KITA, WAJAH KITA

seperti biasa sebelum mengetuk keyboard, letopkan jari jemari yang runcing nie,auwww....cincin di jari hantu nampaknya sudah longgar..adakah zat2 di tangan tidak mencukupi @ petanda bahawa harus beli cincin yang baru??oh tidak....saya mau tunggu cincin lain...ahahaha...kutu menggatai dah hinggap!!


baiklah, ( betulkan spek )
kalau kat Malaysia harini cuti sbb thaipusam, aku pulak cuti sbb wajib cuti...kalau kat Malaysia hari cuti orang tgk wyg, aku pulak hari cuti pun tgk wyg jugak..movie marathon sambil siapkan tugas.. jadi,anda menggerakkan otak kiri dan kanan anda sekaligus! kiri tugas,kanan laptop...aha...( tapi dalam dunia mana ada orang yang seadil2 alam kan....so,aku berat belah kanan sikit....:P  )  penampar nak izzatul??


Slumdog Millionaire.....
movie wajib tonton...derr,aku akui..aku memang lembab bab2 movie best2 nie....so,aku selalunya akan jadi org yang baru terhegeh2 nak lompat2 papan anjal,padahal orang lain dh sekurun tengok cerita tu...better late than neva rite?? 

so, kenapa manusia buat movie?? keuntungan ke? hiburan ke? err..tambah lagi 1 pilihan jawapan untuk kerjaya budak2 ke? or.....maybe menyampaikan sesuatu message dalam bentuk audio dan ouuuchhh! you touch my heart by the words dear!!  

cuba lihat mcm mana dia memaparkan kehidupan sebenar dlm slumdog tu...it is like kanak-kanak di perdagangkan, isu kaum, then masa depan kanak2 tu, OMG...i was impressed...i'm really impressed!
and mcm mana mereka boleh terfikir nk buat cerita mcm tu?? jalan cerita yang sangat menarik, tersusun and paling penting tak ada adegan menari2 nampak pusat....=,=   

genius one...so, petang yang aku spent amatlah berbaloi...aku tunggu filem2 mcm tu in Malaysia...so,gudluck pembikin filem!! :D

** tengok filem pakai hati bro, so duit tgk wayang + duti hiburan tu tak arr membazir cenggitu je......tu belum campor duit popcorn ke, duit tambang gi wayang lagi...ha, kalau gi midvalley, kena bersesak2 lagi ngan mcm2 bau kepam dalam komuter tu.....kalau dok indon?? err....haaaasyuummmm!! maaf,terbersin.....almaklumlah duduk di negara banyak asap....=,=


kalau filem Malaysia, i vote filem ini as outstanding and meaningful......

papadom



haaaasyuuuummm!! damnnnn....lemahnya immunity aku...come on beb..lawan la virus and bacteria jahat tu......!! 


Monday, January 17, 2011

east and diy?layan je arr....



hari ini genap seperti di atas....
4 bulan lagi, 2 tahun kami kawan....
dan saya harap kita akan terus berkawan.....
kita nak tempuh 3thn hidup jauh.....
we need trust and trust and trust....
biarlah apa orang nak kata,orang nak fikir,saya tau kenapa awak orangnya.....
you respect me as your friend, as your girlfriend also....*adehh malu...!!

bukan mudah kita tempuh hidup jauh ni......
but we manage sampai sekarang.......:)
and when i was down,
siapa yang dulu bagi sokongan kat saya,
siapa yang dulu ckp " igt mak,abah,adik2...."
siapa yang dulu bagi saya ketawa and ceria......
and perlu ke lagi saya mencari kawan yang lebih memahami selain dari awak?

dari mana datang ketenangan saya bila saya tengah gelabah?
and siapa yang selalu layan kerenah saya bila saya tengah moody?
siapa yang tak kisah teman saya main game budak2 kat wonderland?
atas dasar apa lagi perlu saya memilih orang lain.....

kita tak perlu nak show off mcm orang lain......
but we know that deep in our heart ; only we know that.....

we just go with the flow....
masa dan ketika yang tentukan....

"nice one diy??"
" okla east...kita layan je ek...."


Sunday, January 16, 2011

PASSION okay,not PATIENT!

KNOW YOUR PASSION,
LOVE YOUR AMBITION...

baiklah, sesi memotivasikan diri bersama anak didik doktor Fadzilah Kam-to-me....
rasa bersemangat tak dengar lagu baru aku?? yezzaaa, aku dah nyanyi sampai berdiri2 bagai atas kerusi ni haa!! let's make a difference in ourself...so, tahu apa itu perbezaan antara passion and ambition??

hurm...( tolak spek...)
before we start, i would like to make it santai and lantai....sapa yang nak baca blog orang yang skem2 nie..haih..aduhhh,lapar pulak! metabolisme tinggi pun susah jugak! ( metabolisme je tinggi, aku dok rendah2 jugak! )  so, dah tengok cerita 3 idiots? walaupun tajuknya IDIOTS tapi storyline dia tak berapa nak idiots la....berbanding dengan cerita yang tajuknye AGAK-AGAK CLEVER, tapi tak berapa nak clever la sangat...so, kesimpulannya,jangan judge cerita berdasarkan tajuknya...tapi kalau cerita 2 alam??haa...yang tu kita tak tahu.....

ouucchhh....aku tak pikir papeee!!

DAMN! sebab benda2 kat papan hijau tula aku tak minat M3...=,=


cerita nie dah lama dah....kalau nak buat analogi keropok kan, dah lemau dah!! aku je baru terhegeh2 nak up, lompat2 papan anjal nengok cerita nie....but, always remember that better late than never..:) 
masuk semalam, dah 4 kali aku tengok cerita nie...ala, ulang kat ASTRO banyak kali derrrr.....=,=
cerita ini amat sesuai untuk budak2 yang tengah dok nganga sampai lalat masuk tatau nak pilih jurusan apa bila dapat tawaran dari UPU...

kalau tengok cerita ini pakai hati, ianya bukan sekadar movie yang kita buang masa tengok sambil naikkan power spek...cerita mengenai persahabatan, your passion, ketegasan dan blablabla....aku tak dibayar untuk mengulas lebih lanjut....korang tengok sendiri...tapi yang pasti last sekali Aamir Khan kawin gak dgn Kareena Kapoor tue....hakhakhak...okay,aku dah spoilerkan ending kalau sapa belum tengok!! 

So, passion ialah minat..while ambition adalah cita-cita....so,kalau tersepit antara salah 1 nie mcm mana?
percayalah, passion itu sebenarnya boleh menjadi ambition kita....:)
segulung ijazah sekarang pun susah gak dapat kerja...selalunya, fitrah manusia nie ialah buat benda yang dia suka..jadi, dia akan lebih berusaha untuk pastikan minat dia tu boleh memberikan impak maksima positive kat diri dia...
ambition itu penting, tapi kalau anda amik jurusan yang menjanjikan peluang kerjaya tapi anda tak ada passion dalam bidang tu, macam mana anda nak skor??

saya terpanggil dengan kisah hidup Datuk nie...

abaikan kontroversi dia pakai tudung and kisah kononnya dia amik laki orang dulu......=,=

yang penting, cuba lihat bagai mana dia membina namanya....sebab dia ada passion dan bakat dalam bidang nyanyian..dia gunakan seluruh potensi diri dia sampai di mana tahap dia berada sekarang....dengan hanya pendidikan takat SPM je wei.....
( pagi tadi aku dengar orang indon mana tah pasang lagu cindai...ha, ko tengok...! popular tak popular! )

tapi bukanlah bermaksud kita nie tak yah belajar lepas SPM...haih, aku ketuk jugak kang!! hahaha...tapi. pastikan anda ada passion dalam bidang yang anda amik...jangan amik sebab ikut kawan, ikut pakwe, ikut mak ayah...coz bila kau menganga nak study benda yang kau tak suka, baru ko terpikir nak jumpa doraemon nak pinjam mesin masa!!

jadi cerita 3 idiots nie memberi kekuatan kepada kita buat pilihan yang terbaik dalam hidup...mungkin pilihan kita itu menyebabkan kita dapat cemuhan orang and mak kiah yang suka bergosip ke, tapi bayangkan...disebabkan takut dengan cemuhan, kita pun merana sebab buat pilihan yang salah.....ala,mulut orang lama2 diamla...kalau mulut periuk karen, dah lama aku totop!!

haa, ini periuk gak...periuk kera!! gambar ehsan : arkib google....


adik-adikku @ mereka yang sama waktu dengannya yang sedang dalam serabut kelapa kepala nak buat pilihan, jangan tersilap langkah.....ikut kata hati......buat solat istikharah....mintak petunjuknya.....
tapi......................

kalaulah kita ditakdirkan melalui jalan yang tidak kita sukai,
jika itulah jalan yang ditakdirkan olehNYA, laluilah dengan penuh kecekalan...ada sesetengah perkara yang kita tidak sukai,tapi perkara itu sebenarnya baik untuk kita....dan DIA itu lebih mengetahui akan sesuatu..usaha doa dan tawakal jika kamu down.....


okayh bebeh....so sweet aku buat story telling harini....pe kejadah tah aku berfalsafah...tapi, kalau sapa rapat dgn aku, dia tau yang ex-debator memang mcm nie.....:P

mungkin kalau dulu aku amik LAW, aku dah berada di atas pentas UIA bersama mereka kan.............
ouuuchhh...tapi dah jalan ini aku pilih, so kita layaaannn jela ek...maybe nanti aku amik law in medic ke.....lalalalala~

adaptasi from kisah benar ~~
apa minat aku ek?? yang pastinya aku susah nak tidoooo time kelas sejarah....hurm.....

Friday, January 14, 2011

APA MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD?

baiklah, ( betulkan spek )
sejuknya petang nie di Jatinangor...eh,cik eAst kata dok Bandung???
so, Jatinangor is like Shah Alam and Bandung is like KL..got it? 
( DAMN! kalau la perumpamaan Jatinangor itu seperti s.alam menjadi kenyataan...T.T )
but if i wrote Jatinangor mesti tak glamm punyerrr...( tak baikk punyeee~ :D ) so better it is clear to state Bandung...nice one..for shopping!! haha...

so, isu serius petang yang sejuk sampai bersweeter dpn lappy nie ialah :

APA YANG MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD?

gambar sekadar hiasan..!! hahaha..miss u gemokk!

when I was decided to have my own blog, it is like ; okay, you think something and u share...but now, i feel like it is so hypocrite...

kau ada pembaca tetap...MAYBE...tolong jgn perasaaaaaan sorang2 cik eAst!! i said maybe laaa kan....

and kau ada silent readers.....MAYBE....silent readers ni bahaya tawww...( tak baik punyeee~ :D ) dia baca-baca blog kau and tak tinggal track...bahaya la tue...macam ko masuk rumah orang tak bagi salam...VoV

kot-kot musuh sek rendah yang selalu berebut time rehat nk main tiang ke baca blog kau??
kot-kot musuh sek rendah yang selalu pancitkan tayar beskal ko ke baca blog kau??

so kenapa aku ckp hypocrite? sebab bila tulis, kita mesti fikir bahwa ramai orang baca...so, still keep our word kan?? so,tulis pun bajet2......( ke aku je pikiaq lagu tue?? )

jadi, bila masanya aku BOHSAN dengan cengkerama sekeliling hidup nie, aku capai ACER and aku ketuk keyboard...so u just imagine ko duduk dalam 1 bilik sorang2 and ko nie jenis kaki sembang...( dengan kaki2 ko bersembang kalau bosan! ) tapi takde orang nk bersembang ngan kau?? dino pun ada mulut tp tak reti bersembang...so, blog la jawapannya....( 10 markah sapa jwb blog tadi!! )


sekarang nie zaman internet bro....kau nak bercerita untuk hilangkan bosan kau..tapi kau sedar tak, kau tulis di tempat yang boleh dibaca....and kau kan ada 2 jenis pembaca ; permanent and silent....
kadang2 bila kita berkongsi, mesti ada perkara yang patutnya kita simpan sendiri, TAPI......ada tapi tu.... tershare jugak....

" oppss,sori, i tanak share ngan u...tapi i tertekan butang share laaa..." - kata hati eAst kot.....

and entry yang ditulis ketika emo,gembira,rindu,cintan,cintut tue terkeluar habes....kadang2 orang tak suka apa yang kita tulis...tapi, bak URL HANIS ZALIKHA ; ini belog aku!!  

sedar tak sedar, walaupun kita duduk di tempat yang dikunci dgn 40 mangga sekalipun, tapi kalau kita ada laptop sebuah, eh....ke sebijik laptop?? errr...kantoi sudah lama tak belajar BM...zzzzz okay,sambung....cukuplah ada laptop and jaringan internet, dah boleh buat hidup kita tak secure...lagi2 kalau kau ada FB,BLOG and TWITTER...!! ( adeh,buah kelapa jatuh gedebukkk atas kepala sendiri! @.@ )

jadi kita dah tahu benda tue..semua orang tahu...walaupun tak pernah sua muka, tapi dia tau segala mcm hal hidup kau...erm...takut kan?? yakyakyak....jadi....

APA YANG MEMBUAT KAMU TERUS MENGETUK KEYBOARD??

( buang pandang ke luar jendela and sigh....huh......)

by : eastzatulhidayah, jatinangor...

Wednesday, January 12, 2011

FROM ANGAH YANG COMEL

baiklah~~
no idea nak tulis apa..tapi tangan still nak mengetuk keyboard..wlaupun tangan aku ini taklah seruncing jejariruncing.blogspot.com.....(=,=)
ohhh sadis!!


dah lama la tak tulis pasal adik-adikku...:)  
and aku jarang sebut pasal adik jantan aku!! wahaaaa, adakah angah melupakan ko bang?? adakah angah kejam lupa angah ada adik jantan?? adakah angah saja tak nak bg market ko hot bila tulis pasal ko bang?? silalah ketuk angah sekarang....ketuklah angah dengan batang mop ataupun tukul plastik~~ sob..sob..sob.....tamat sudah adegan menggeletis! 


baiklah, ( lawannya, jahatlah )
aku rapat gak dengan ADHA nie....selalunya, bila aku keluar nak pergi 1 tempat di mana agak membahayakan diri aku dan juga hidup aku serta nyawa aku,mesti aku usung si ADHA nie...bajet2 dengan ilmu silat yang dia belajar,bolehla menyelamatkan aku! *bajet jela...tah2 dia lari dulu tinggalkan angah dia.....ggggrrrrr....!


okayh,tang hidung yang pacak tu kami semua kalah kat dia!! 
bila dia pakai jubah + ketayap, aku tengok sebijik bangla!!
cuma dia tak bawak karpet je~~!
=,=



he's such a good brother to me....

teman angah dia pergi UIA,
teman angah dia pegi MARA,
teman angah dia ketaq2 bawak kete gi HTAR,
teman angah dia pergi tgk wayang,
buli angah dia

hobi kami sama ;

aku suka gelak kuat2,ADHA pun sama
tapi bila depan orang kami pemalu!!hahahaha...siot sapa tak caya aku pemalu!!

aku suka makan banyak, ADHA pun sama
tapi yang bezanya,aku makan byk tak gemuk tapi ADHA gemuk!!
haaamik ko bang~~!

aku dan ADHA berkongsi azam yang sama tahun nie...
go abang tunaikan azam kita!! yibaaaa...yibaaaa
err,tapi kalau tak capai,kita tunda taun dpn lak ye...??

*****************************

sebagai anak tunggal lelaki, dia mesti boleh protect kakak-kakak and adik-adik dia....
dan dia harus memprotect aku dengan cara~~~
JENG...JENG....



* jadi decorater rumah aku~ nganga bila tgk the way he decorate bilik dia!! siap bukak almari baju ada bunyi  alarm....
SENGAL! tiap kali aku bukak nk pinjam baju dia,gi berbunyi lak alarm tu.....!! @#$%%#
konon takut org curi baju dia la tu!! ceittt.....


* amik anta angah kalau angah ada on call mlm2....hahahaha....nasib ko!! sapa suh kutuk kalau tiap kali angah bawak kete! ggggrrrrr...


* kete angah rosak, angah cari ko....ko handle baik2 mitsubishi Lancer angah tu..muahaha....impian mesti mau menggunung maaa!!

* errr..kagum dengan ketepatan dia memparking kereta.... aku lembab cm siput vavi~~ :( 

**************


khas untuk ADHA yang nak PMR this year.......

angah tau adik angah boleh buat, angah doa dari jauh adik angah yang selalu tolong angah ni berjaya....
angah selalu pesan,bersedia dari awal...pendidikan itu penting...walaupun sesetengah orang boleh berjaya tanpa ada pendidikan yang tinggi,itu rezeki mereka......rezeki kita,kita tak tahu lagi....jadi kena berusaha ke arah itu....abang still ada masa...belajar baik2!! u go boy!! 


Biar adakalanya
Dia buat kau kecewa
Biar adakalanya
Dia buat kau gundah

Tetapi tak mengapa
Kerna dialah juga
Yang mengambil hati mu
Hingga keadaan reda
Oh kita bersaudara
Kena selalu mengalah
Tak guna marah-marah
Nanti berbaik juga
__ kita bersaudara by KRU__



salam sayang ; 

angah~~~~yang comel


diketuk khas buat : Muhd Izzuddin Adha bin Ahmad.........yang comot