KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Wednesday, December 01, 2010

BILA AKU TUKAR CARA PENULISAN


Mood menulis kembali datang….hidung dah merah2 mcm badut..biasala,bila lepas dgr suara mak,memang mcm ni la aku…adeh,ketuk kepala sendiri..! sudah mau 20 pun manja taik kucing…ceh!

Balik nie ready nak tgk performance…dengar cerita teah and yaya tengah practice make perfect lagu Stacy-Jahat…bagus! Balik ni angah komen..selagi tidak mencapai tahap SBP, harus go back and practice yerr budak-budak!! Amaran keras!! Ggggrrrr…..keras ek...bukan auwwww…

aku suka blogwalking member2 sekolah aku punya blog...this is one way how to keep in touch with them although masing2 dah duduk utara selatan...aku pulak tercampak kena rentas lautan....and bila aku baca blog KASUT TUMIT TINGGI nie, aku cam angguk setuju bila dia kata " masa nak cari siapa diri sendiri "......aku pun nak ikut jejak langkah kasut tumit tinggi nie walau aku pakai wedges je nyah.........sampai bila hidup nak ikut orang punya stail...tak ada kepuasan...so, aku pun nak mula mencari identiti sendiri...tapi takkanlah sampai aku nak pergi bertapa kan.....entry mcm syahdu sikit sebab accompanied by lagu background blog.....<dan sambil terbayangkan Pasha Ungu,not Pasha Sendat kay>

ditambah pulak aku betul2 baru je abeh paper ke 2...170soalan dlm masa 170minit buat aku punya hormon tunggang terbalik kejap...entahlah,rasa bengal gila jawab paper tadi....rasa mcm tetiba nak cari mak aku,nak peluk je..........*nangis*  and member2 aku psiko gila masing2 keluar sorang-sorang.....aku pemenang tempat ke 3...uisy,aku toleh2 je,dah tinggal 3 orang je dalam dewan...! damn,terkeluar perkataan yang tak sepatutnya terkeluar dari mulut seorang yang bergelar perempuan.....

sekarang memang aku akui medic memang nazak!! ko tak kuat,ko lost.....medic bukanlah satu bidang yang hanya memerlukan kepandaian semata-mata...it should accompanied by your spirit and your talent....lepas ni tukar cita-cita jadi wartawan pulak la…gaya dah ada dah tu…toing!! Adeh,kena ketuk lagi…1 dunia tau ko gi Bandung oiiii…kerek seh gaya along aku ckp..zzzz.....sapa suruh diorang amik tahu aku pergi mana….=,=


kalau abah baca tulisan angah nie, angah nak cakap......medic nie susah jugak..hahaha...walaupun tiap kali abah telepon, abah cakap belajar tu tak susah,belajar tu kena paham,belajar tu kena pandai tackle soalan....and angah pun angguk2 je setuju...tak berani nak cakap yang belajar nie susah kat abah...hahaha..

tapi biasalah adat pelajar kan.....susah-susah dulu,mitsubishi Lancer kemudian.....

 walaupun mak cakap, jangan fikir balik sangat,buat periksa tu dulu.....tapi hari-hari aku jeling bagasi tu.....igt wa boleh tipu ke cakap wa tak pikir balik!!! cis,aku gak budak biasa yang ciwekk ciwekk dok pikir rumah walau aku dah 19 and aku di kejauhan.....tapi sekurang-kurangnya aku lepak je celebrate aidilfitri,aidiladha kat sini kan.....pengalaman tu...member aku cakap....

" mamak,kasi pengalaman 1 ! "
popular seketika mamak-mamak di Malaysia......
pergghhh...makan dalam tu ayat vokalis POP SUNDAE ni...yela,ko ingat pengalaman boleh dpt kat kedai mamak????ni peluang ko wei......bukan semua org rasa apa yang kau rasa......
jenguk la blog putih bersih suci murni tu....serius korang akan tidak sabar menantikan tiap kali dia tulis entry,macam korang tak sabar nak tunggu sinetron hari isnin...sebab hari khamis tu end nya suspende je kan...


aku selalu harap hidup aku lain dari orang.....jgn orang utan dah la kan...so,aku tak suka buat apa yang orang lain biasa buat..........or lebih tepat lagi ; aku tak suka buat apa yang student medic selalu buat.................damn! kali ke-2 keluar dari mulut aku......cukup kali ke-3.........maknanya nak kena gigit nie!


# satu ketika dahulu aku dikenali sebagai budak garang,serius,sombong.......zzzzzz.....agak arr...tp diam aku bkn tanda marah.....dari ko cakap banyak, buat org menyampah dgn ko,baik ko senyum dan lihat.....hurm,try tgk....
lepas tu mesti org ingat ko 3kali jumaat lagi....
hahaha



entry yang tak ada kaitan dengan tajuk ditaip oleh

eastzatulhidayahmad

member2 aku tgh semangat tgk indon lawan malaysia kat pantry tu haa........aku nak tetiba cari pasal la..nak nyanyi lagu negaraku sat...


5 comments:

  1. haha, ak kdg2 bersyukur gk ak x amek medic kt alex, kalau x x tau la mcm mne..hidup mcm ni pun dh fun kot :)

    ReplyDelete
  2. kadang-kadang rezeki ALLAH bagi tu,utk mengajar kita sesuatu kot...kita je tk tau ape dia..sbb tu ALLAH tetapkan hati kita utk sesuatu pilihan..wallahualam...

    ReplyDelete
  3. asal acit?runsing cari duit nak kawin ke??hahaha

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3