KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, November 29, 2010

PERBEZAAN SISTEM PEPERIKSAAN

damn! 
< bila aku mengong memang entry akan start dgn camnie! >
gila patah leher aku menyenget je jawab soalan td....adakah aku berada di Fakulti Perubatan?? aku rasa mcm budak2 tadika baru abeh pertandingan mewarna...finela, aku kena terima hakikat yang sistem peperiksaan kat Indon tak sama cam Malaysia...

serius aku admit.....aku tak cuak kebabeh pun time dlm hall exam td...nak tau kenapa?baca bawah nie......


kalau kat Malaysia??
ko kena cari meja yg ada pelekat nama ko < bila orang lain dh jumpa meja,ko pulak terkial2,dah menggelabah mcm ko perasan 1 hall tgk ko >
kalau kat U aku nie??
ko duduk je mana2 ko suka...asal ko jgn duk atas lantai


kalau kat Malaysia??
bila ko duduk,pengawas peperiksaan akan pusing2 keliling ko mcm takut ko lari keluar dari dewan...
kalau kat U aku nie??
ad sorang je pengawas jaga...itupun dy duduk je....sakit pinggang kot...


kalau kat Malaysia??
ketua pengawas akan memberikan arahan berjela-jela,bermuka surat pakai microphone kat depan...and kalau ko jenis allergic microphone,ko akan semakin menggelabah ayam...
kalau kat U aku nie??
simple but nice ; okay,you can start now


kalau kat Malaysia??
ko nak pergi tandas pun kena escort kan...menggelabah lagi....
kalau kat U aku nie??
Dilarang pergi ke tandas sewaktu peperiksaan berlangsung.....lol~~  bagusla,mmg nk bagi kena kidney stone!


kalau kat Malaysia??
mesti akan menggelabah dgr perkataan, masa menjawab telahpun tamat..sila letakkan pensil anda....
kalau kat U aku nie??
bila ko tgk masa dh time, ko letak pensil ko sendiri,angkat tangan and blah arr keluar.....


kalau kat Malaysia??
aku dah nangis2 lepas kuar dari dewan pasai sedih bila salah....
kalau kat U aku nie??
dengan penuh ketenangan je sbb confuse ; jawapan salah ke....ke soalan yang salah?????


hurm........papela labu.......besa la setiap negara lain sistem...lain padang hoki,lain la cara main.....papepun,janji bola tu masuk gol and ko ready utk next match pulak~~~~ so,next match is on wednesday, got time to tajamkan skill and win the next match............

member aku wat post tanya setiap orang patut dapat peluang kedua ke????
aku jawab yerr....sebab aku dapat sampai Indonesia nie pun sebab ALLAH bagi aku peluang kedua lepas aku tergolek patah riuk menangis seminggu lepas SPM............so,jangan hampakan peluang kedua ini......you go eAst!! Back to Malaysia with proud~~

2 comments:

  1. tp kt u tmpt duduk memang xde nme la, :P
    cume yg xley pegi tnds tu mmg x bole blah la, klau dh sakit perot mcm mne..hahhaa

    ReplyDelete
  2. ooo..yeke..aku igt cam matriks gak..haha..tu la pasal..aku gelak giler2 time dia ckp tk leh gi toilet...lol betol!

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3