KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Saturday, November 06, 2010

BEDTIME STORY

SEBELUM MENDENGAR BEDTIME STORY :
CIK east PRESENT :
SEMPENA BESDAY ALONG SAYA :
YANG KE 21 :
SEMALAM! :
dan aku sikit lagi nak lupa
hek!!


KARYA IKHLAS YANG DIBUAT DENGAN PENUH KASIH SAYANG~~~






haaa.....angah amik yang gambo ko comei sikit....yang comei banyak takde! hahaha...
sorilaaaa...kan cute nie..
bukak mata beso2 baca pekemenda ku tulih tu..
hanya mereka & keluarga mereka saja memahami.....

=p
east serius kembali.........
**************************************




takutnya sekarang nie.....kat Malaysia bencana alam,kat Indonesia bencana alam...
yang kat Malaysia tengah kecoh dgn banjir...aku cam dpt bayang-bayang memang teruk gilerrrrr ek.....haiya,aku tak pernah rasa banjir tu cmne...tp kalau boleh tamau rasa pun~~ sbb time banjir manyak helminths!!! helminths tu bkn sejenis kuih yer...atau we call it as en.cacing! i dont like!!!


banjir kat utara dah get well ke?'kwn baik' kata tpt dy sudah okai sikit...kg aku??dok kena kot...hurm...dunia nie makin tua and nazak.....perlukan rawatan segera...please save the world~~ mcm mana?pikio ler sesama....



kat Indonesia pulak tgh dok kecoh pasal Merapi meletus lagi....haih,aku tgk berita dia pon aku tak paham.....tp asap akibat letusan itu sangat maha dahsyat!! subhanallah kan....kun fa ya kun...aku bersyukur habis kat Bandung idakler terkena teruk....alhamdulillah...sbb dulu time interview MARA, aku kena tanya soklan ni la...



" Kenapa pilih Indonesia?tak takut? kan ada byk bencana alam.. " - cik penemuduga

" Tak apa puan..kalau nak meninggal,kat mana2 pun boleh...benda tu kan takdir.." - cik eAst






hak3...poyo tak jawapan aku....padahal bukan aku mintak pon Indonesia nie..dah MARA hantar situ,situ jela..haih...cik penemuduga nie pong....*_*


Haritu sedang aku enak2 baring atas katil yang empuk nie,tetiba je aku rasa ada hantu raya goyang katil aku....berdiri segala2 bulu roma aku...5 min cenggitu...sapa tak cuak kebabeh bro.....berlari aku keluaq bilik....aku la jerit paling kuat..haih,terbangun abeh kwn aku dok tidoq....hekhekhek...sori2...igtkan hantu,rupanya gegar sikit effect tsunami kat Jakarta...bikin panas saja cik eAst ni haih....
isy...FIRST TIME la gegar2 nie..takutlaaaaa...dahlah tak kawin lg....=p
harus biasakan selepas ini..promise no jerit2...hohoho...




wah,tiba2 terasa ramai saja pelanggan nak beli baju kebaya Bandung....
gi mana sih...
haruskah???
aku sedikit celaru nie..
bukan apa....

aku no hal,gi Pasar Baru beli stok...
tapi aku nie balik Malaysia 5bln sekali!
haa...takkan nak menunggu 5bln tu...
pastu,aku takleh amik tempahan manyak2...
even aku lepas cukai coz aku da surat izin tinggal....


yang besnya,
along and k.nona nak join sekali....
orait gak tu...
aku senang je,tukang beli....
kome jual la yer...
hikhikhik...



baiklah,balik ini harus deal sama along and k.nona....
boleh gak wat side income kan....
cOz tahun depan mau sewa kereta!!!!!!!
tgkla..honda Jazz kot....
hihihihi....
sungguh demanding student Malaysia....
takpe,as long as benda tu tak menganggu study aku di sini...
and senior kata okay je pki kete...


jom belajar menabung!!!!








4 comments:

  1. ala.5bln je weh.bole je 2.rilek je.aku tnggu.hahahaha.

    ReplyDelete
  2. hahahha..ramai ni peminat kebaya bandung.. :)

    jom2 kite deal bersama.. bukan nk untung sgt pon.. tp puas sbb dpt jual kt org.. ngeee~~

    amboii..honda jazz tu..!!! my dram car taw!!(nada jeles.. :p)

    ReplyDelete
  3. hak3..nengok dulu badget nye cmner..jazz ke mana,zatul ke mana nnti..=p
    ala,tkpela..kita bagi2 arr cmne nnti..( ceh,meniaga tak agi,dah nak bahagi untung...ha3 )

    ReplyDelete
  4. haha..ok2..ak nk gak beli..no hal la tnggu 5 bulan..
    ak sokong bibik..ngee~

    ReplyDelete

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3