KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Tuesday, November 30, 2010

LAYAN LAGU P.RAMLEE

dah pukul 5.30 waktu Malaysia...aku memang tak suka tgk jam waktu indon..aku nyampah sebab aku rasa awal lagi...! dah,nak tutup buku! nyampah study,nyampah lecture note, nyampah pen magic2 kaler...nyampah kat semua..haha...i hate study!! i love playing.....playing game ke, PS ke...nseb baik aku tak playing DOTA je..kalau tak, menangis meraung lelaki2 di luar sana kalah ngan aku!! :D

no bilik je dah chantik...dh mcm hotel dah...

haaa..memang aku blurrkan!! nak mampus tgk bilik aku yg bersepah nie...< tapi kalau blurr pun mmg nmpk bilik aku bersepah~~zzzz....>
ni kalau "kwn baik" tau nie.......mmg kena reject! hahaha..
kalau bilik aku berkemas, mmg aku cari barang tak jumpa~~ :P
baiklah,tunggu aku abeh exam!! seketul habuk pun tarak!

*****************************

manusia2 di luar sana........
( manusia sahaja,yang lain jgn perasan! dino pun jgn perasan! elok je dino terbongkang atas katil tu~~ )
okay,kat sini aku layan ERA.....< aipppp...jgn ckp itu radio org tua >
dah tu je yang senang kan nak dgr....takyah upload mcm2 octoshape ke,ape ke.....

korang layan arr lagu2 Allahyarham TanSriP.Ramlee yang di urbankan nie....
selalu keluar kat ERA...
nice arr...
aku suka lagu2 ni walaupun arrangement muzik dia lain sikit....


Getaran jiwa – bittersweet

Di mana kan ku cari ganti – Various artist
yang nie memang masyuk abeh....nangeh sorang2 aku...:P

Jeritan batinku – Azlan and the type writer
gilerr arr dengar Lan nyanyi lagu nie mlm2 terus menyorok aku dlm selimut! takut benda lain menyahut satgi sebab tinggi norrr suara dia....hekhekhek...penakut!

Maafkan kami – altimet and imran ajmain

errr...ada lagi 1 lagu Yuna and the gang....aku tak sempat pick up tu lagu apa..tp layan je arr..memang masyuk pun sebab suara seksi kan..lelagi vokalis Tilu tu...mira kot namanya...Yuna konform2 arr layan...


patutla P.Ramlee nie digelar Genius muzik...memang lagu2 dia available sepanjang zaman...tu blm lagu raya lagi...and filem2 kelako yang asyik2 ulang kat Astro Ria pagi2 tu haaa...< aku perli nie! >


bes pulak kan dengar lagu lama-lama nie.....
patutla abah aku suka bukak Sinar FM and Klasik Nasional...hahaha
pagi2 ahad tu haaa ko kena layan jela kan carta SMS sinar ke,tah ape lagi tah...
bila abah aku kuar gi beli Surat Khabar je, aku terus tukar HotFM...!
pastu bila abah balik je,cepat2 tukar balik...
hahaha...
layannnn arr abah....
Sinar pun Sinar laaa....
Klasikkkkkkkkk Nasional.......





entry bila otak dah tepu mcm susu nestum baby 5bulan dikarang oleh :

Monday, November 29, 2010

PERBEZAAN SISTEM PEPERIKSAAN

damn! 
< bila aku mengong memang entry akan start dgn camnie! >
gila patah leher aku menyenget je jawab soalan td....adakah aku berada di Fakulti Perubatan?? aku rasa mcm budak2 tadika baru abeh pertandingan mewarna...finela, aku kena terima hakikat yang sistem peperiksaan kat Indon tak sama cam Malaysia...

serius aku admit.....aku tak cuak kebabeh pun time dlm hall exam td...nak tau kenapa?baca bawah nie......


kalau kat Malaysia??
ko kena cari meja yg ada pelekat nama ko < bila orang lain dh jumpa meja,ko pulak terkial2,dah menggelabah mcm ko perasan 1 hall tgk ko >
kalau kat U aku nie??
ko duduk je mana2 ko suka...asal ko jgn duk atas lantai


kalau kat Malaysia??
bila ko duduk,pengawas peperiksaan akan pusing2 keliling ko mcm takut ko lari keluar dari dewan...
kalau kat U aku nie??
ad sorang je pengawas jaga...itupun dy duduk je....sakit pinggang kot...


kalau kat Malaysia??
ketua pengawas akan memberikan arahan berjela-jela,bermuka surat pakai microphone kat depan...and kalau ko jenis allergic microphone,ko akan semakin menggelabah ayam...
kalau kat U aku nie??
simple but nice ; okay,you can start now


kalau kat Malaysia??
ko nak pergi tandas pun kena escort kan...menggelabah lagi....
kalau kat U aku nie??
Dilarang pergi ke tandas sewaktu peperiksaan berlangsung.....lol~~  bagusla,mmg nk bagi kena kidney stone!


kalau kat Malaysia??
mesti akan menggelabah dgr perkataan, masa menjawab telahpun tamat..sila letakkan pensil anda....
kalau kat U aku nie??
bila ko tgk masa dh time, ko letak pensil ko sendiri,angkat tangan and blah arr keluar.....


kalau kat Malaysia??
aku dah nangis2 lepas kuar dari dewan pasai sedih bila salah....
kalau kat U aku nie??
dengan penuh ketenangan je sbb confuse ; jawapan salah ke....ke soalan yang salah?????


hurm........papela labu.......besa la setiap negara lain sistem...lain padang hoki,lain la cara main.....papepun,janji bola tu masuk gol and ko ready utk next match pulak~~~~ so,next match is on wednesday, got time to tajamkan skill and win the next match............

member aku wat post tanya setiap orang patut dapat peluang kedua ke????
aku jawab yerr....sebab aku dapat sampai Indonesia nie pun sebab ALLAH bagi aku peluang kedua lepas aku tergolek patah riuk menangis seminggu lepas SPM............so,jangan hampakan peluang kedua ini......you go eAst!! Back to Malaysia with proud~~

Sunday, November 28, 2010

TUTORIAL CARA MENEMBAK YANG BETUL

COUNTDOWN 

Pulang ke Malaysia : 14hari lagi
Exam : ESOK?????

baru tersedar dari lena yang panjang....baiklah,inilah masanya memuntahkan segala ilmu yang dipelajari sepanjang hampir 5bulan di sini...and, walaupun saya start belajar ikut jadual uni kat Malaysia,but budak2 kat Malaysia dah cuti sem and i'm just starting my exam tomorrow maaa...so,memang panjang kitorang punya sem,but cuti pendek....ceh,kedekut taik telinga masin!! :D  harus menyedari hakikat bahawa apabila bergelar pelajar perubatan,inilah risikonya...because doctor is a student until he or she dies..........:))


exam besok ialah cara-cara menembak yang betul....pastikan peluru anda mencukupi, skill anda tajam cause jangan jadi penembak yang bengal! < nak tulis bengap tak sampai hati >
cik eAst akan diberikan sasaran sebanyak 170-180 soalan dalam masa 4 jam....cik eAst dilarang angkat kepala, toleh kiri kanan, tgk membe belakang, sengih tgk orang lain tersengguk dan harus tahan dari nak terkucil.....kerana masa itu begitu berharga.....

ingat pesan ini :

JANGAN JADI PENEMBAK YANG BENGAL!

contoh-contoh penembak rabun yang tak bengal!

< orang suh tembak papan board sendiri,bukan board org lain! sarjan ku menjerit kepadaku~ >
mcm nie arr jen........taknak kawan~~~


exam......come to mama...come to mama....ala,gud girl.......



Friday, November 26, 2010

BOLEHKAH SAYA KE SINGAPORE?

Salam......
bolehkah cuti ini nak ke Singapore??
boleh tak........

rasa macam tak adil....
tapi teringin......
boleh tak?
Along.....teman angah gi Singapore jom..........
jom korang gi Singapore~~~~

Thursday, November 25, 2010

SAPA SAPA YG BAGI AWARD KAT AKU

Giler tak senonoh aku nie!!!! giler arrr...! tolong ketuk aku dengan penyapu ke, vaccum ke, mop ke sekarang jugak!!! 


bukankah aku sudah berjanji tidak mahu mengepost lagi entry ke dalam east ada kisah sendiri ini lagi sehingga tamat peperiksaan??? tapi mengapa tersend pulak entry malam nie?? kenapa cik adik syg oiiii........


ala,bosan laa klu duduk staaaaadi je atas katil nie...aku ne reti duk diam2 sengap2...aisy,tu bukan eastzatul yang sebenar......:P  muntah hijau baca.!


baiklah,sebenarnya entry ini nak bagitau yang aku berterima kasih kat saper2 yang bg award, yang tag aku kat blog...aku appreciate gilerr....rasa mcm nak bg hadiah kat korang dari Bandung..hak3..tapi buat masa nie,aku tak dapat nak wat entry utk jwb soalan korang tu..:)   nanti after habes exam or ada masa senggang ke, syaye buat ek awak~~~ auwww,baiknya eAst mlm nie..:P


okay..rushing2 taip entry...btw,aku dah naik berbulu tgk template nie...as i said to k.nona, dah mcm jalur gemilang dah! haih....tapi bila aku renung2,tenung2...mcm comei lak blog aku..hahaha...
okay,after exam,before balik malaysia, ada 2 days lagi..so,akan aku penuhkan dengan berblogging dan paling penting ialah mengupgrade blog ke tahap Shout Awards..haha..blog nie mcm kereta Mitsubishi Lancer aku,so kena jaga elok2...aku dah selongkar dah Adobe Photoshop tu and ready for my new header....

okay..jangan cakap pape..aku pun tatau nape aku minat kereta nie..jangan kutuk! aippp!
tapi cuba korang bayangkan aku keluar dari kereta nie,dgn wedges bape inci aku tu,ngan rayban, kot putih, baik punya kat tempat parking doktor di Hospital...hahahaha...giler mcm drama! nantikan kelahiran bakal doktor muda yang tidak skema ini dalam masa 6thn lagi!


Wednesday, November 24, 2010

EXAM BESAUUUU PUNYA!

sekarang di Jatinangor sedang hujan....aku lak tengah melantak es buah yang sedap...erk,boleh tahan laa..ko nak korek ABC celah mana kan kat indon nie..so, ko jadi lerr org local jap mkn es buah nie...siot nye brother yang jual nie,aku mintak kurang manis la bro...haih,kang mintak kurang garam kang,anaphylatic shock ko kat situ kang....


baiklah,terus ke topik utama...
aku rasa mcm nak bajet2 riang raya conflakes bahawa ini entry terakhir aku before aku exam.....sob3...selepas ini harus fokus super sebab nak final SEMESTER 1..dan tadi tepat jam 2.48, telah berakhir lah kuliah untuk sesi semester 1...yaaaahooooo...dah takyah aku nak nganga tak paham duk dlm lecture hall itu sekurang-kurangnya sampai tahun depan..! sila tepuk untuk diri saya sendiri.......mekasih2..:)


exam akan bermula dari tertanggal 29Nov-9Nov....no study week, but we have gap between each examination and i have still 4 more cases to complete...oh,dinding2 di bilik sudah penuh dengan tampalan2 case bermula dari Pneumonia,Hepatitis B, Cervical Cancer, Malaria, Diabetes Mellitus, ABO compatibility, Drug intocycation and finally, case yang still lagi dibincangkan ; Asthma Bronchiole.....


fuyooo...dengar mcm takut! memang takut weiii...sebab aku ada byk lagi case tk cover and nak baca untuk objektif exam yang ada beratus-ratus soalan tu lagi...

DOAKAN SAYA BERJAYA MENGHADAPI PEPERIKSAAN INI SEBAB INI IALAH SEMESTER 1 SAYA SEBAGAI PELAJAR TAJAAN....
tuuuuu,MARA tu dok intai je tu...buat apee la budak2 nie kat UNPAD tu...score ke idak...ha,nganga la ko nak menghantar slip nanti!


walaupun syarat pelajar kedoktoran di Indonesia ini ialah kena lulus,jgn sampai gagal...tapi,kami terikat dengan syarat MARA ; serendah2 alam ialah 3.0!!! puuhh kiri,puuuhhh kanan....BANTULAH HAMBAMU INI YA ALLAH.....


jadi, buat kawan-kawan yang dah cuti sem di Malaysia itu, nantikanlah~~~ sesungguhnya aku bakal mengikut jejak langkahmu!!!  

okay,alaaaaa....boleh ke aku tak mengetuk keyboard nie...:(
baiklah,azam harus dikuatkan......kerana selepas habis exam,saya akan berblogging sampai lebam!! saya pasti akan rindu penulisan blog anda semua....wei,tulis entry besh2 sikit ek...cik eAst bosan2 study ke,cik eAst nak baca!! hekhekhek....


selamat hari lahir untuk pemilik blog KASUT TUMIT TINGGI......saya sayang kamoooo....!! dah lama kita tak berjumpa...eh,harini announce sapa menang giveaway kat blog tu kan??huhuhu..gudluck ya sapa yg join!!
and happy birthday jugak kat pemilik blog ANTOLOGI SUARA AKU SENDIRI
bro,bila POP SUNDAE nak perform lagi nie??rindu nak dgr you all nyanyi maaa..hehehe..

cik eAst chiawww cincau dulu okai.....bersemut dah tangan2...doakan saya berjaya kay...<3 you all...

SALAM DARI UNPAD
tu,buku tebal yang boleh buat baling anjing tu pun tak abeh selak lagi...baca apetah lagi....=,=



Tuesday, November 23, 2010

cakap pasal SENDAT

10min sebelum pukul 7...jadi masih sempat mengetuk keyboard..entry haruslah cepat,tepat,padat dan sendat!
haaaaaamik ko aku balas dendam belasah 2 entry harini...entry bawah nie sebab aku menggeletik gak nak update blog walau takde cerekaramarama nak kongsi.....


cakap pasal sendat.........

okay,hari ini serius sikit...nak garang cm sarjan kat PLKN aku dulu....dy toleh je,berderu budak-budak lari...gilerr hebat! kuasa kuda sarjan aku nie~~ eh,lari motif...tadi kata nak serius....

baiklah ( betulkan spek jap ) ~

petang tadi bila aku lepak-lepak bersukaria baru balik kelas, aku teruja sebab internet dah okay sikit...so,aku pun baca la berita harian online...tiba-tiba teringat dah lama tak baca gosip artis...so,seperti biasa singgah sebentar di Beautiful Nara ( goggle je kalau tatau ~  jgn pki google yg berenang tu pulak! ) untuk membaca gosip terkini dan sensasi......

a'ah...memang...medic memang ada specialist untuk gosip2 artis nie~~~ penting tu untuk aku tau....=,=   zzzzz
muka Paul bosan.......

Ya Salam......bila aku baca pasal Anugerah Shout Award tu, terbukak mulut aku 15cm....(jgn bayangkan)
seksinya mereka-mereka nie.....ha,satgi yang lelaki2 tu jangan dok gatai search gamborr Shout Award tu..kalau tgh posa,boleh batai!! haaa?tatau bila masa ada shout award kat Malaysia?? hoi,minah duk indon pun tau tau! tula,aku tengok buletin utama online....ha,korang tgk ke?? :p

pemakaian yang terlalu mencolok mata, budaya barat bercambah, (bergembira yang ada tanduk atas kepala tu )......artis nie kan icon, so memang la kenapa sekarang nie macam-macam kes pelik2 ada...memang sumpah seksi wei!! walaupun Malaysia jarang kena bencana alam, tapi negara kita ada bencana lain..LU PIKIRLAH SENDIRI!

( amacam,ada gaya jadi Puteri UMNO tak?? :P lempang laju2 kang cik eAst nie )


aku ni tak lah baik sangat nak kata kat orang lain, tapi budak 5thn pun boleh tau yang benda tu mmg seksi...! duit dapat ribu2 berlakon,menyanyi, buat beli kereta mewah2...cubala beli kain lebih tutup sikit peha tu...haaa,nak suh aku beli kat Pasar Baru pun boleh jugak......kalau takmo tutup banyak pun,tutup sikitla yang  penting2 tu...sebagai seorang perempuan,aku malu jugak wei.....

sekian, jadikan ini sebagai renungan.....

hidup popular,gempak,mewah,lawa pun tak guna wei kalau hidup dalam cacian dan kutukan orang lain.......

semoga tangan yang menaip ini, dan keluarganya dan yang membaca entry ini terpelihara YA ALLAH.......
AMinnnnnn

di suatu petang yag dingin

aku tension gilerrr tahap Gunung Kinabalu sehhhhhh.......
uisy, intenet down dah bape hari dah...ek eleh...wat habeh boreh MARA je bayor,tapi tenet tak perform....hekhehkhek....kalau intenet ada,ko ni kan mengoooooonline je kejenya....padan muka ko izzatulhidayahahmad.....


wei,kenapa nak nangis nie.....mak......nak makan sedap2...tak larat dah makan nasi goreng hari2...nak muntah hijau dah nie...mak....nak balik rumah.....mak..........:(


sekarang nie masa mcm terhad sik
it...tapi masa untuk berblogging harus ada....blogwalking je tak nyempat2..kalau blogwalking,kena menghayati sikit..:p   so,selalu sempat usya bloggie k.nona je...sebab nengok contest...:D   berjangkit sudah~~~  tapi sekarang nie,contest pun tengok suku mata je...dokpe2...cuti sem kat Malaysia nanti,aku join sampai lebam!   weewit2...sapa yg baru menang contest tu jgn lupa belanja saya!! hek3...k.nona,tersedak ke?? :P


member aku pernah berkata-kata ; 
memang arr sekarang nie ko rasa nak cuti,nak balik rumah...tapi nanti,dah sampai rumah,mesti ko bosan gilerrr...so,bek ko layannn je exam tu.....ti ko nyesal tak sudah wei.....!


beb,ko punya kata-kata tu meresap ke kalbu aku...
ko punya pasal,fine la...aku layan je arr exam nie...
ti MARA kejar aku,tak boleh kawin aku...eh,takde kaitan! :P


wei,gilerrrkk arr!
lagi 18hari nak balik~~
lalalalalalala
sayalah budak homesick........
mau pulang sudah.......
yeaa2 !!!


mulai hari ini, entry adalah berunsur kebalikan...jadi, jangan muntah kelabu pulak baca yerr...takmo baca,pejam mata....blog aku nie bukan ada nuffnang pown..! idak lerrr rugi teman nie....



notakukukakaki : mau makan cendol dengan kawan baik balik nanti!! yeaa...suka-suki di hari raya


Saturday, November 20, 2010

Aidiladha di perantauan - 2

mulai saat ini dan ketika ini aku dah janji takmo tulih pelik2 dah dlm blogy ni...mau sentiasa bersopan dan tidak terrrlalu loyar buruk sampai org lain baca bulih menyebabkan hypertension,hurting smpi severe inflammation ke,or ischemia......terima kasih....=,=

______________________

semalam sudah berjanji mau bgn tido lambat pd hari ini..mengapa?mengapa terjadi sedemikian??kerana minggu ini,kelas cik eAst STRAAAAIGHT bermula pukul 7 pg dan kebanyakannya berakhir pada jam 3,4 petang...menyebabkan bila smpi bilik cikeAst terbongkang~~ jadi dalam keadaan win-win situation nya, kita perlu menggantilah waktu2 tidur yg diganggu oleh anasir2 kurang baik itu.......

tapi apabila mlm td termimpi cik eAst sudah berpeluh2 dlm dewan exam,terus lepas subuh tidak boleh memejamkan mata kembali..feeling like update something in my blog in a manner words...nampak bersopan sungguh penulisan ini....*,*

sesungguhnya cik eAst telah beria-ia and so eager nya nk mengstory how i celebrate eid adha here...but, after  cik eAst donload gambor kat FB,malasnyeeeee aku nak menaip citer pasal hari raya.....

yang pastinya teman-teman :
1) aku makan rendang
2) aku makan sup tulang
3) aku makan daging black pepper
4) aku makan pe benda tah lagi 1 aku tatau namanya

dan harus diingatkan cik eAst buat pasal dgn mkn 2 kali turn....naseb bek akak tu tak perasan muka aku amik nasi 2x!
okay, masih berharapkan diri ini slim lagi even balik tu sudah tergolek kemengantukan di atas katil....


dan pagi itu sesungguhnya cik eAst dan rakan2 bersemangat nak pergi semayang raya..dgn bangganya kami melangkah ke masjid jam 6.30pg waktu tempatan...uisy,sampai2 orang dah penuh masjid! so,semangat la cari tempat nak pakai telekung kan, telekung semua meriah2 sebab stok PASAR BARU kan......time tu dah ada khutbah dah...aik??pelik cik eAst...takpelah,cik eAst tak pakai telekung lagi...tetiba........uisy,seram nie...aku nampak ada sorang nenek nie dah bukak telekung dia..owh,nenek nie panas kot.....aik,akak sorang nie pon bukak telekung dy gak?? OOOO..RUPANYA ORG DH HABEH SEMAYANG RAYA.......meh aku tolong korang buat conclusion ;  datang mesjid paling lambat,balik mesjid paling awal

korang geli tak dengar aku pakai cik eAst???yekyek..aku pon geli jugak! tapi kang aku pakai puan east korang terkezzzut pulak!

AMARAN KERAS : entry ini bosan..korang jangan baca sampai habis tau..entry budak baru bgn tidor dgn saliva ada kat pipi mmg cenggini..

new version of east without spek...kan aku dah cakap mata aku nampak besauuuu!! taksuka-taksuka~~
korang jgn caya sangat gmbr nie,aku edit dengan penuh kasih sayang...aku hilangkan eyebeg+cik jelawat yg buat colony kat dagu and pipi aku tu...aku tak upload kat FB maaa..so,sapa yg baca blog aku sooooo special sbb i syg blog i lagi dr FB i nyah......
* aku patut amik bidang fotograf kan dulu..hekhek

WEI,SAPA PENGUNJUNG TAK BERBAYAR BLOG AKU YANG KE 1000 NI?? baik ngaku....nak bagi adiah special terbaik dari ladang nie.....hekhekhek




Thursday, November 18, 2010

Aidiladha di perantauan - 1

baiklah, 10min lagi sebelum pukul 7 waktu Bandung..jadi sempat lagi mengetuk keyboard..tepat pukul 7 harus study..harus yerr...bukan wajib...:p  ( ko bab loyar buruk no 1 kan eAstzatulhidayAhmad )


tujuan utama entry ini ditulis adalah utk mengaburi mata korang supaya tidak membaca entry di bwh ini..hek3...jgn nak ngintai2 ek scroll entry bawah..aku babap karang!! tu khas utk Puan Penganjur contest je baca..sbb aku rasa cm sengal je bila baca balik..zzzzz...


okay, this Raya Aidiladha ialah kali ke 2 budak yang mcm dah besaqqq sikit nie sambut bukan di Tanah Air sendiri...so,harus steady sbb ada pengalaman tergolek di sini time AidilFitri dolu...ah,aku nak batak gilerrr yang aku dah nak balik ghumah..!!


sebenornya entry nie konon nak tepek gambar and cerita aidilAdha aku kat sini...byk gmbr aku amik...tapi, kebusy an melanda, so kena stop merepek jap...byk masalah negara menanti kat depan bijik mata ni haaa....bila aku cakap aku pki contact lens haritu,ramai yg suh upload gambar aku...erkkk...tunggu next entry ek...aku dok pikir 45x ni nak buh ke tak sebab eye beg aku gilerr teruk...segan seh nak boh! tapi kwn2 aku ckp aku cumil...hek3...nak suh aku belanja la tu..! ;p


wokeyh...harus stop mengetuk sebab aku dah terlajak 5min dari pukul 7...sabtu,ahad or jumaat nie, aku nak tepek berjuta gambor aidilAdha aku....meriah seyh sambutan kat sini sebab kami sambut ngan semua student msia kat UNPAD nie....3 ekor lembu, 3 ekor kambing....ha, takmo citer lebih2.....

SELAMAT HARI RAYA BUAT MAK,ABAH,ALONG,ABANG,KAKAK,YAYA,TEAH.......amboiii...masak banyak nampak...spagetti,sup gear box,ketupat,rendang....( lap air liur meleleh ! =,= )   angah balik nie masak sedap2 tau!!! 

Salam Sayang ;
Nur Izzatul Hidayah 
UNIVERSITAS PADJADJARAN BANDUNG ( UNPAD )

AKU BERANI PANJAT BENDA TU SBB UNI TAKDE ORG!!!  ngeh3





KAWAII GADGET'S CONTEST


east mencuri masa sekejap mengetuk keyboard sebab tgk banner ini soooo cute! hadiah contest nie pong cute gaks! hek3 .. bodek la tu ... ha tgk .. cik east busy2 pong sempat lagi bercontest-contest nie .. so, korang yang tgh2 lepak2 cuti sem tu, meh la pakat join contest nie ...CLICK HERE... org nak bagi adiah free ni orang kampong oiiii ....!!

LAGU SPECIAL CIK EAST

haa .. kan memula aku pakai lagu Hujan .. then istimewa meletopppp untuk contest nie, aku tukar kepada lagu yang once upon a time pernah aku tempek kat bloggy ku ini .... hari2 dengorrr time mandi sebab pagi2 lagi gagah dah bukak blog. ..=,=

maybe lagu nie jarang memekak kat radio ... entahlah aku pun tatau ngape ... tapi lagu ni besh!

Melda Ahmad - Kimia

haaa .. ko ingat belajor kat sekolah je ada kimia, tajuk lagu pun kimia .. aku start layan2 jiwang lagu nie time aku menjelajah laptop membe aku .... lepas tu bila aku start pasang lagu nie kat blog, semua org pakat dok tanya lagu jenis apa nie eton?? kang aku ckp aku yg nyanyi, terkejut berokkkk cute korang ...! 


nape ek lagu nie mcm nostalgia di hari raya sikit bagi cik east ek ........ jeng2 .... ni nak start bukak citer nie ... citer yang takkan pernah korang baca di magazine2 fofular tanah air ataupun di kaca2 TB apatah lagi terselit di Astro Ria dan Prima .......

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

east and diy start kenal time sekolah .....
time masing2 tercampak ke PLKN, baru start rapat .......
tapi time tu masing2 ada partner ........
so, memasing cam bajet show off pakwe and makwe masing2 laaaa ... ngeh3 ...
padahal,
"Sengal nye nadiy gi citer sal awek kontrak dia kat aku!!!!" - Cik east berkata begitu
"Asal eton nie kalau sedih je, cari aku ... ada balak simpan watpe" - diy berkata begitu

bila masing2 putus, 
lagi kami makin rapat ......
sebab kami banyak persamaan kot ........:)
and kami ada kimia yg kuat ........:)
taktau kebetulan @ tak ....
here i list sikit persamaan kami ......

:: Both of us kidal
:: Time sekolah, both of us ialah AJKAKTIVITI utk jamuan final F5
:: No phone dy; *** 636 **** aku?? ***** 636 **   
:: Kami dpt anugerah yg sama time f5
:: Dia duk Klang, aku duk Klang
:: Jenama phone dy k810i .... aku?? w910i

yang paling aku cam tak boleh blah sikit .....
besday mama diy: 5 April
besday abah east: 7 April
besday mak bucuk2 east: 9 April

and lirik lagu tu mcm ada kena mengena je ngan story mory kisah east and diy yang hari ini genap 1 tahun 6 bulan ini ... ha, menggagau kira bila start la tu! : P

kami takde gmbr sama2 sangat ... so, ni gambar time we all jadi AJK aktiviti tu ... hek3 ... kelako! membe aku snap arr nie .. sengih2 sorang2 bila nengoknya balik ....

memang aku saje kecikkan!! kehkehkeh ... malu aku setahun!


tetttttttt ... sudah, sikit2 cukup .... penat Puan Penganjur baca kan ....: P 
ayat fav kami;
"Eh, kuat kan chemistry kita??"
:)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::

referer east: k.nona (kakak en.diy: p)

east tag pemblogger tegar nie 

bibik style
acit jiwang 15karat
najatol aleena