KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Thursday, October 07, 2010

BACTERIA,VIRUS DAN KAWAN-KAWANNYA

jam waktu Malaysia menunjukkan pukul 10min sebelum pukul 2. Dulu aku manusia yang mana tabiat hidupnya ialah akan melompat di atas katil apabila jam menunjukkan pukul 11. Konon badget mcm baby yang kena bubum@tidur 8jam sehari. tu dulu! and my biology watch is totally changed 3 months ago..........


Oleh kerana waktu Indonesia baharu sahaja menunjukkan pukul 1249 maka aku terpaksa menganggap malam masih anak dara daaa....walaupun aku baharu sahaja dengan riaknya mengatakan kepada seluruh dunia aku dah habeh exam, bunga taik ayam sungguh.........esok exam paling aku nyampah tahap dewa 44!


sekarang sedang lapar!


oleh kerana aku tengah meniarap kat lantai krn terlalu berdedikasi memPRAKTIS di excel, kaki aku dah start dah~~~bermaharajalela lah segala bacteria di kaki aku nie...amboiii..dok buat ahli mesyuarat tingkap nampak en.bacteria...gatal kaki saya nie! esok sy nak menaip tau! igt saya ada masa nak garu2 time tgh busy tu!



tangan anda ada bacteria!



iyeee....percayalah....sebab tadi baru je belajar lecture pasal microbiology...barulah aku menyedari kenapa selsema tu boleh dapat byk kali....sampai blushing2 kat hidung tau~~ni keje en.virus ghupenyeee....syuh...syuh....saya tak mau kawan dgn anda!!! ini ditujukan untuk en.virus jaat!!! kepada en.bacteria baik yang tolong sy dalam badan, tima kasih.....*wink-wink*





ketika zaman kanak2,aku ingat semua penyakit itu disebab oleh baikteria...ghupenya idak le gitu temann....korang pun mcm tu kan..kan...kan...tapi bila dh dpt ilmu ni, oooo...gitu citernya....virus lain..bacteria lain...ada yang bagi kebaikan, tapi baik2...kejahatan tu akan menyerlah bila2 masa sahaja...terutama.....................




























haaaaaaaaaaaaa....suspen ko....penat scroll sampai bawah.....terutama bila favourable condition...
manusia pun mcm tu kot???
yela....boleh jadi baik dengan kita,tapi bila2 masa je boleh berubah jd harmful...bila ada favourable condition..contohnya ; dihasut ke, ada sokongan moral ke, @ yang sama waktu dengannya....ah,aku tak amik sastera..tak reti sambung ayat


mcm mana nak kill bacteria?...ha...pandai..pakai antibiotic...so,jom kita bagi antibiotic kat org yg bakal jadi harmful kat kita!!!





woi east....tulis ayat mcm wakil rakyat nak kutip undi time pilihanraya! sebenarnya aku nak cakap yg jgn buat practice exam Community Research Program kat microsoft excel yang susah gred DG48 kat atas lantai sambil meniarap pukul 1pg waktu tempatan.....tu je..melalut je lebih


lagi 1, tujuan post ini ialah aku dah nyampah tgk post yang aku tulis before..emo giler aku time tu ghupenya! so, aku HADAPKAN korang dengan post yang gumbira-gumbira sikit...so,korang silalah HADAP post nie...tu bahasa org utara...tu dia anak jati habaq mai kat ang!








ah..sudaahhh....TIDOR!


STICKY NOTE : post ini tidak ditujukan untuk org tertentu..sesuai utk segenap dan berlapis2 masyarakat! 



No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3