KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Sunday, October 31, 2010

31 0KTOBER YANG BOHSAN!

aku terpaksa menulis...tolonglah faham..! sebenarnya aku malas nak mengupdate blog nie..yela, mesti org pikir ; ko ni student ke?ke penulis blog tak berbayar? ke hidup ko ni bosan? haaa...kalau aku,aku pilih jawapan last tu..ni nak story, ( dh mcm kaki gosip je )...kalau korang ada benda yg cam besh je nk buat,ada korang nak tercangak depan lappy nie??ada?? uisy, baca bukan dlm nada nak cari gaduh yerr....

weekend yang superb bosan....korang tau tak buku kulit tebal,kulit nipis, yang ada gambar body tu, yang ada pasal cell tu, ala, yang ada cacing geli2 tu...( yurkkssss....i hate cacing..! ) sangat membosankan bila dibaca....sy bukan student scheme yang baca buku penuh kekhusyukan dan penuh ketertiban...dan sy amatlah kebudak-budakkan yang tidak mahu membaca buku yang tidaklah berwarna dan tidaklah bergambar...lihatlah koleksi magic pen ku....huhuhu...pe?igt arkitek je ke pakai pen kaler kali?? wei,mai bandung jgn cakap KALER...tu maksudnya SEPENDA....tettttt....warna okay...warna....!

saya mati 4jam tadi...mati kebosanan! tolonglah percaya.....*nangis jap....
okay,dah abeh nangis....
kalau kat malaysia, mesti aku dah kuar tgk wayang ke, cuci mata kat mall ke, balik rumah ke, dating ke....eh,dating takmau.....:P
kat sini? aku telah terkurung di dalam suite yang super mewah ini,(parabola melampau) katil king  size (hiperbola melampau ) yang boleh guling2 sampai hujung, memeluk dino yang bulu dy tu penah masuk mulut aku...caitttt, dino pengotor...!!! i hate youuuu~~~


hurm....apakah bila aku pulang ke Malaysia 3thn lagi,aku akan melakukan apa yang aku nak lakukan? sabtu haritu, aku blah pagi2 gi gym....ganas pny pompuan...! ya ampunnn...gemuk sudah ini girl....naik basikal yang kayuh tak gerak2 tula, tah apa tah namanya....sambil kayuh2 basikal tu,aku membayangkan aku menikmati pemandangan yang indah2 belaka walau beskat tu tak gerak2..hekhekhek...tu dah tahap dewa bosan tu..!


petang tadi, teringat yang esok 'kwn baik' mau exam statistik...nak msg,tak nak...nak msg, taknak....nak msg,nak....
so,aku pong msg la.....
haaa,kan aku dh agak dy tgh study...
aku pon cakaplah aku BOHSAN.....bohsan arr..baca betuiii2...
*agaknya dia pon dh bohsan dgr aku cakap aku bohsan~~hik3...
'kawan baik' mmg sporting sbb sudi melayan cik east yang suka merepek nie....
tahniah2....
tapi kena bajet msg....1 hari bulih 5 msg sahaja....
jadi,manfaatkan 5 msg itu dgn sepenuh2 ayat....
kalau tulis camnie.....
" watpe?
" wat bodoh..."
haaa..tu mmg nak kena gantung kaki kat bawah,kepala kat atas arrr...

bila cakap sedih,
'kwn baik' akan cakap begini.....
" takpela,even kita jauh,still boleh msg lagi kan....bersyukur ek...:) "
ni yang sayang lebih kat 'kwn baik' nie~~:P
*nseb baik mamat nie tak baca blog aku....kalau tak,kembang semangkuk..!


bila kita jauh,paling penting communication and percaya kay....
sebeno-benonya, 
lagi seronok dok jauh2....
takde nak gaduh2....
tak chill arr jelus2 nie...
hekhikhuk...
*poyossss......
hope today " 1 year,5months and 2 weeks " relationship nie,will be blessed...

wait saya abeh belajarrrr haaaaaa.....




penulisan penuh kebosanan dikarang oleh 




Saturday, October 30, 2010

BILA BUDAK KECIK MENJADI BESAR

salam 1 Malaysia..hak3

bgn2 tido...kesat2 mata..raba-raba...mana handphone aku ni pergi...tengok2, cik Dino dah tergolek bwh katil...hoi,ko buat apa mlm td haaaa..takpe2..Dino mmg suka jogg mlm2..bkn sbb aku tidor ganas yeee...

okay,alarm yg memekak tu aku TURN OFF...amik bantal,tutup muka balik...aikkk...bunyi lagi alarm nie...mencabar keimanan aku nampaknya.....baru je nak berkata Asal ko bunyi tetiba je tgk tarikh hari ini....aik..

30 Oktober 2010

hurm....

dail kod Malaysia 010006 reaching mak

hoho...budak tecit itu...cait,tidak layak untuk dipanggil budak tecit...sudah 7tahun la hari ini...7 tahun yg lalu teah dok tergedik2 merah2 lagi time abah bawak teah balik rumah...tidak ku sangka rupanya dia akan tergedik2 sampai ke besooo...hahaha..besday gugurl tak bulih marah2 ha harini...so,angah akan mengusik kamu sepuas hati angah

toksah dok buat muka kesian begitu...takde,angah buli jugakkk..!

untuk adikku yang tak reti ikut jadual sekolah sendiri,
walau abah,along,angah takde kat rumah, teah jangan la sedih ek...kan we all semua wish besday teah...walaupun angah yang last sekali...kuikuikui..pnyla semangat aku bgn pagi tepon konon nk jd yg pertama, ghupenya aku last sekali..!

untuk adikku yang suka  nanyi biskodok,biskodi,biskoDARLING,
nanti abah belanja pizza,jangan lupa makan ingat kat angah tauuuu...lepas tu jangan lupa cakap terima kasih kat emak and abah...tahu takkk....

baby Pictures, Images and Photos

untuk adikku yang menangis bila angah amik lambat time sekolah agama,
angah balik lagi 40 hari tahu....sila tunggu angah tahu...balik nie,kita gi jenjalan ek...paw along banyak2..hahaha

finally,last but not least ; (teah phm ke maksudnya hape nie??)

20101026 MacMuse Pictures, Images and Photos


untuk adik bongsu angah yang selalu buat angah tergelak nie.....
hey,jgn selalu nangis tau....
dah tak bulih hisap botol...
dah tak bulih selalu buli mak
HAMIK ko angah dedah rahsia  ko.....!
siap sedia untuk dibuli oleh angah balik ini......!







Wednesday, October 27, 2010

AKU MENGINTAI LANGIT :)


wei, sapa nak tau ... aku mengintai semalam .... syiookkk wo ....
(^,^)
mengintai langit
 sejak-sejak aku usya langit tu pada petang tu, aku jatuh cinta dengan langit .....
oh, aishiteru ~ ~ ~
terima kasih Penciptaku .........


sebenarnya aku agak sedikit sob2 hari ini ... letih woo kelas kul 7 sampai petang ..lepas tu rindu mak plak tu.. huhu .... budak cewekk ..! biaq pi laaa ... aku dah 4 bln tak jumpa mak aku angpa tau dak ..!
 * Wat muka cempedak goreng ~ ~


petang tu aku gi photoshoot ... dengan langit, gunung, awan ... eh, langit ngan awan sama je laaarrr ... kalau teah mesti ckp cmnie ...

"Lain la ... eja dia kan lain ... mcm ungu dgn violet .. kan lain ..."

feeling like nak cubit budak itu ... so loyar buruk ...
hey, teah dah nak becoming 7th dah laaaa ...:))


wahhhaaaa ... tgn gergasi ...!! aku nak tutup mulut gunung tu senonye .... gunung ni la buat aku ketaq-ketaq time mandi pagi ..! fuh ... fobia nak pegang air ... (tapi aku mandi haaaa pagi-pagi ...: P)


haaa ... aku bulih cubit awan .... korang boleh ke ...?? kehkehkeh ...
sweater itu bukan untuk tayangan yerr ..! di sini memang sejuk ya aammmpuunnn ... kalau pagi2 nganga2 mulut boleh keluar asap ..! tapi pastikan gigi anda telah digosok yerrr ... kalau tak, penulis akan separa pengsan ..


momomomo .... aku pegang awan ...!!! mcm gula-gula kapas ... sapa nak sikit???
(Aku pun tatau momomomo tu menatang apa)
uisy .. terserlah ayumu ... eh, silap .. terserlah Phalanges ku ...
* Sila rujuk buku anatomy mukasurat tengah2 kalau nak tau Phalanges tu kuih ke, apa ke



iyyyaaahhh ... berusaha mencapai puncakkkkk ........ dalam erti tersurat, tersirat dan berseliratnya; "budak pendek kena Jengket sikit yerrr ..."
dalam nada seriusnya; berusaha ke puncak dalam jangka masa 6 thn lagi... siapakah saya ketika itu??
doktor anda kah??
haaa ... sapa buat jahat ngan saya, jangan harap nak dpt treatment freee ... wawawa ... ugut nie looorrrr ...



ini ialah pandangan dari tingkap atas kanan sekali belah belakang kiri sikit fakulti perubatan UNPAD ...
cantik kan .... bape bulan dok sini baru aku perasaan benda tu cantik ...
uisy ... gambar kelihatan seperti ditangkap menggunakan DSLR ...
memang pon ... aku baru beli ...
lalalalala ~ ~ ~ (diyco suka tulis begini kalau dy mengusik saya ..!: P)
rindu itu 'kawan baik'
cait ..
gambar ditangkap hanya menggunakan handphone SONY ERICSSON W910i yang dah tercabut keypad no 5 & 8 tu ........



nota tertinggal dalam entry;
1) tiap kali makan, ingat mak ... sob3 ... sebab tu saya nie kena makan selalu supaya tidak melupakan mak saya ....( hikhikhik ... suka mkn, cakap jela ..!)

Monday, October 25, 2010

TUKAR TEMPLATE LAGI

i loike my new template ...!
simple but nice ...
cam tuan dia ...! : P
alaaa .... bukan selalu masuk lif tekan sendiri ...


aku bukan bulih tgk benda yg sama banyak kali nih ..!
cepat buhsan sungguh .. haih ..!
(Menangis cikgu BM aku tengok ayat cenggini ...)
(Dulu time pidato, tulis ayat cmni ke eastzatul ooiiii ...)


bila aku bukak blogger template tu, then aku nampak berpinar-pinar template chantik-chantik ... download la semua yg chantik, then, pilih punya pilih, terkeluaq sudah template ini ... bagi aku, nice la ... bg kome2, aku tak tau laa .. but, sejak bila aku suka pada benda2 cantik nie ....? bila dh besar sikit kot ... tgk blog org lain gila kentang nye kiut miut .... ni trial je tau ... kalau rasa boring, tukar lagi .. hihihi

nampak sangat kan aku cepat buhsan dgn sesuatu bnd yg selalu aku tgk ... cepat je cari lain ... tetapiiiiii 'kwn baik' saya tidak begitu yerrr ... ku cubalah untuk setiaa ... kuikuikui ...

tetiba rasa cam menyemak je kan pasang lagu kat background bloggie ... ala, tp nak bg u'all karok2 sekali ... sebab lagu aishiteru ni so sweet cam susu lemak manis ... tapi ingat, sila kurangkan gula dalam minuman okai. ..
nak biar ke, or nak delete ek lagu nie ...
cenggana ni???

************************************************** ******

okay, tadi entry menggeletis cam cacing platyhelminthes yg baru je aku baca tadi ...
now, we move on to entry yang lebih serius daripada biasa....

aku nak belajar erti kematangan ....
nak jadi seseorang yang boleh buat keputusan sendiri tanpa dipengaruhi sapa2
 act like an adult
behave like an adult
Ya ALLAH,
berikan aku peluang dan kesempatan itu
hanya KAU maha mengetahui hikmah di sebalik apa yang berlaku



Okay,esok ada presentation BHP..aku kena bentang seh...waduh..bape lama tk ckp dpn org ramai nie...bercambah adrenaline...


TAJUK
conflict of interest in medical profession

hamboi...bunyi cam menarik...brain ang east..! jom baca slide..!