KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Monday, September 13, 2010

CHERITERA RAYA EAST PART 1

alhamdulillah...akhirnya selepas beberapa hari internet tak boleh buka, FINALLY...nak mampus pny boring aku bila tak ada internet! kalau diberi pilihan antara makanan & internet, aku pilih internet...hikhikhik...tidak bermoral sama sekali


of course cerita blog hot bulan ini ialah pasal raya...kalau tgk FB pun berpinar-pinar mata aku sebab banyak sangat baju raya chantik-chantik....baju raya I biasa-biasa je...:p


cheritera raya aku agak sedikit berbeza dengan tahun sebelumnya. namun,ada 1 yg sama...masih aku yg mengejutkan adik-adikku bangun tido!!! 2 kali aku telepon diorang suruh bgn...walau tk dpt tgk,dgr suara pun jadilah....tak sabar nk tgk gambar familyku di FB...abah,upload cepat2!!


setelah sebulan tk kol diy, aku sempat kejut dy tuk raya ni gak..........:)


cerita east di Bandung : bermula dengan persiapan raya pada malamnya...i have been asked to cook TOMYAM for the raya..oklah,bukan susah pun,campak je kan...but,bila masak utk 41 org aku jd bengong jap! finally,stay until 2.30 am waktu tempatan...lidah aku pun nak meletup dh keje dok merasa tomyam panas..credit to QIQI coz teman aku till the end and before tido sempat gosip lagi!


when i woke up for the 1st syawal, i realize that today is RAYA!! quite shock becoz i was late for Solat raya!! and tak pergila jawabnya...:(  bangun tu punyala SEJUK yang amat! aku tak tau celah mana air sejuk giler tu mai! mandi koboi je and tak pakai baju raya lg...aku sempat tido lg and bila bgn tu, kesat2 mata, capai spek, okay..ingatkan diri aku balik today is 1st syawal...pakai baju,sarung tudung, tonyoh lip balm and tenyeh Maybelline sikit...okay siap! seperti gambar di bawah~~ :P


after that, makan la...ape lg..btw, rendang & nasi himpit yg pedas telah membuat aku menangis terharu...keluar HABEH ayaq hidung aku...raya yg paling aku mkn secara bersederhana! hahaha...maintain berat badan raya nie...* wink2 *  enjoy mic pic with my friends di FB...:)

Habies je melantak kat bawah, aku terus terjun ke tingkat atas di bilik 2A-6 untuk menyambung tidur aku yg tergendala semalam...raya pape tah cik east nie! sorry, i can't stand la...sgt mengantuk~~:(

malamnya kami dipersembahkan dengan tayangan-tayangan yg bes...and after that MOVIE TIME~~ 

i would like to say that inilah raya paling sunyi untuk aku sebab x boleh gaduh dgn adik-adikku...but....terima kasih kawan2 ku......:))

nantikan cheritera raya east part 2 sebab malas nak tulis entry panjang-panjang...aku nak gi shopping mall jap! tadaaaaa.......

No comments:

Post a Comment

sapa komen nanti dpt treatment free...hek3