KLIK TAU. TIKET BALIK MALAYSIA.

Wednesday, December 29, 2010

AL FATIHAH.....

sedang asyik melayan bermacam-macam kerenah komen kat FB pasal kemenangan Malaysia ke atas Indonesia,tiba-tiba terdiam aku........

ALFATIHAH diucapkan kepada aqeef,anak cikgu Hishamuddin....cikgu yang cukup baik dengan aku sepanjang 5thn bertapa di SBPISB......cikgu yang banyak memberi aku peluang dlm bidang yang aku minat..cikgu yang banyak menjadi orang penting disebalik pencapaian hoki aku kat sekolah....

sempat jugak aku pergi tengok arwah aqeef kat hospital ampuan rahimah...sempat pegang jari-jari comel dia,and   usap ubun-ubun dia...masa aku pergi dulu,terselit sedikit harapan yang baby aqeef akan sembuh...tapi ALLAH lebih menyayangi arwah dan dia dipanggil semula menghadap PENCIPTANYA hari ini selepas 10bulan diberi peluang melihat satu alam yang dipanggil alam dunia....... 

baby,you are so strong to still alive till the day u gone............auntie yang tengok pun tau aqeef sakit kan bila banyak sangat wayar kat badan aqeef....auntie zatul doakan aqeef comel bahagia kat sana..........

AL FATIHAH...........




* Arwah meninggal disebabkan oleh jangkitan kuman di otak.......

Tuesday, December 28, 2010

SOROTAN KISAH HIBURAN TANAH AIR 2010

assalamualaikum....
entry ini tidak disengajakan...sebab dh lama sangat aku mengabaikan nafkah terhadap blog nie..hahaha..sorry arr..resmi hidup..kalau dah dapat or jumpa benda best, benda lain lupa arr...aku telah digoda oleh godaan kat rumah nie and i'm very da lazy nak mengetuk keyboard nie...and sepupu aku pulak kata

" bukan mengetuk keyboard...tp menghentam keyboard,dayah..."

dayah tu nama glamor aku kat kampOng...sapa-sapa wat pasal pi kampOng aku pastu cakap nak cari izzatul,sorry arr..takde org layan derrr..:P

back to my case today,
actually petang tadi sambil aku menghirup dan menghidu udara yang tak berapa nak segar nie,aku pi la jalan-jalan singgah 1 blog nie....blog ni popular la jugak walaupun tak tercalon untuk ABP or Anugerah Skrin...so,aku agak tersentap dan terkaku seketika bila 'tuan tanah' tu cakap ;

blog nie takyah boh lagu pun...sebab selera org tak semuanya sama.....tu yang kadang-kadang buat org menyampah nak singgah wat part time kat blog kita....

hurm...betol jugak kata 'tuan tanah' tu.....
maybe aku akan pertimbangkan nak sembelih lagu-lagu yang dok berkumandang kat blog jalur gemilang nie...

and walaupun aku tak mengupdate blog sepurnama lamanya,tapi alhamdulillah ada je yang sudi menjengah kat blog yang sungguh ampun tak seronok+usang+gersang+musang nie.....dahla blog tak ada publisiti murahan...kutuk blog sendiri sikit-sikit cukup arr kan..:P   
and niat di hati nak menukar template pun tak sempat ditunaikan....:(
blog org lain sumer lawa-lawa...(nangis senyap2 bwh bantal...:P )
insyaALLAH bila balik Bandung nanti,akan melaksanakan kerja-kerja mengupgrade ke DG54....
sekarang berOkband nie memang berok....so,potong stim aku nak mengupdate dengan jayanya..!
im in progress nak menyiapkan entry khas sempena the end of 2010.....
ala,mcm surat khabar selalu dok buat tu...
and paling aku tunggu ialah 

SOROTAN KISAH HIBURAN TANAH AIR 2010

< vongok nye budak lagi 3 hari nak 20 nie! kalau baca buku medic ke,majalah kesihatan ke,takpela jugak! >
ketuk laju-laju~!

Thursday, December 23, 2010

HANG OUT IS FUN YEAAHH

salam....

a nice hang out semalam...huhu..lama gilerrrr tak naik tren so i was decided to spent wednesday with diy kat mid~~ < amik chance tiket wyg murah! >
tapi aku rasa kesian kat kedai-kedai yang dkt mid nie...org datang memang larrr ramai...ya ampun,mcm ada pesta mkn free lak kan bila nengok banyak norr manusia memenuh kat situ...tapi most people spend their time untuk tengok wayang, main bowling, usya cuba nasib kot2 ada artis dating ke kat sana < haaa,yg tu aku selalu buat! > and window2 shopping...kedai manyak chantik menarik tapi org tak ada masuk and beli pown! tatau la kot-kot diorang nampak aku kat kedai tu so diorang tak nak masuk kan.....< pe kejadah tah east nie >

baiklah,hentikan cerita mengenai kedai-kedai yang menyumbang kepada cukai pembangunan di mid valley....
baiklah,selepas berdebat beberapa ketika dengan diy nak nengok cerita apa,so nak tengok cerita rapunzel~~ yeayyy....!
tapi then kitorang beli tiket TRON...zzzzz....orang pilih tempat duduk dalam panggung sama je kan mcm masuk dewan kuliah...semua nak dok belakang...so,budak baik-baik je kena duk depan...ek eleh........:P

bapak mantap cerita TRON...walaupun aku selalu bertanya kepada imran di sebelah,

"wei,lepas nie jadi apa? "
" wei,bapak dia gi mana? "
"wei,pompuan tu sapa?"

sapa soh ko dah tgk citer tu kan imran~~ hahaha....walaupun aku tak paham sangat cerita tu sbb urine bladder aku dah penuh arrr...so,spoil sikit sebab kena gi kosongkan urine tengah-tengah part best tu kan....
tapi mat salleh buat cerita memang mantap..and how they can imagine tentang jalan cerita filem tu...and how about the greatest CGI pasal cerita tu....abaikan seketika sentimen2 kisah seorang PENCIPTA dan bahan ciptaannya sebab biasalah mat salleh buat cerita selalu hidden meaning....adalah benda yang nak disampaikan kalau kita memahami aspek penceritaan sesuatu cerita...tapi kagumilah seketika effek cerita tu....ternganga aku seketika menatap kehebatan CGI tu....fuhhh,aku pown nak moto canggih cenggitu..!!! < walaupun bape kali aku menguap kan tapi aku selalu dikejutkan oleh sound system yang bapak terkejut!!!! > patutnya cerita tu kena tulis mcm kat citer hantu metrowealth yang ada kat banner tu  :

" ibu-ibu mengandung,penghidap sakit jantung dan penyakit 3 serangkai dilarang menonton filem ini "

so i was enjoyed my time with diy and also hencek imran azman....setahun tak jumpa.setahun tak gelak.setahun tak mengutuk bersama-sama...walaupun sedikit touhing sebab azam and capek tak mai tapi takpela aku maafkan......< KO HENGAT MAAF FREE??BELANJA AKU BILA AKU BALIK NEXT NANTI! :P >

i really love my holiday...walaupun member-member TWINNING sumer cakap dah boring cuti, but i love my holiday....tula keuntungan bila cinta jarak jauh..hahaha...benda yang kita jarang jumpa selalunya kita lagi appreciate...:)

tanks imran for the BasketRobbins



imran,cari awek cepat so lepas nie kuar ngan kitorang ada partner!! hehehe

hubungan jarak jauh perlukan pengorbanan.....but it is a good moment together if u always appreciate and respect your partner......a good communication and believe in each other are also a nice recipe to keep on together............1year 7months 6days....:))

so,enjoy my background song by OST CINTA KIRANA....


by :

eastzatulhidayahmad


Tuesday, December 21, 2010

MAK AIII...BAPAK MAHAL!

salam.....cehh2...lama tak blogging...so,nawaitu nak menulis tetiba termuncul pulak....nie sebab geram terlebehhh nie...

baru je balik Mara tadi...besalah,bila duit dah kong-kong ni, carilah Mara..hekhek...so,dah alang-alang Mara tu dekat je ngan SOGO, berpusing-pusing la kat situ jap...padahal baru je pegi berjalan-jalan dgn diy and k.nona last sunday kat situ...mekasih yerr k.nona belanja...:)) ti dtg Bandung,zatul belanja lak...


so, time dah abeh lepak,tunggu abah aku lambat sangat, gi la melantak dulu....teringin la pulak nak minum teh tarik...( pemalas nak buat kat rumah kan! ) lepak la kat kedai yang ala-ala mamak tp tak la mamak sangat...sebab pelayan dia indon... ( bosan tol aku,gi mana-mana jumpa org indon..jodoh kot! ) aku amik nasi putih,ayam,limpa,kuah and teh ais...sama je menu aku and adik jantan aku.....time minah tu hantar resit,  MAK AIIIII......BAPAK MAHAL!!!! (tumbesaran tulisan melambangkan keterkejutan melampau )
 rm20 hengget 2org makan....bro,gua makan ciput je bro...pe hal nak charge mahal-mahal....aku makan kat sana sehari baru 10k rupiah..baru rm3 hengget sekali dgn air....sehhh...gila tak puas ati...:P 
 rm20 tu lebih kurang 50k kat sana....uisy,aku boleh mkn pizza papa rons tu kat sana.....
kesimpulannya :

nasi dengan lauk yg tidak seberapa dan tidak sedap VS pizza di Bandung.....
zzzzzzzzz

time bayar tu muka cm nak tak nak je bawak kua duit.....isy...orang dah besa makan murah kan,sekali kena bayar mahal sikit memang arr aku rasa nak balik Bandung!!hahaha....bab makan murah tu je arr yang buat aku sayang Bandung...:P
k.nona kata ayam penyet rm9 hengget?????gila mahal.........kat sana baru rm3..aku boleh makan 3pinggan ayam penyet kat sana...hehehe...saving maaa...sebab tu boleh shopping selalu kat Pasar Baru...:P


****************************

this holiday memang special....
i was spent my precious time with my family,with him,gi tgk cutey emeer kat rumah,gi teman k.nona shopping even aku segan gilaaaaaaaaaaa....:P
and lupa seketika that i'm student that will leave Malaysia around 12days more...apa yang aku tau,nikmati setiap saat....sebab next aku balik maybe raya tahun depan...waaaaaaaa.....xpe2,janji aku balik raya..takmau raya pagi2 makan megi lagi dah kat sana....
kay,mak dah siap buat laksa....semua makanan yg aku nak makan,aku dah makan...he3..balik2 gemuk!




sekian.....have a nice day...:))

by : izzatul hidayah....( mak aku cakap,nama sedap2 izzatul hidayah pi gatai boh eastzatul hidayah......:P )
tapi sebut mcm lebih kurang sama je.......?????

Thursday, December 16, 2010

BILA DAH SAMPAI TANAH AIR

fuuuuuhhhhhhhhh...perasaan melambangkan kelegaan sebab finally boleh jugak meluangkan masa mengetuk keyboard nie..i was quite busy meronggeng di rumah sampai east ada kisah sendiri pun gua tak layannnn..haha..evil gila perangai! owh,dulu time ko bosan-bosan kat hindon tu,ko renung je page nie kan...bila ko dah dapat benda yang seronok,ko tinggal je dia kat tepi highway kan.....kalau dino tau ko buat mcm nie,balik nie mesti dia kunci bilik tak bagi ko masuk...! < tiba-tiba rindu dino yg aku tinggalkan tertonggeng kat bilik tu~ >

i was safely arrived at KLIA about 5.05pm....bahagia gilaaaaa rasa mcm nak lompat-lompat papan anjal kan time abah sampai tu....kegembiraan di rumah yang paling tahap sekali ialah apabila dapat makan makanan yang menyeronokkan taste bud ini setelah 5bulan aku kurus kering mcm ikan kering...adik aku boleh angkat aku apa mcm derr...jgn risau,sepanjang 3weeks cuti ini,akan diisi dengan aktiviti bermanfaat untuk menaikkan berat badan...:P

walaupun Malaysia sedikit panas, <sila ketuk aku dengan tukul plastik! > tapi ianya lebih bahagia dari bandung yang sejuk itu....hujan habuk di negeri orang, hujan penuh dengan makanan sedap-sedap di negeri sendiri...

lama gila aku tak blogwalking...jadi aku ketinggalan beberapa cerita blogger2 ternama dan hot-hot yang aku linkkan kat page aku....almaklumlah, berukband nie mmg nak makan kasut saiz 5 aku....so,hilang nafsu berblogging aku...jadi,bila sudah elok,saya akan kembali rajin berblogging....

okai, mau buat apa yang patut...so,akan menghilang dlm masa yang lama...nak upload picture kat airport pun mcm lemau je kan...so,take care yaaa...and sekarang nie tengah bahagia-bahagia sangat..hahaha...jangan tny pasal apa daaa...chiawww....<3

Saturday, December 11, 2010

guys,my second job

tonight i was quite bored!! seriously bored to death!! ggrrr..and i just notice 1 thing...why did when i wanted to book my ticket,i booked on Sunday??why did i'm not going back today??LOL....that was so pathetic!

so,i decided to go through my new hobby....yet, i like it very much~ although i was stuck with my 'numb' idea, but then i keep doing...

and for my second job, i was using 2 software compared to my 1st job..which are Adobe Photoshop and Photoscape...than, it should be more nice...but, i will never satisfied...huh....

i'm doing this for my friends also....with an intention so that she will replace my duty when i was doing practical 3years more..haha..that was a nice thinking!!

no la...just joking...

so, i would like to show my next 'baby'................i did it with lots of love...is it when everyone 'make' a baby they do it with love rite??haha....sorry,it just passing by my mind! :P



hurm......i was keep looking her blog so that i will match this header with her current template...but, because her current template is white in colour ; doc-to-be always used white template ke??haha
so it is easier for me to choose a colour....
and first actually i put a girl's photo rather than the cat...but, i think the cat looks so cute and innocent so i just delete the girl...haha..so,pity....


so,tommorow my flight will be at 3.30 pm.....LOL.....i'm very eager to meet my family and then of course la my sweetheart..:P
okayh, got to go...ready for my big big big luggage!!!
wish me yaaa!!!
daaaaaa


baby sulung saya (^,~)

haiyak..semalam aku dengan baik hatinya berkata kepada kawan aku

" wei,ko nak tak aku buatkan header untuk ko??"

gilerrr tak malu derr...offer2 diri lak kan~~ menyorok dalam beg plastik la aku!
 tapi takpe,dia seorang kawan yang baik dan memahami gelojak kebosanan member dia nie...oleh kerana dia nak backup aku,maka dia pun melayan aku dan berkata......

"boleh jugak....aku jadik bahan eksperimen ko la nie..."

tahla,kali terakhir aku buat eksperimen ialah time aku kat matriks dulu...eksperimen kimia..mai sini aku banyak buat eksperimen mulot jeee bila time lab tu!eh......tu eksperimen lain ek???? <lagak seperti saintis berjaya! >


baiklah,sejurus pulang dari Jatos,iaitu pusat membeli belah terulung di abad ini, kononnya nak nengok midnite movie....ceh,cerita pelik2 tah kua kat punggung...eh,panggung.....so kampOng....jadi,setelah melantak dan mengwindow shopping versi XP < tu tahapppp lembab siput vaviw tu > terus pulang dengan bosannya.........ada member aku balik Malaysia esok sioooot.....<--- versi cakap budak zaman sekarang...penyedap ayat katanya...mcmla ayat tu boleh dirasa..!  jadi salah siapa bila generasi kini berbahasa sebegitu? apa kejadahnya semua ini....adakah silap kerajaan @ parti pembakang? *okayh,aku benti mencarut sebab dino dah pandang aku dengan pandangan yang tajam..............dia memang suka kutuk boss dia nie...mentang-mentang selalu kena flying kick ngan aku time tidow~
dalam hati aku ; padan muka ko kena tinggal 3 minggu sebab aku balik Malaysia!!



eh,kat mana aku benti tadi? hai,tula...tak sampai bus stop lagi dah dok meriah sana sini....sambung citer balik.....eksperimen aku tu tak tahu lerrrr elok ke idak....jadi setelah gosok2 tangan,tiup,fuhhh...aku pown memulakan tugas di adobe photoshop......betapa bengalnya aku nie tak pernah tau yang photoshop tu amatlah berguna sekali! almaklumlah, kerabunan IT sama tinggi dengan kerabunan spek aku....dulu aku pernah tertanya-tanya..apa tujuan mamat cina ensem nie masukkan adobe photoshop nie dlm lappy aku?apa yang dia nak aku buat nie?? keliru aku..........rumit betul hidup ni........


sejak-sejak ada sifu ajar nie,minat la pulak buat2 header nie......sapa berjaya teka sapa sifu aku,dapat adiah!!! jom,aku nak buat contest teka sifu aku.....sapa menang dapat diangkut ke Bandung ketika aku pulang 2January tahun depan...lepas tu campak korang tapi jalan sebab korang jd PATI kat sini....!waka waka eh eh... aisy...tipu2...emeer yang ajar....eh,emeer punya mummy yg ajar....wohaaa...nengok ler header yg ada kucing dlm cawan tu~~ < kucing tu dlm cawan jugak dia nk duduk! >


so,dengan kudrat tangan kidal aku nie, aku pun menenyeh,menempek,menstapler,menggam gambar sana sinun.....sampailah jadi rupanya mcm gini......




* derrr...malu-malu......buruk sehhh...diyanna,ko amik free jela...sob..sob..sob....< memang free pun! >
tapi aku tak kisah pun tau kalau ko tak pakai....
*padahal.......
:P

sambil angkat-angkat kening sebelah :

amacam?? okay tak 1st karya aku........
baby sulong nie.....
ada peluang tak nak bergiat mara dalam bidang-bidang membuat header nie??
< wei,kalau buruk,korang jgn jujor sangat kutuk aku.......>
=,=

takdela,buat isi masa lapang je...aku suka melihat kecantikan....biasalah nyahhhh..i kan pompuan tulen...auuuwww....
baydawey <-- merosakkan bahasa inggeris tak pe ke??
lusa mahu balik ke Malaysia..
senarai makanan-makanan yang ingin dimakan sudah disenarai hitamkan
luggage pon dah siap berseal....eh,tipu je..:P
tapi dah siap kemas la kan.....
masih banyak rongga-rongga kosong kat beg roda aku tu....
hurm,nak buh apa lagi ek........
hadiah dr Bandung dah penuh sebeg dah! :D
mak kat rumah tu dah asyik message-message je tanya bila anak manja dia ni nak balik nie....
siapla makan bersuap balik nie~~ :D
bialaaaa.......saya lah anak mak abah yang paling sekejap sahaja berada di rumah...
kerana saya selalu sahaja dicampakkan di seluruh pelusuk dunia untuk menuntut ilmu...
sob..sob...sob....
takpe,demi mak abah jugak kan....
so mak...mak suruh je teah tu menyanyi ke,joget ke,kalau mak bosan....
okay teah...you mesti ceriakan mak saya okai! bukannya membuli mak saya!


sekarang nak sambung buat watermark pulak...
balik Malaysia nie nak tangkap gambauu banyak-banyak...
so,perlukan watermark cantik-cantik...
hehehehehe
sekarang aku dah tau dah besday orang nk bagi adiah apa~~~
watermark and header!!! yeaaa!!!
*sambil lompat-lompat papan anjal




entry yang takde rupa student me**c ditaip oleh :

Friday, December 10, 2010

derrr...aku tak paham derr....

tolonglah.....tolonglah jangan jadi annoyed gilerk!! aku menyampah ko tau tak!! aku menyiiiiiiaaammmpaaah!

derrr,aku tak paham derrr <--- ini effect minat giler ngan shaheizy sam
aku tak paham kenapa dulu bila aku belum habis exam dan time aku tengah terkial-kial study and aku rasa macam dunia ni bakal berakhir, aku cukup tak sabar nak abeh exam!
tapiiiiii...tapiiiii...
bila sekarang nie aku dah habes exam aku rasa cukup bosan and aku rasa cukup menyampah bila hanya duduk tersengguk di atas katil ini tanpa memegang buku.......
seriously aku tak paham!!
and aku langsung tidak bernafsu untuk menonton movie walaupun dulu time aku tengah tergolek-golek membaca aku hanya mampu menjeling lappy dan berjanji padanya bahawa aku akan menonton movie sampai lebam...tapi kenapa aku tidak mampu mengotakan janjiku??


damnnnnn!
apakah yang berlaku kepada diri aku ini??
adakah aku terkena mutation akibat terlampau lama melepak di dalam bilik ini tanpa melihat dunia luar??
and.........
yang paling aku tidak boleh terima sekali ialah...
sesungguhya aku telah berjanji bahwsanya saya akan membloglepaking di blog-blog anda dan membaca entry secara jumlah penghayatan yang tinggi.....dan dengan harapan agar power spek naik supaya tahun depan dapat tukar spek baru....tapi masalahnya.............
























































kenapa time-time nie pulak org ramai tak update entry.............zzzzzzz...korang jgn nak lihat cik eAst mati kebosanan pulak kan.kan..kan..so,update entry cepaddd!! this is an order!! muahahaha....adeh,kena ketuk lagi sekali dengan dinasour kesayangan! dino berkata " bosss,petang nie boss ada exam komputer la! dahla boss tu terkial-kial mcm siput vaviw lupa isi minyak!sibuk nk baca entry org.......haiyak! garang wooo dino!


Thursday, December 09, 2010

COMEL TAK?? (^,~)

wahhhh wahhh..dah abeh exam maka keje aku sebelum pulang ke Malaysia ialah bergonjeng-gonjeng bersama lappy kesayangan....so,sangat teruja bila k.nona send message cakap ada hadiah kat email~~ sorryla kak..zatul off handphone dari mlm td...bajet privacy mcm artis pulak kan!! hahaha...battery kong maa..lagipun mana ada org nak msg aku kan...mentang-mentang aku duduk indon,korang tak layan aku pun kan!! sob3...

so,dengan wajah excitednya nye kan, tekan- tekan la yahoo mail...sekali tak boleh daaa...aik,indon ni tak dapat line yahoo ke?? < dlm hati aku ; koman betul! >
then,oleh kerana aku dikurniakan darjah kesabaran yang tinggi, so 15min lepas tu aku try lagi sekali....bajet penyabar dan penyayang lak kan.....wow.....santeknya~~~

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ini namanya....errr...nama apa ekk..watermark kot...watermark ek kak?he3


comeinya~~suka tengok.......:)) ni pown watermark jugak.....see..seni tu...walaupun dulu kalau time kita pendidikan seni,cikgu kita suka marah sebab kita warna terkeluar-terkeluar kan......so,mulai hari ini,kalau adik aku teah warna terkeluar2, aku takkan marah dan menarik rambutnya lagi...aku akan berkata 

" takpe teah,seni tu......."


and suka yang ini...and dah pakai dah pun...hahaha

okay...please say hi to my new kucing!!! 
lenguh dia angkat tangan tu haaa~~
bukan nak give me 5 tau~
sebab dia ada 3 je paw tu~~
bagus..rama-rama sekarang dh ada kawan dah....
takla dia keseorangan di blog ini....
jgn ko mengawan sudah bila dpt kawan baru nie....
hahaha


baiklah,di kesempatan yang mcm tak menyempat nie kan...let's say thanks to pemilik blog comei


kerana bagi hadiah ini......


sekarang,untuk mengisi kekosongan yang ada, cik eAst akan mengexplore race adobe photoshop yang dok berhabuk dalam lappy nie...=,=
buta IT nyaaahhhhhh....
tapi aku ni tak kreatif...
pendidikan seni selalu B dgn C...
cikgu tu dulu sayang aku je sebab tak bagi aku fail....
tangan dahla keras kematu...
pengkau pulak tu....
sob3...
T_T
so, kena berguru dulu nie...
haik...sifu!!!

okayh babeh......nak tidur pulak~~
nak mimpi rumah....
oh.....
tidak ada apa yang dpt menghalang aku dari nak kemas luggage sekarang
lautan api pun sanggup ku redah semata-mata nak kemas luggage
daaaaaaaa.......





AKU BUAT KESILAPAN BESAR......

assalamualaikum..........
aku buat kesilapan besar pada exam socca kali ini......penat menangisi dan menyesali kesilapan besar yang aku buat.......letih bila mengenangkan aku hanya mampu menulis 4min selepas masuk bilik kuarantin......speechless dan hanya mampu mengetuk marker pen berkali-kali mencari idea...........kesilapan aku bermula apabila.........

*********************

hebat betul penangan socca nie..aku sampai tertido dgn draft paper,tertido baca draft paper, termimpi draft paper,nak termuntah draft paper pun ada...aaaiiiyak! tamau remedial wooo..mau pulang Malaysia dgn perasaan girang gumbira...so,aku pun bersemangat la kan..study pulun abeh la nie....tapi banyak-banyak case (aik,bunyi mcm teka-teki ) ada 2 case aku tk pegang langsung......hanya selak,scan and save....which are ABO and Diabetes...memori 1gb ada hati nak save banyak2 kan...so,aku tatau kenapa aku buat benda bodoh dan bengong ni........aku spot case...gua spot case derrrrr....gua memang nak kena kasi makan jerung kan....memang jerung tu tunggu nak ngap gua je kan.....rasa mcm nak ketuk kepala nie banyak-banyak dengan tukul plastik! tula dok kawan dgn nujum pak belang, haaa..jd lagu nie la....


huh.....mid sem jadi orang last..penat gak nak tunggu....final sem jadi orang 1st!!!! tu pun penat gak....penat mengeluh....masuk-masuk bilik kuarantin, ALLAH..........terkeluar dari mulut aku.....case Diabetes Mellitus..........terduduk,terpaku,tersenyap,terspeechless.....case yang aku tak baca keluar~~~ belajar untuk bertenang,amik nafas dalam-dalam...cuba untuk menstabilkan adrenaline yang dirembeskan supaya tak block otak aku untuk berfikir.....aku capai marker pen dan terus menulis.............<derrr,aku tulis sekejap je derrr....lepas tu aku keje tgk orang~~~ =,= >


tula silap besar aku....aku spot case....patutnya aku kena sedar yang dlm belajar nie,banyak benda kita tak boleh nak jangka..so aku patutnya kena balance.....and ALLAH bagi kesedaran kat aku hari ini.....alhamdulillah...di sebalik kesulitan tadi ALLAH masing sayang kat aku lagi...ALLAH bagi aku rezeki untuk got alpha......alhamdulillah....walaupun sebenarnya aku impikan lagi tinggi,tapi PADAN MUKO EKAU CIK EAST....eh,kira elok bebenau lah kau dapat banyak itu....sapa suruh spot soalan! ada doctor manoe ajar suh spot?derrr....aku menggelabah sampai jatuh whiteboard.....! zzzz < tapi member aku lepas tu pun jatuh gak,so takdela aku nak malu sorang-sorang kan~~ >

aku akan pastikan aku tak akan buat kesilapan yang sama lagi............aku takkan berani spot soalan lagi...aku akan belajar semua case..aku akan hafal semua case....sob3...aku bersyukur gila ALLAH tolong aku tadi...dalam keadaan aku blank,ALLAH bagi aku kekuatan mengembalikan ilmu yang pernah aku belajar...ALLAH bagi kelembutan kat pemeriksa tadi,bagi markah elok kat aku walaupun aku tahu aku sangat tidak performed! ada something yang aku belajar dari kesilapan ini..........

*
*
*
*

 habis sudah semester pertama....sekarang bersedia untuk cuti semester..Malaysia,lusa kita jumpa nohhh....


ALLAH ITU MAHA PEMURAH...........terima kasih untuk rezeki ini........



Monday, December 06, 2010

AKU MEMANG GERAM TAHAP ORANG SEMBELIT!

Warning awal-awal entry ini ialah bersifat kedendaman dan kegeraman…time taip nie aku memang dh nak jadi Hulk dah…Cuma aku cam bajet-bajet control ayu je sebab nanti kalau baju aku koyak,haaa…..haaaa…

Isi tersurat ialah mengenai Facebook…alah,yang korang kalau tiap kali balik kelas tu dengan tak sempat bukak tudungnya terus on laptop tu! Ala, yang korang punya semangat-semangat nak check notification tu and bila tak ada warna merah pon kat home korang tu mesti korang mcm hampa-hampa sikit tu…ala,yang korang selalu scroll satu,satu nak stalker apa la minah,mamat nie buat harini…ala,yang korang kalau lapar pun tulis kat status tu…..TOINGGG!!!! adeh..adeh…terkena batang hidung yang boleh gantung hanger nie…betapa hebatnya penangan Muka Buku yang hanya berbekalkan latar putih dan biru nie…dah macam air laut aku nengok! =,=


Isi tersiratnya ialah :

AKU CUKUP GERAM BILA KAWAN-KAWAN ADIK AKU ADD AKU AND LEPAS TU BILA AKU TENGAH KHUSYUK-KHUSYUK STUDY,MEREKA AKAN DENGAN SEWENANG-SEWENANGNYA MENGCLICK CHATBOX DAN MENGAJAK AKU BERBUAL DENGAN AYAT BEGINI ! :

Hai…..ngah wat pe tu……
Hai, study ke…..
Izzatul Syafikah ada tak?
Awak kenal saya?
Ni kakak Izzatul Syafikah ke? <taklah,saya nenek dia~~ nak je aku jawab mcm tu! >

YANG PALING AKU TIDAK BOLEH TERIMA SEKALI IALAH ! :

Hai Izzatul taman gembira…awak kenal kita lagi tak??

Hoi budak-budak oiiiii….kat page akak tu kan (baca dlm nada sengau ! ) tertulis besauuu-besauuu aku nie lahir tahun 1991..tak cukup lagi?? Haa….current city tu tulis Bandung…tak cukup lagi?? Haa..status besau-besau tulis In A Relationship….ada ke gambauu aku punya posing bergaya tu dia kata aku nie budak Sekolah Kebangsaan Taman Gembira….-__-


Derr,kalau sekali 2 aku boleh bawak bersabau derrr…ye arr,budak-budak kan…gua layan jela..tapi kalau sampai gua trauma nak online sebab takut gua kena sergah dgn kawan-kawan adik gua,macam mana derr…. ?????Gua tau la adik gua yang triple Izzatul tu hot, tapi takkan dengan kakak-kakak dia,korang nak bungkus sekali…haiyak,aku ingatkan bila aku accept kawan-kawan adik aku,at least tkde orang  nak stalker…sekali benda lain daaaa….



aku sebenornya pun tak setuju mula-mula adik-adik aku ada FB…tapi aku memikirkan naluri budak-budak..hakhakhak…pe la budak2 zaman sekarang…tak mencabar langsung! Ada ke hobi tulis bermain Facebook??tengok mcm kitorang dulu….hobi ialah mengumpul setem, bermain counter strike, bermain Lego…ha,tu baru mencabar! Ni duk depan computer je tekan-tekan…eleh…..gi la korang nie cari hobi baru….:P

Korang nak tau bila budak-budak tu message aku je, dyorang tanya sepatah, aku jawab sepatah…dyorang tanya 4,5,6 patah pun aku jawab sepatah gak! Nie time aku tengah taip nie pon ada pulak lagi sorang buzz aku..adoiii nyaahhhhhh….ni bukti…







mintak maap ye adik-adik....korang nie cute-cute.....tapi gi la msg kawan-kawan korang ke, jiran korang ke, cikgu korang ke....akak nie Perdana Menteri...banyak urusan negara nak setel....ha,nak ngorat adik akak, takyah ikut FB yer....jemput-jemput mai rumah....mak akak sport rim...eh,sporting....lagi 1, bila akak tak balas message korang ; janganlah tetiba nak sound akak mcm nie.......




AKAK BALAS LAAAAA........NAPE TAK BALAS MESSAGE SAYA.....................

bomba,tolong!!!!! saya berasap!!!!!!

BILA EAST BAWAK TURUN BAGASI DARI LEMARI

assalamualaikum.....

alhamdulillah...........................................................................................tu diaaaa punya la panjang noktah semata-mata nak menunjukkan betapa aku relieve gila paper-paper membulat dan menembak dah pon selesai....seronok sampai rasa mcm nak buat lompat papan anjal la pulak kannnnnn....teleng kepala-kepala wei 745 soalan untuk 4 paper..nasib baik spring leher aku berfungsi dgn baik dan jayanya...tahniah2 sebab berjaya menghabiskan riwayat paper itu.....

iyyyyaaaarrrgghhhhh......adeh..baru bawak turun bagasi berat dari atas lemari...fuhhh...fuhhh....fuhhh....berhabuk!! haih,dah la aku nengah selelelelesema nie.....sejak duduk di sini sudah 3kali aku selsema @ bahasa orang kampOng aku ialah flu...jahat rupanya virus-virus kat Indonesia nie...ohhhh,ko tak boleh nengok aku dok senang sikit kan....ke sebab dyorang nak melakukan penjualan tisu di Indonesia???? haaa...yang itu kita tak tahu...


oh....sungguh berbahagia bila boleh menatap bagasi dgn penuh kasih sayang....boleh nengok je dulu...pegang tak boleh! tak sah lagi! hari khamis nie bru sah! :P
habis je exam socca < and insyaALLAH kalau tak payah repeat > aku akan dengan muka rileksnya akan mengemas barang....dan dengan muka rileksnya akan mencampakkan kertas-kertas ke dalam kotak....dan dengan rileksnya akan membungkus kain2 yang mcm aku nak buat meniaga tu kan nyaaahhhh........aku kan rileks je..tak berperasaan sangat pun nak balik Malaysia ni.....ala, cool je la kan....:P  :P  :P   < aku nampak si eton nie terlompat-lompat kat airport siappp ek! >

habis je exam tadi semua kawan-kawan aku kelam kelibut uruskan permit nak balik......ada yang nama lain dari passport la, nama jadi pendek la, nama jadi panjang la, nama bapak terbalik la....aih, pihak pentadbiran???tidakkah kamu mengetahui bahawa sesungguhnya kami nie nak pulang~~~ so jgnla asyik salah je.....saman kang~~ :P
kesian kawan-kawan aku tadi....aku pun tolong la apa yang patut kan...yela,dah kawan-kawan kan....< tolong tengok dan lihat :P  >

sudah!!
sebenarnya ada 1 exam lagi.....hikhikhik....oral exam....exam yang akan membuatkan toilet laku pada hari tersebut...kalaulah ada orang wat perniagaan sekali masuk toilet 1000rupiah pown aku rasa dia dah boleh beli sehelai kebaya kat Pasar Baru...begitulah perumpamaan laku itu...sesungguhnya pada mid sem lepas, teman lerrrr orang terakhir yang terpilih dari kalangan 41 orang tu...teman bangga kerana setia menunggu sehingga pukul 1 walau time tu kawan-kawan teman dah balik mengonjeng layan facebook.....=,=  sengal...tapi disebabkan last tula aku dapat buat the best....ALLAH tahu apa yang terbaik buat hambaNYA.....:)

eh,macam belum habis study????
a'ah laaa...belum.....haiyak, harus kembali ke pangkal jalan.....wokeyh,mahu jadi doktor tidak boleh malas-malas study...nanti mati patient aku!  jadi kepada budak-budak di luar sana yang rasa nak jadi doktor harus rajin belajar yerrrr....takmo malas-malas.....saya pun nak jadi doctor...jadi harus rajin jugak....bukan sekadar rajin blogging and facebooking je eAst oiiii......


Salam 6hari lagi nak tidoqqq kat umah by :

sudah 5bulan rupanya peristiwa ini berlaku.......sungguh cepat masa berlalu......